Kúpili by ste si apartmán v bytovom dome?

14. júl 2020

Dobrý deň , prosim Vás neviem si rady . Kúpili ste alebo kúpili by ste apartmán v bytovom dome? Zapísali Vám tam trvalý pobyt keďže vieme že sa nejedna o priestor určený na bývanie.
Za skúsenosti a názory vopred ďakujem 🙂

luccija
14. júl 2020

Nerozumiem prečo to nie je priestor na bývanie?

ivkazba
14. júl 2020

@luccija pretože titul apartmán to má z dôvodu, že to nespĺňa nejaké podmienky na titul byt, napríklad hlučnosť, prašnosť a pod.

qetka
14. júl 2020

@luccija nesplna parametre, tak to definovali ako apartman a je vybavene. Napriklad svetlost, pripadne nema parkovacie miesto a pod...
Moja znama ma TP, ale neviem ci ti to zapisu vsade, asi by som sa pre istotu pytala na miestnej ohlasovni pobytu. Ale ta znama, ta ma apartman v znamom dome na Mileticovej v Ba, kde im isli kusok od okna postavit parkovisko, lebo ved toto nie je byt, takze tam neplatia rovnake zakony. Na to pozor.
https://domov.sme.sk/c/20913495/ludom-na-mileti...

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
14. júl 2020

@tanapeta a ja predpokladám že aj tarify na elektriku a plyn tam budú iné ako na domácnosť, takže drahá réžia...

greta2017
14. júl 2020

ked sme s muzom kupovali byt boli sme pozriet aj v 1 novostavbe v BA byty ale az ked sme prisli na miesto nam bolo povedane ze sa jedna o apartman. Treba si uvedomit ze na apartman ti ani hypo nemusia dat, je to vedene ako nebytovy priestor - cize nezapisu ti tam trvaly pobyt ale co je uplne najvacsia pecka ze NEMAS PRAVO 'protestovat' proti niecomu co sa ma staviat v okoli a podobne. Nie tak davno bola v Reflexe reportaz presne o tom ze majitelom apartmanov postavil developer nadpozemnu poschodovu garaz 1,5m od okien a balkonov...a oni nemali pravo napadnut toto rozhodnutie lebo vlastnia "LEN APARTMAN" ... majitelia bytov mozu dat podnet na stavebny urad ale majitelia apartmanov nemozu NIC. Nie som odbornik ale toto su zatial moje skusenosti na tuto temu 🙂 Nekupuj si apartman ak tam chces byvat (moja rada)

liz_lemon
14. júl 2020

byvam v dome, kde su byty aj apartmany, a nikto nemal problem so zapisanim TP, tiez sa toho niektori bali, ale vybavili to bez problemov