Kupili by ste si sušené hríby z druhej ruky?
Nie z obchodu.
Ale od niekoho kto ich nazbieral, ususil a predáva
Nie
Tiez som nad tym tak rozmyslala...ale urcite nie, nastastie mam v rodine ludi, kt. radi chodia na hriby tak od nich berem ked treba 🙂
Pokiaľ nie sú z dôveryhodneho zdroja, tak radšej z obchodu ako z druhej ruky.
Nie
Ja som tak predávala....rozumiem ze toto je také citlivé...ale napríklad my nazbierame nič iné ako hríby dubové ci smrekové...
Ja tiez nie
Ani za nic na svete a este susenee...🤦 ..ani nevies co to za cloveka lebo dnes za prachy do lesa ide hoc kto hejze dubaky predajom za 10€ 🤦a pri susenych duplom niet sance ci ti tam nepokrajali a neposusili nieco nebezpecneho
Kúpila som.stale žijeme.
Od cudzieho neovereného zdroja nie. Nie je to sranda.
Niektorí sú chtiví po privýrobku bez ohľadu riadnej znalosti húb. A tí, čo si nazbierané aj dajú akože odborne určiť, neraz tie diskusie vyzerajú takto:
Zberač: "ahoj, čo je toto za hríb?"
Diskutér1: "je to xxx"
Diskutér2: "xxx"
Diskutér3: "áno, je to xxx. Výborná huba. Včera sme mali na večeru."
Diskutér4: "Bol som v lese a našiel som ich za košík. Zásoby na zimu (slintajúci smajl)
.....
.....
Diskutér29: "Ježiš Mária!!! To je yyy. Prudko jedovatý! D1-D28, ak huby nepoznáte, neraďte!!!"
Diskutér30: "Mňamky. Máme tiež. Chystáme sa z nich robiť praženičku."
Diskutér 31: " Je to yyy. A hentam v košíku máš zzz. Tým by som sa nechválil. Tie sú chránené"
Diskutér 32: "xxx"
Diskutér 33: "xxx"
Diskutér 34: "Videl som to žrať slimáka a nič sa mu nestalo. Isto je to čosi jedlé"
Diskutér 35: "Máme tiež (priložená fotka s vysypanou "tatrovkou" akýchsi húb)
....
....
Diskutér 48: "jedovaté.... nejesť"
......
Diskutér 66: "Má to lupene. To bude xxx"
Diskutér 67: "Poznám. Ako dieťa som chodil na hríby s otca koňa bratom. Fajný hríb. Škoda, že u nás už nerastú"
.....
Len od niekoho, koho poznám a dôverujem mu, resp. mám overené, že huby pozná
Áno kupujeme od jedného staršieho pána , nikdy žiaden problém , aj kolegyňa keď mi donesie nemām problém ....
Nie, určite nie...
Nie. Sledujem hubarske skupiny na fb a ked vidim tie omyly “skusenych” hubarov, nemienim ruskovat vyplach zaludka.
nie
Kupujem uz niekolko rokov
Keď už som chcela kúpiť huby, tak jedine čerstvé o ktorých som vedela čo kupujem a doma som si usušila. Ja huby poznám, takže pri kúpe nemám problém. Pri sušených je ale riziko oveľa vyššie - nevieš čo ti tam nakrájali.
Moja mamina je velka hubarka...ludia k nej chodia a kupuju si od nej susene hriby..samozrejme ale ze ju poznaju a vedia ze tie hriby su kvalitne a takto sa vracaju kazdy rok 🙂
Nie, takto rozhodne nie. Ako ja mám najradšej šampióny z konzervy
Zbierame a predávame už roky.zbieram len 3 druhý hríbov,ktoré 100% poznám.
Ja tiež nie. Neverila by som tomu.
@sparkling no tie skupiny hubarske maju daleko od odbornikov :DDD
nie nekupujem, zbehnem do lesa a nazbieram. KEd nestiham, dostanem od rodicov. Susime par druhov hribov, rozdavame kade komu a ziadny problem 🙂 naozaj "dubak" a a ine "-aky" si clovek nema s cim pomylit :D satana rozpozna clovek na prvy pohlad, staci ked ked o nom vie a vie ako vyzera a muchotravky zelene hadam nik nezbiera.. z "horkeho"hribu -ten netusim ako sa vola, clovek nezomrie, len si pokazi jedlo :D
ako sa vravi, kto sa boji nech nejde do lesa...
Nie, milujem huby, tie lesné obzvlášť ale keďže svokor čo sa vyznal bohužiaľ už zomrel nikomu cudziemu by som nedôverovala že to vie na 100%.. keď nemám žiadneho známeho hubara tak sa uchylujem len k šampiňónom..
@simca06022011 ved preto je to v uvodzovkach… 🤣 pomylit si satana so zrnitohlubikovym je trochu moc alebo zrnkac s vinovocervenym… to je dobre tak otravit sa 🙈
A prave preto, zenich sledujem a vidim jaki “odbornici” su tam, tak by som hriby u cudzieho nekupila
Nie... neverím .