Kúpila som ojazdené auto a za dva týždne sa pokazilo

lola31774
14. feb 2013

ahoj kupili sme ojazdene auto 2004 rok výroby,za dva týždne sa pokazila spinacia skrinka!!!!nejde vobec a oprava stojí okolo 36Oeur...ake mam prava chceli sme od predajcu aby aspon prispel polovičnov sumov,,ale nesuhlasí...čo mame robit?dakujem

soldi
14. feb 2013

@lola31774 podla mna ziadne. to je riziko pri ojazdenych autach 😒
jedine, ze by ste mali v zmluve nieco podobne zakomponovane, ale to pochybujem, to by siel sam proti sebe. preco by mal zodpovedat za kazy, ktore sa stanu, ked je uz auto vo vasom vlastnictve?

awalancha3
14. feb 2013

@lola31774 ....v akom autobazare ste kupovali? alebo od fyzickej osoby? niečo by sa s tym dalo robit.... treba si pozriet zmluvu, na ktore skyte vady si bola upozornena, pradavajuci nezodpoveda za to, na co ta upozornil, ...ale na nete je toho vela o tomto popisane, prestuduj si, v kazdom pripade.... obcianske sudne konania su zdlhave.... a neiste...

zivika
14. feb 2013

@lola31774 obavam sa, ze s tym nic neurobis, jedine opravit na vlastne naklady...problem v skrinke je skryta zavada, o ktorej povodny majitel asi ani nevedel...bohuzial, ojazdene auta nesu so sebou rizika a skor ci neskor do nich treba investovat 😒 a mozem sa opytat o ake auto ide a ci ste ho kupili cez bazar alebo od sukromnej osbz?

lucka1987
14. feb 2013

@soldi ked kupujes napr v bazare aaa, aj ojazdene auto, tak mas polrocnu dbu na tzv skryte zavady, na ktore sa zaruka vztahuje, kedze auto by sa nemalo pokazit po predaji v tak kratkom case, aj ked ide o jazdene.. pretoze aj to jazudene ma svoju hodnotu a predsa ti nepreda niekto takmer nepojazdny smejd.. aj ked aj to sa stava, ze ? 😒
@lola31774 ak ste ho kupili cez bazar urcite to treba riesit. cez suktromnu osobu je to ovela tazsie vymahat, ale bazar toto musi mat osetrena a ako pusem apson o AAA viem, ze maju tam istu zaruku na tieto zavady.. kedze auto ktore predavaju musi prejst roznymi kontrolami a obhliadkami..

soldi
14. feb 2013

@lucka1987 mna ani nenapadlo popravde, ze to mohla kupovat cez bazar 😅 ale ako som pisala, nech si pozrie zmluvu, tam je to napisane. 🙂

lucka1987
14. feb 2013

@soldi sm sa teraz mm pytala, ze ak to nema v zmluve napisane, ze auto prebera v stave v akom je bez naroku na zaruku nejaku, tak ma narok na odstranenie skrytej zavady u predajcu..

vefi89
15. feb 2013

@lucka1987 😀 😀 😀 😀 sorry, pobavila si ma na účet AAA 😀 😀 😀
@lola31774 je to tak, ako píše @awalancha3. mne sa mrí, že tá lehota je len 3mesačná, ale teraz to je jedno, sú to dva týždne po kúpe auta. Takže, zobrať do ruky kúpno-predajnú zmluvu, čítať vady na aute, a ak to tam nie je napísané, ohradiť sa ochranou spotrebiteľa

lucka1987
15. feb 2013

@vefi89 no pisala som to preto, ze s tymto mame osobnu skusenost 😅 teda nie uplne osobne ale cez znameho.. sami by sme tam auto nekupovali a ani nepredavali.. 🙄

zuzulica
15. feb 2013

@lola31774 Záleží na tom čo máš v zmluve, ak tam máš niečo v zmysle, že berieš na vedomie, že auto je opotrebené primerane svojmu veku atď. tak bohužial si nepomôžeš, pretože to je riziko toho, že kupuješ niečo, čo nieje v záruke 😒

sodomagomora
15. feb 2013

To je ako dnes so mnou-predala som novú bundu-bez visačky jednej osobe-tu z bazára,,a teraz si vymýšľa vady.len aby som jej vrátila peniaze,,,asi jej nebola dobrá---ale bunde nič nie je,,,pred predajom som ju oprala,nepredávam zaprášené veci,nepoškodila som ju--čo mám ja teraz robiť?mám len tak vrátiť peniaze?-zato že špiní moje meno?--admino jej uverí,pošle mu foto,,poškodenej bundy-nie je problém poškodiť.... 😠 😠

lola31774
autor
15. feb 2013

auto sme kupili od sukromnej osoby.je to citroen c3.a tu je zmluva ktoru sme podpisali .Zmluva: http://www.autorubik.sk/legislativa/kupna-zmluva/. dakujem za všetky rady.

vefi89
15. feb 2013

@lucka1987 ja poznám a to doslova (robím s autami) desiatky ľudí, čo len a len nadávajú, ako osierajú všetkých 😀 nie, z nich dobré nevyjde 😀 raz dokonca predali auto, ale kľúče od neho odmietli vydať 😀

vefi89
15. feb 2013

@lola31774 no dievča, tu je pre vás podstatná veta "V prípade zamlčania a nepravdivého oboznámenia predávajúcim o predmete
tejto zmluvy má kupujúci právo odstúpiť od tejto zmluvy. "
tak pekne napísať oficiálny pozdrav do rúk predávajúceho, že z dôvodu nedodržania zmluvy odstupujete od kúpi vozidla, nakoľko bola zamlčaná závada spínacej skrinky.

a ďalej "4. Kupujúci je oprávnený odstúpiť od tejto zmluvy aj v prípade nepravdivosti akéhokoľvek
vyhlásenia predávajúceho uvedeného v tejto zmluve. "

takže zhrniem to: poslať mu pozdrav a v nich vytýčiť podmienky- alebo bude znášať náklady opravy závady, alebo odstupuješ od zmluvy, vráti peniaze a vy jemu auto. ak ho nepohne, je to hodné na súdne jednanie

zivika
15. feb 2013

"technický stav motorového vozidla zodpovedá primeranému
opotrebeniu vzhľadom k jeho veku"

"Kupujúci vyhlasuje, že sa so stavom predmetného motorového vozidla riadne oboznámil
jeho obhliadkou a skúšobnou jazdou a kupuje ho v stave, v akom sa nachádza ku dňu podpisu
tejto zmluvy."

V case predaja a podpisania zmluvy bola spinacia skrinka funkcna, to ze sa pokazila po dvoch tyzdnoch je smola 😒 , ale myslim si, ze ked sukromna osoba predava opotrebovanu vec, neposkytuje kupujucemu ziadnu zaruku...

vefi89
16. feb 2013

@zivika to nie, dovoľujem si do toho povedať, že spínacia skrinka neodíde len tak z ničoho nič. tomu predchádza najprv otočenie kľúčika na viac krát po určitú dobu.

ja napr. osobne poznám prípad, kedy chlap predával Doblo, kúpili ho na druhom konci krajiny, a za mesiac ho vrátili s tým, že prevodovka kaput. Lenže to auto bolo u nás na GO, a odchádzalo v 100% stave, dala by som nie len ruku zaň, ale v pohode aj celá. Predávajúci vrátil peniaze- odrátalo sa asi 300€, lebo bolo ťuknuté, dal rozobrať prevodovku, nakoniec svitlo, že boli zlomené vidličky, keď volal tým chlapom, že čo robili, tak z nich vyšlo, že ťahali vysokotonážne auto. ale to bol asi len jeden z mála poctivých predávajúcich

zivika
16. feb 2013

@vefi89 pozri, nebudem sa hadat, ci sa spinacia skrinka pokazi zo dna na den, nie som odbornik 🙂 mozno nebola v uplnom poriadku a mechanik by to zistil... ale... sukromna osoba, ktora auto predava, nie je povinna dat pred predajom auto skontrolovat, na to je predsa STK, takze tym padom je auto brane ako technicky v poriadku...preto si vacsina kupujucich berie zo sebou na obhliadku nejakeho vlastneho mechanika, nech sa na auticko pozrie 😉 myslim, ze ani poctivy predajca tu nie je povinny hradit naklady...
ale rada by som sa ta opytala jednu vec...neviem, ci robis v servise, spominala si, ze robis s autami, tak tipujem 🙂 nejde mi do hlavy, ako moze stat vymena spinacej skrinky na 9 rocnom citroene c3 360eur 😨 podla mna nemozne...

vefi89
17. feb 2013

@zivika nuž, nerobím v autorizovanom servise, ale tá cena je normálna zrovna pre tieto servisy. záleží samozrejme v prvom rade, odkiaľ sa objednáva, či je to original citroen, alebo náhradná značka, ja môžem cenu len tipovať, nakoľko sa mi nechce hrabať v katalógoch, a nech neni som škrob, povedzme DO 150€, robota to nie je ťažká, tiež by to nebolo nijak drahé (určite do 50€! . Lenže tieto autá už mali imobilizér, a ten treba minimálne odpojiť,alebo prechipovať a za to si tu chlapík za počítač pýta 60€. takže relatívne sa to blíži k cene 🙂
samozrejme existuje aj lacnejšia alternatíva, náhradné značky a teda nie original citroen-bosch, alebo neviem čo dávajú sú o viac ako polovicu lacnejšie, manžel vraví, že v pohode so všetkým do 200€. takže veľa záleží od majiteľov, komu dôverujú, a či majú autorizovaný servis, alebo len nejakého známeho, čo sa v tom vyzná a vie to 🙂

lola31774
autor
17. feb 2013

babulky moc vam dakuje za rady,predajca auta sa vyjadril že on ma v rodine 4 pravnikov a teda nič nezmožeme...moc sa vtom nevyznam ale nemohla mu ta spinacia skrinka už predtym robit problemy a on to len nejak zlepil a predal alebo je ozaj pravda že sa pokazila hned na prvý šup!!!asi sme mali zase len smolu a kupili auto ktore nam nebolo sudene!!!!

kampare
9. apr 2013

@lola31774 Lola pondelok sa mi pokazila spinacka na C3 ale riesili sme to velmi rychlo a jednoducho a aby som nezabudol velmi lacno------mrkni http://auto.bazos.sk/inzerat/22491304/Nahradna-... ty to asi nezmaknes tvoj mangel by uz asi mohol, ale mechanikovi to trvalo 40minut. kup zamok spinacka je peugeot citroen skoro totozna pokial elektronicku cas pouzijes svoju 😀 nam spinacka isla 5dni ale vobec by ma nenapadlo riesit to s predchadzajucim majitelom. Je to nanic. Musel by to byt dorosrdecný mumo aby ti nieco dal k oprave. po pondelku som zistil ze spinacka je to najmensie zlo kupou jazdeneho vozidla len musis ratat s fakt om. Tak ako ja musim mat na privesku 2kluce. 😀

kampare
9. apr 2013

a este jedna dobra sprava čipovat ho nemusis nakolko je cip vyberatelny a len ho prehodis do noveho kluca

lola31774
autor
31. máj 2013

@kampare dakujem velmi pekne,

janinin
9. dec 2014

aaa auto su profesionalni spekulanti .. pri vykupe auta v dobrom stave vas bez svedomia obrblu o 2900 eur akoby sa nic nedialo ... zmluvy maju postavene iba pre svoju stranu , po ich podpise nespravite stym nič

janinin
9. dec 2014

aaa auto su profesionalny spekulanti .. pri vykupe auta v dobrom stave vas bez svedomia oberu o 2900 eur akoby sa nic nedialo ... zmluvy maju postavene iba pre svoju stranu , po ich podpise nespravite stym nič

borja
2. jan 2015

@janinin máš skúsenosti s aaa auto? lebo nám tiež volali ohľadne odkúpenie auta.

kristian33
26. feb 2015

no poradte aj mne predali sme auto 14-ročné bolo servisované v poriadku a teraz po 8 mesiacoch chce kupujúci preplatit opravu auta 50% z 511€ - neposlal ani faktúru iba dodací list kde nie je ani firma uvedená. Mali sme kúpnopredajnú zmluvu ale po takej dobe chce preplatit opravu, veď ho sám tak zničil. Videli sme jeho skúšobnú jazdu ...
Má na to právo po takej dobe žiadať peniaze na opravu???? Predajca aj kupujúci sme fyzická osoba a auto mal skontrolované pred predajom v servise. Cena bola smiešna v servise mu majiteľ len povedal že za taku cenu má disky s gumami na aute nie celé auto. Poradte mi prosím chce peniaze do týždňa uhradit 😖

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anulienkalenka
21. dec 2016
Používateľ anulienkalenka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od anulienkalenka.

@doriss_po
viesco ja som si vyberala auto klasicky ako kazdy druhy clovek na aaaauto.sk, potom som bola na predajni so svagrom, v mnoho veciach mi poradil a aj pozrel na zmluvu,vzdy je treba si poriadne precitat co tam bolo napisane🙂 ale kazdopadne my sme zatial ziadny problem s autom nemali

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sweety2
8. feb 2017

Dobry den.
Mal by som na Vas otazku co sa tyka predaja ojazdeneho automobilu. Ja ako predavajuci som v den predaja bol aj s kupujucim ( na jeho ziadost) v autorizovanom servise na zistenie chyb ( este pred spisanim kupno-predajnej zmluvy).
Zistilo sa tam par malych nedostatkov, ktore boli viacmenej uz v predpripravenej zmluve.
Auto si kupujuci poprezeral zhruba viac ako hodinu a nasledne sa odviezol asi 15km( skusobna jazda).
Ustne sme sa dohodli na znizenej cene z povodnej 9000€na 8600€ koli tym malym nedostatkom. No na zmluve bolo iba 8500€.
V cene boli 4 nove zimne gumy... skoro 1L oleja ako bonus , plus skoro plna nadrz.
Pan ( v mojich ociach este chlapec ) prisiel aj s priatelkou z dialky. Predpokladam ze auto velmi chcel ked cestoval taky kus. Ja som ho povodne ani este nechcel predavat, no bal som sa ho do buducnosti zivit, tak po niekolkych telefonickych rozhovoroch som sa rozhodol pre predaj.
Ja som navrhoval nech pride aj viac krat aby sa uistil o ake auto ide a skontroloval ho. No on to chcel vsetko v jeden den koli 400km vzdialenosti.
Tak sme sa nakoniec dohodli , spisali zmluvu. Predali auto . Este ma aj zviezli domov.
Uz pri odchode mlady pan nasiel na predny obrubnik pri otacani. A odcestoval... Dalsie dni sa riesil prepis a zacali sa patalie... ze som zatajil poistne udalosti, ze na aute su skriabance, plus vymenoval par veci zo zmluvy o ktorych uz vedel.
Nie sice rad ale dohodli sme sa ze za tie malickosti mu poslem 100€ ako nahradu ... i ked chcel 200€.
Lebo ze inak neprepise na seba auto.
Chvilu bol pokoj a pan sa opät ozval, ze jeho znamy atd nasiel to a to (blabla)
Nic vazne, no ked sme boli ( na jeho ziadost v servise) a tam mu boli objasnene vsetky vady , tak snad nemoze odo mna ziadat kazdy tyzden nieco nove,ci?
Auto ma 7 rokov, ja som bol jediny majitel. Spojka bola nova polrocna, auto v super stave ( co sa tyka jazdnych vlastnosti ) , samozrejme tie male vonkajsie alebo interierove chybicky su nasledkom 7 rocneho opotrebovania. Rozvody sa maju menit az zhruba o 13 tisic km, co je pre normalneho cloveka asi rok. Uz vtedy mal pripomienky , ked zjednaval cenu,ze to bude treba menit.
No a dnes mi zasa volal ze tie veci co ponachadzal sa mu nepacia a dufa ze uz nic ine nenajde inak bude chciet peniaze inak ma da na sud.
Mna by zaujimalo ci je po 3 tyzdnoch a po tych skutocnostiach ktore som uviedol narok z jeho strany na opätovne telefonaty a ziadanie zlavy alebo uplne odstupenie od zmluvy?
V zmluve bolo vsetko co sa tyka ze kupujuci bol oboznameni atd . Akurat tie poistne udalosti som nemal za potrebu spominat, nakolko to bolo opravovane v autorizovanom servise za uplne nove original diely, co v mojich ociach nieje vada na vozidle, ktora by mala byt spominana.
A sme sukromne osoby. Prosim o vas nazor .
Poradte . Dakujem

emilia788
26. feb 2018

My sme nedávno kupovali fiat 500 z Darexu, jazdím uz 11. deň a všetko je superrr, takže snáď to nezakrýknem, lebo to čo tu čítam, uff 🙂