Kúpili sme 30-litrové akvárium - sme začiatočníci

deana100
24. okt 2023

Dobrý večer sme na začiatku mame. 30 L akvarko chováme. Jednu bovničku je to samček chcem sa spýtať či by samička mohla by s samčekom spolu. Áno či nie. Ďakujem

mici88
24. okt 2023

@deana100 dobrý večer. Ak by ste chceli spojiť samicu so samcom tak by bolo vhodné ak by bol samec a aspoň 2 samice . Ale na internete určite nájdete kopec článkov alebo skúste sa pridať do nejakej skupiny kde si radia so skúsenosťami. Na začiatok je to naozaj super. 🙂

macekovam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessie12
25. okt 2023

@deana100 napis mi správu, ked chces. Môžem ti poradiť ohľadom akvaristiky 🙂 je tu aj skupina "akvaristika, teraristika.. "

patus_2
25. okt 2023

@deana100 30 litrove akvárium je vhodné len pre toho samčeka. Nedávaj tam aj samicu, lebo ju úštve. Radšej zariad poriadne akvárium pre 1 rybku. Čo potrebuje bojovnice je veľa rastlín siahajúcich až hore k hladine kde môže oddychovať. Ďalej teplú vodu (27°), kryt na akvárium, keďže je labyrintka a chodí "dýchať" vzduch na hladinu, tak aby neprechladla. Keď chces k bojovníci aj samičku tak jedine väčšiu akvárium, viac samičiek a veľa veľa rastlín, ktoré budú slúžiť aj ako úkryt.

deana100
autor
25. okt 2023

@bessie12 ďakujem zlatá

bessie12
26. okt 2023

@deana100 akvaristike som sa zacala venovat v tinedzerskom veku, ale potom som odisla do zahranicia, takze som sa tomu prestala venovat a teraz mam opat akvarium. Tento krat som si splnila sen a mam 350 litrove 🙂 Akurat bojujem s riasami, ale je to beh na dlhu trat 🙄
tu je spominana skupina https://www.modrykonik.sk/group/12720/

Ako uz bolo spomenute. Cim vacsie akvarium, tym lepsie pre rybicku/y. Vela zivych ratlin, prirodnych dekoracii, ktore sluzia aj ako ukryt. Dobry filter je zaklad u kazdeho akvaria. Osvetlenie taktiez.
Ked budes cistit akvarium, tak pouzi odkalovac. Raz za cas treba vycistit aj filter a vzdy to urob vo vode z akvaria, inak zabijes vsetky prospesne bakterie v nom. Voda by mala byt odstata najmenej 24 hod., ale ja pridavam priamo s vodovodu. Pridavam do akva pripravok na znicenie chloru od znacky Seachem. Hnojivo pre rastliny a prospesne bakterie taktiez od Seachem.
Akvarium cistim kazdy tyzden. Vymena vody 50% objemu akvaria + odkalenie a ocistenie stien akvaria. Pripadne vyberanie rias ci slimakov. Je to dost nakladne hobby 😅

deana100
autor
26. okt 2023

@bessie12 ďakujem krásne.