Kúpili by ste si psa do bytu?

yollanda
13. mar 2014

ahojte, som sice psickarka odjakziva, ale mam dilemu. mam dve deti, 6 mesacne a 5 rocnu. mame 4 izbovy byt a ja chcem psika. maleho, nenarocneho. manzel ma hrozne odhovara, ze nebudem stihat a podobne...co si myslite vy?

danielahamar
13. mar 2014

nie, v žiadnom prípade... iba na dvor, mne "požičiava" psa brat, ked ide na dovču a poviem ti, nemám čas na psa, psa chceš zato, že si doma, ale ako náhle pôjdeš do roboty nebudeš vedieť kde ti hlava stojí

zaza218
13. mar 2014

u nas je to opacne,manzel by chcel psa a ja nechcem ani za svet,ja si myslim ze pes do bytu nepatri

vulka
13. mar 2014

Ja nie, do bytu určite nie.

pea87
13. mar 2014

nie

nikoletah
13. mar 2014

No ja mam psa ked sa mala narodi nas chlpácik bude mat 2 roky... neviem ako budem stihat, kto bude chodit so psikom na prechadzky a tak... Podla mna nenárocny psik ani neexistuje 🙂 Stresujem, ze ako bude, priatel pracuje v zahranici... Neviem ti poradit, ale ja by som toho mojho nedala ani za svet... my byvame v 3 izbovom byte...

simca06022011
13. mar 2014

Ja nie, ale cisto z egoistickeho dovodu. PRetoze podla mna v byte je to trapenie, nie len pre psa (tomu malickemu je podla mna v byte lepsie ako v dome...) ale aj pre pana, co chodi do prace, ma povinnosti a psa necha cely den doma zavreteho, potom chce ist tam a hentam bez psa.. a nie je ho kam dat zrazu atd... cize preto nie 🙂

brisilda
13. mar 2014

my mame maleho maltezaka 🙂 mozem len odporucat nevidim dovod preco by psik nemohol byt v byte ......ale je pravda, ze zalezi aj na plemene 🙂 U nas je psik odkedy mal stasi 3 r. neskor sa nam narodilo druhe dieta a nemala som ani raz pocit, ze nestiham 🙂 horsie je to ked planujeme dovolenku ale aj to sa da poriesit ked sa chce 🙂 ..... Chalani maju dobru imunitu a o psika sa vedia postarat 😉 takze ak treba vencit robi to starsi syn 🙂 kupe ho za asistensie mladsieho a o psie zradlo sa taktiez stara on 😉 my len financujeme ak treba nieco kupit a ak nahodou sa stasi zdrzi dlhsie v skole tak vencim ja za asistensie mladsieho 🙂 vtedy sa obaja super vybehaju :D

zara0201
13. mar 2014

My mame doma v 3- izbovom byte yorkiho. Nenarocny gaucovy pes. Neskutocna laska, dodavac energie, cista dusa, minimalna starostlivost. Nepotrebuje denne 10 hodin lietat po lukach. Nepusta srst (yorki nema podsadu srsti- vhodny pre alergikov, on ma vlastne vlasy), zozerie asi tak za 5 € mesacne. Maly ho miluje, naucili sme sa pekne z zvieratkam chovat, navyse aj podla Dr. je to prirodzeny zdroj bakterii, buduje imunitu u dietata. Na dovolenky chodi s nami. Udrzuje v kondicke- chodis vonku v lete, v zime, prirodzena povinnost. Ked sme ho kupili, rodicia a svokrovci nadavali, ze na co nam to bude, kto sa bude starat.... Teraz sa pomaly biju o to, kto ho moze mat na vikend. Od rana v pohode vydrzi kym sa pride z prace. Nie nadarmo sa hovori- lenivy ako pes. Pes ak nema aktivitu tak cely den spi. Ani neje ani nepije. Kto nema rad zvierata, nema rad ani ludi. Netvrdim, ze to nie je starost navyse, ale maly pes do bytu v pohode. Ved nekupujes polovnicku vyzlu hadam.

gretocka
13. mar 2014

ahoj, ja osobne by som so psikom nemala problem do bytu, pokial je to nejaka mala rasa, ktora nepotrebuje velky vybeh. U velkych plemien som jednoznacne proti. Aj som uvazovala o psikovi, ale nasa rodina osobne by to nezvladala casovo - velmi vela cestujeme na cele vikendy prec na miesta kde by sme psika zobrat nemohli a pride mi nezodpovedne si psika zaobstarat a potom ho kade tade nechavat na strazenie, pripadne sameho doma a podobne.....

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
povuma
13. mar 2014

jedine k vačším detom, mne venčí psa starší syn alebo manžel, aj vačšinu staroslivosti prebrali oni dvaja, ...pokial nie ste ako rodina jednotní a nechcete psa všetci, tak ho nekupuj...treba mysliet aj do buducnosti, psa kupujete na min. 10 rokov, ako cez dovolenky, financie na očkovanie, granule...je to naročný koníček časovo 🙂 🙂 🙂 aj ten malý nenáročný pes potrebuje vyvenčiť, nejaký výcvik...máme velkého psa v byte a určite netrpí, ale zavisí od životneho štýlu rodiny

dasenka1203
13. mar 2014

my mame 7 rocnu fenku jrt, v trojizbaku, vencime ju na striedacku vsetci, podla toho kto kedy dorazi zo skoly/roboty, a vzhladom na to ze jrt su akcne psiky myslim ze nasa je v pohode, kupili sme ju po dohode s manzelom detom na vianoce ked sme videli s akou tuzbou obzeraju kamosove stence 🙂 nemyslim si ze je nespokojna v byte, potrebuje ako kazdy pohyb, pozornost no a samozrejme starostlivost.. uvidime ako bude ked o chvilku pribudne dalsi clen rodiny, dufam ze nebude na babo ziarlit.. ale co sa mna tyka, maly psik v byte je v pohode, pre velkeho to je uz za trest byt zavrety

barbra6
13. mar 2014

Ja sice nemam deti ale mala som psa v byte 7 rokov (tak som sa prestahovala k manzelovi do domu) CHodila som do skoly a potom aj do prace a vobec mi to neprekazalo. Mam westika.. je to mensie plemeno, neplzne ale zase to nieje ziaden kabelkac.. Ja som psickar obrovsky a zivot bez psa si neviem predstavit, kdekolvek by som byvala.. teraz byvame u svokrovcoch a vonku mame vlciaka, dnu westika (resp ona je dnu len na noc) a staviame dom a tam chcem minimalne 2 psov von a jedneho dnu. Ak si psickarka a mas psy rada tak nech ta neodrazaju voloviny typu PES DO BYTU NEPATRI - JE TO HLUPOST!!!! pes patri ku cloveku, je to mega spolocenske zviera a chce byt s ludmi. Ak mas malicke deti a kupis si teraz stena tak si psik zvykne rychlo na nich a deti nanho 🙂 s psikom v byte treba ist rano (na potrebu) potom okolo obeda na nejaku prechadzku a vecer zas na potrebu.. cize to nieje narocne podlamna.. ale kazdy si musi uvazit ako je natom casovo. Ked si niesi ista odporucam ti vziat si psika z utulku do "dočasky" a uvidis ako to budete zvladat. Drzim palce 🙂

luciahaluskova
13. mar 2014

Jasne,ze ano mame v byte maltezacika a nezda sa mi veru ze by sa niekedy trapil,tak ako to niektori tvrdia...

mafin152
13. mar 2014

my sme sa stahovali z domu do bytu a brali sme aj psa a je to pohoda, chodime s nim na prechadzky ako predtym a pes je rad, ze je s nami v byte, predtym bol na dvore sam a vyzeral dost smutne (nemohli sme tam s nim byt cely den, ze) a teraz je spokojny 🙂 mame retrivera

edvelyn
13. mar 2014

Pes v byte trpiiii...ale kex bude raz dom budeme mat krasneho cierneho labradora 😉

ynett
13. mar 2014

Ja mám dvoch veľkých psov v byte. Venčíme trikrát denne. Sú to naši miláčikovia a neviem si ich predstaviť na dvore. Sú to naše prícucky. Keď náhodou vonku prší tak dostať ich von je dosť problém, treba im rozkázať, lebo si myslia že sú s cukru. 😀 alebo ked je zima či fúka tak sa ťahajú rýchlo domov. je ale pravda, že oni boli od malička v byte, t.j. nepoznajú nejaký život na dvore. Ak by bol psík zvyknutý na dvor a potom ho človek dá do bytu tak by mohol byť problém 😉
okrem toho máme papagája, chameleonov a rybičky 😀

mimibb
13. mar 2014

Ja ti mozem povedat z vlastnej skusenosti....milujem psov od utleho detstva a v dome sme mali vzdy nejakého psa....tak samozrejme, ze som zatuzila po psikovi aj tot nedavno...pred 8 mesiacmi....byvame v byte a hovorila som si , zvlada to xy ludi, tak preco by sme to nemali zvladnut i my? Mala uz ma skoro 3..a dietatu pes prospeje....

priniesli sme si psika...a zacali problemy....nehovorim teraz o mlackat a neustalom dezinfikovani podlahy, s tym som ratala....no dcera odmietala chodit von, mala az hysak ked bolo treba ist....vydrzala tam tak 10min a uz tahala domov....nepreslo to ani po 5tich mesiacoch..a ked mala ochorela tak to bolo so psom o drzku....najviac som si uvedomovala ako sme psom obmedzovani, ked sme boli u mojich rodicov na dome....len som otvorila dvere, pes utekal na zahradu sa vyspinit, vybehat a po hodinke uz stal pri dverách...ziadne natahovacky s dietatom , ziaden stres a rychle doslova bezanie domov, aby pes nestekal, ked je sam a nerusil susedov....

Nakoniec som bola nutena ho predat, lebo som si bola vedoma, ze to proste nezvladam...a ten pes tiez potrebuje vela lasky, casu, pozornosti, co sa mi naozaj nedarilo docielit pri mojej dcere...Nastastie je v dobrych rukach v cz pri starsom vyrovnanom manzelskom pare, ktorym po 18tich rokoch zomrel taky isty psik...

A ja som sa naveky poucila...do bytu pes nepatri......mozno, ked clovek ma decka odrastene alebo je sam tak to hej ..no k malym detom psa moc neodporucam...predstavy su krasne a nevyzera to tak narocne ake to v skutocnosti je...a uprimne obdivujem ludi, ktori to dokazu bravurne zvladat aj popri detoch... moj nazor 🙂

stanulienkat
13. mar 2014

Pes nie je hracka pre deti,to so mnohi rodicia neuvedomuju. Treba sa o neho starat,niekolkokrat denne vencit,ockovat.... Lutujem tych psikov,ktorych je na sidliskach pomaly viac ako ludi. Ja osobne by som to pri tak malych detoch ani nestihala,nehovoriac o hygiene a babatku. Treba uvazovat racionalne ako tvoj manzel. Je to kopa starosti a co ked to deti omrzi,date ku kontajneru?

michaela226
13. mar 2014

Ja mam doma kocura, rodičia 3 psov, moja mala je s nimi casto a nedbam v buducnosti aj maleho psika zaobstarat. A psi su tak hičkane ze tie sa isto trapiť nemozu v byte.nehrozi. Kontakt dietata a zvierata je dolezity, aspon si k nemu vybuduje vztah. Samozrejme ze pokial je dieta male treba davat vecsi pozor. Ved predsa pokial ma clovek domaceho milacika tiez sa o neho stara po zdravotnej aj hygienickej stranke. Clovek musi vediet ci na to zvieratko v buducnosti bude cas.

selema
13. mar 2014

áno, aj nie.
áno preto, že ..... aj ja som psíčkarka a psíky milujem ♥ My bývame v dome a i napriek domu sme mali psíka dnu, bol ako člen rodiny (13.rokov) Takže je jedno, či bývaš v dome, či v byte-pokiaľ psíka miluješ a budeš sa mu dostatočne venovať, tak nevidím problém.
NIE preto, lebo pri malých deťoch to nebudeš stíhať, nebudeš stíhať sa obom venovať na maximum, respektívne psík kvôli povinnostiam, ktoré máš pri deťoch bude zanedbávaný (nemyslím to v zlom)
Takže odpoveď na tvoju otázku je ÁNO, ale až keď budeš mať väčšie deťúrence 🙂

ada510
13. mar 2014

No my sme mali psa ale bol besny zlý akolvek sme sa Ho snažili vychovať nedalo sa vždy ked som prišla z práce všetko bolo obsrate lebo trucoval že bol doma sám alebo rozbité zničené dokázal si otvárať dvere doskrabal vaňu ničil topánky hrabal sa v koši ani sexovat sme nemohli museli sme inde hádzal sa do dverí a skrabal platila na neho jediné pistolka s vodou a to bol RATLIK teraz Ho majú rodičia na dvore môj otec Ho trochu skrotil lebo keby ublížil malému by som si to neodpustila takže určite si výber niake kľudne plemeno...

misulka22
13. mar 2014

My mame doma zoo a teda aj psa bulterera v 3izbovom byte. Ale my este nemame deti tak jedna izba je pre zver:D ja sama som vyrastala so zvieratami, mali sme 13rokov kokra v byte a som za to mame ozaj vdacna. Teraz aj studujem vyzivu zvierat.Treba si ale zvazit ci stihas dennevencit, financie ( krmivo, veterina, dane, daka ta vvybava...), co cez dovolenky, keby si ochorela... Aj upratovat budes vyse. Je to zavezok na cca10-15 rokov. A pes v byte netrpi, su plemena ktore ani nemozu byt vonku. Lepsie sa ma pes v byte s pravidelnym vencenim ako pes pri dome na 2m retazi ako to casto vidat...takze to je vsetko o majitelovi

citta
13. mar 2014

Baby kludne majte psika.. Len VAS PROSIM, nezacnite ho zanedbavat ak pride do vasej rodiny novy clen. Urcite je dietatko na prvom mieste ako psik, ale poznam ludi, kt. mali psika este skor a potom na neho ,,zanevreli,, (psi utiahnuty niekde pod postelou...) Je to velmi smutne. Ale ja verim,ze take nie ste. A drzim palcek s dobrym vyberom psika, a ze budete nadovsetko spokojny 🙂 Ja mam velkeho psika vonku,ale ked ma moznost radsej sa vala po posteli 🙂

hlaura
13. mar 2014

ja som za veľké áno! slová "pes v byte trpí" je absolútna sprostosť, vymysleli si ju tí, čo psov neľúbia. pes skôr trpí ak nie je pri svojom pánovi - predsa je to SPOLOČENSKÉ zviera! hlavne tie malé plemená! my máme dvoch maltezákov, sme v dvojizbovom byte. Dieťa nemáme, ale kým sme bývali s nimi u našich, synovec chodil k nám denne, zbožňuje ich a krásne sa to odrazilo aj na jeho povahe, ku každému zvieratku pristupuje veľmi láskyplne. Neterka má 8 mesiacov ale tiež na nej vidno, že si s nimi bude rozumieť. Okrem toho - náš starší psík stále strážil malých kým spinkali. Okrem toho, dospelé psy nevyžadujú toľko času - vydržia aj keby mali byť venčený iba 2x denne. Stačí im, ak môžu sedieť pri vašich nohách 🙂
Samozrejme treba zvážiť aké plemeno, ja osobne by som k deťom nebrala tie úplne najmenšie - hrozí že deti im nechtiac ublížia a na druhej strane malý pes tiež môže zo strachu cvaknúť zúbkami... hlavne, aby bol psík vyrovnaný a socializovaný 😉

csikike
13. mar 2014

nie, pes do bytu nepatri, a kludne ma aj ukamenujte

ukulela
13. mar 2014

@yollanda - male plemena mi v byte vobec neprekazaju. my sme dokonca v 1izbaku mali ratlika. teraz sme presli na dedinu, ale pes je s nami vnutri, predsa len je od mala bytovy, von by najskor zamrzol (v zime skoci do snehu a uz ho trasie, tintitko 🙂 ) podla mna aj detom pes prospieva, casom by vas aj tak otravovali, ze chcu zvieratko. pes to je aj zodpovednost a rezim - a so psom ho deti ziskaju. ale ako som pisala - ja by som do bytu brala len male plemeno. nic vacsie ko york, alebo daco podobne ...

bubinko1506
13. mar 2014

je to tak 50:50.
mame doma maleho psika - od malinka vyrasta v byte, takze je zvyknuty. Napriek tomu je to niekedy narocne, ked chceme ist niekam na cely den bez neho alebo na dovolenku, musime sa dohodnut so svokrovcami, aby sa o neho postarali.
Ale napriek tomu by som opat chcela psika - je to hned lepsi pocit prist do bytu, v ktorom je pes, ako sa vracat z prace do prazdneho bytu 🙂

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sante81
13. mar 2014

do bytu nikdy a na rodinny dom tiez nie. asi preto ze nemam vztah k psom, zbierat hov**a po záhrade, krmit, starat sa, ale to je vec názoru