Kúpele Piešťany

77andrea
7. mar 2017

Dobrý večer....Vedel by mi niekto poradiť,kto už navštívil kúpele V Piešťanoch??? Zvažujem ísť do kúpeľov na poukaz skupiny A. Môžem si sama vybrať kúpeľný hotel,alebo mi bude pridelený??? Pýtam sa kôli tomu,že som po TEP bedrového klbu,a mám obmedzenú chôdzu....bojím sa,že ma dajú ďaleko od procedúr.Poprípade kto tam už bol nejaké rady,alebo skúsenosti.Ďakujem Vám veľmi pekne 🙂 Andrea 🙂

oli18
7. mar 2017

Ja som v Piešťanoch bola párkrát a dobrých pár rokov dozadu. Chodila som ako samoplatca do kúpeľných domov na kúpeľnom ostrove. Tam je všetko pod jednou strechou a sú tam aj 2 vonkajšie bazény. V lete to bolo super. Veľa ubytovacích zariadení je aj v centre mesta a odtiaľ chodia pacienti na niektoré procedúry na ostrov. Vtedy ich zvážal autobus, teraz neviem, ako to funguje. Nie vždy a každý sa trafil svojimi procedúrami do odchodov autobusu. Vtedy museli ísť peši. Na sk. B si môžeš vybrať termín aj ubytovanie, vybaviť sa to dá priamo telefonicky s kúpeľami. Pacient si platí ubytovanie a stravu. Neviem, ako to je v prípade A, vychádza mi to, že by ti mala všetko preplatiť poisťovňa. Na kúpeľnom ostrove sú tie kúpeľné domy veľmi luxusné, neviem, či aj tam prideľuje poisťovňa poukazy. Jeden je lacnejší, volá sa Pro Patria, myslím, že tam by ti to mohli dať, lebo aj tam je všetko pod jednou strechou a ty chodiť nemôžeš . Naštuduj si to na nete, alebo ti po povedia v poisťovni.

77andrea
autor
8. mar 2017

@oli18 Ďakujem velmi pekne 🙂

dusana1
24. jan 2018

Ahojte, 1.2. idem do kupelov Piešťany na sk. A do hotela Balnea Esplanade. Boli ste tam už niekto? Neviete mi niekto povedať ako to tam chodí? Strava aj procedúry sú poskytované v tomto hoteli? Idem do kúpelov vôbec po prvý raz...

77andrea
autor
24. jan 2018

@dusana1 Dobry vecer...Ja som tam bola minuly rok,ale v Pro Patrii....celkom na zaciatku ostrova 🙂

oli18
24. jan 2018

@dusana1 Esplanade je pár rokov po rekonštrukcií, určite je tam luxus. Naposledy som tam bola zo sociálnej poisťovne a to je už dávno. Jedáleň pre nás bola na poschodí a strava bola slabá. Vtedy bola možnosť doplatiť si stravu do spodnej jedálne, v ktorej sa stravovali cudzinci. Tam bola strava fantastická, doplatok bol neveľký. Inak všetko je tam pod jednou strechou. Potom napíš, ako si sa mala. Som zvedavá, čo sa tam zmenilo. Bol tam super bar, kde sa tancovalo. Tanec je doporučovaný ako ďalšia procedúra. Prajem príjemný pobyt 🙂

dusana1
25. jan 2018

@oli18 Ďakujem, takže sa môžem tešiť. Podľa internetu by mali mať hostia ubytovani v Esplanade aj vstup do noveho wellness a fitness voľný. Tak uvidím, či to platí aj hostí cez ZP 🙂. Ak áno, bolo by to super, lebo inak tam stoji celodenný vstup 27€. Som pol roka po plastike kolena a potrebujem ho dať úplne do poriadku, hlavne to fitness mi padne za dobre...

dusana1
13. mar 2018

@oli18 ahoj, tak už som z Piešťan doma. Bolo to úplne super. Hotel Esplanade je dosť luxusný. Nerobili rozdiel medzi hosťami cez ZP, samoplátcami či cudzincami. Mali sme vstup všade voľný, či do fitka, všetkých bazénov a tiež sáun. Všetko som naplno využila. Bola som na 28 dní (po operácii), utieklo to ako voda, ani domov sa mi nechcelo ísť. Všetky procedúry pod jednou strechou. Na izbe nachystaný župan, takže na procedúry sa chodí v župane. A wellness centrum je super, bazén vonku aj vnútry s vodou 35 stupnov, výrivky a suany. Jediné, čo sa mi nepáčilo, bola strava, jedli sme v jedálňach spolu aj s cudzincami, boli švédske stoly, prvý týždeň ešte dobre, ale časom sa človek obje. A vadil mi zasadací systém. Jednoducho pridelili miesto a tam človek musel ostať celý čas, tak sa mi za tých 28 dní za stolom vystriedali češi, nemci a aj arabi...k jedlám bola vždy k dispozícii aj voda, čo je super, človek tam už nemusel minúť nič naviac.

oli18
14. mar 2018

No to je dobre, že si bola spokojná. Dúfam, že to pocítiš aj na stave tvojho kolena, to bahno je super. Teraz je tá zmena, že si sa stravovala s cudzincami. Niekedy sa to delilo, na poschodí bola jedáleň pre pacientov z poisťovní. So stravou som bola veľmi spokojná a to som náročný stravník Okrem toho sa dalo využívať aj vtedy všetko ostatné. Za tie roky sa tam iste veľa zmodernizovalo, aj zmenilo. Ja idem v máji do Bojnic, ešte som tam nebola a chvália ich. Mne po Piešťanoch sa už nikde inde nepáčilo, tak som si dala veľkú pauzu a idem asi po 10. rokoch znovu. Tak uvidím.

janinah
19. feb 2020

@oli18 ahoj,ako bolo v bojniciach?na termín,ktorý mne vyhovuje je tam volné len ubytko v gabriela dome,čo je dosť od ruky....ja skôr pozerám zloženie vody,procedúry,a to mi prídu piešťany lepšie,tak zvažujem....dík z ainfo

janinah
19. feb 2020

@77andrea ahoj,prosím ťa,zvažujem pro patriu,ako bolo? a čo to vlastne znamená,že kúpelný ostrov? chcela by som ísť autom,nie je to ostrov,že len parky a s autom problem,parkovať sa dá blízko domu?dakujem

oli18
19. feb 2020

@janinah V Bojniciach bolo super. Ja som bola v lete, ale už by som inde nešla, než len do príľahlých domčekov. Aj tak som na izbu chodila sa len prezliecť a prespať. Rovnaké procedúry, rovnaká jedáleň, zbytočne preplácať drahé ubytovanie, ak v ňom nie si celý deň. Zloženiu vody nerozumiem, ani ma nenapadlo to naštudovať. Ale ak sa tam lieči moja diagnóza, tak je to ok. Ak nemáš problém s pohybom, tak kľudne domčeky.

77andrea
autor
19. feb 2020

@oli18
@janinah Ahoj...kupelny ostrov znamena,ze su tam viacero kupelnych hotelov na jednom mieste(ostrove)....Ja som bola v Pro Patrii je to asi cenovo najdostupnejsi hotelik na celom tom ostrove...No zodpoveda aj ubytovaniu 😕Neviem ako je to s parkovanim,nakolko som nebola autom...ale parkovisko je tam po blizku...Nebolo tam zle,ale bola som uz aj v lepsich kupeloch aj co sa tyka ubytovania,čistoty,zábavy a hlavne procedur 😊Tak prajem príjemny pobyt a dúfam,že budeš mať iný pohĺad na tento hotel ☺

janinah
19. feb 2020

@77andrea takže procedury nicmoc?

janinah
19. feb 2020

@77andrea a lepšie bolo kde? u mna je dosť rozhodujúci termín,chcem to stuíhnut do konca juna a už som pochopila,že najlepšie kupele sú rozchytane

77andrea
autor
20. feb 2020

@janinah no...tak to neviem ja som bola na A-čko takže termín mi už určila poisťovňa....Ale to je,len moj názor...Vám sa tam možno bude páčiť 😊Mne sa viac páčilo v Turčianskych Tepliciach hotel Fatra 4* V Piešťanoch je akurát to bahno také výnimočné,ale mne to nerobilo dobre,lebo strašne,ale strašne horúce to bolo 😕

dusana1
20. feb 2020

@janinah treba si do kúpeľov zavolať a informovať sa či majú voľné na požadovaný termín. Ja mám zp Dôvera a vždy to tak robím. Najprv dohodnem v kúpeľoch termín, na tlačivo uvediem, do ktorých kúpeľov chcem ísť a poisťovňa už návrh na kúpeľnú liečbu pošle priamo tam. Bola som v kúpeľoch Piešťany v hoteli Esplanade bez doplatku na A- čko. Minulý rok som bola v Bardejovskych kúpeľoch hotel Alexander. Mne sa viacej páčilo v Piešťanoch. Procedúry super. Mne bahno veľmi pomohlo. V Piešťanoch som bola po operácii kolena. Super som to tam rozhýbala. V Bardejove som bola aj s dcérou, obe sa lecime na astmu. Tam sme mali skôr inhalacne procedúry.

oli18
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oli18
20. feb 2020

@janinah ak chces do konca juna, tak rychlo volaj kupele a rezervuj si termin. Mne z Unionu prisiel potvrdeny navrh domov a sama som si ho poslala do kupelov.

kulka68
29. feb 2020

ahojte, ide niekto na celý marec do Piešťan? Ja nastupujem v utorok do hotela Esplanada, kridlo Palace...

kulka68
29. feb 2020

@dusana1 ja nastupujem 2.3., takze sa mozem tesit? Uz asi 3 dni sa neviem zbalit, neviem co, asi budem potrebovat kamion 😲 Tesim sa, ale zaroven idem prvykrat do kupelov, tak som taka neista, ze co bude 🙂

lusi26
17. apr 2021

@dusana1 ako dlho ste čakali na pridelenie termínuj v kúpeľoch?
@oli18
@dusana1 potrebovala by som koli synovi termín v lete

oli18
17. apr 2021

@lusi26 Termín si vyberáš sama. Ja som volala a rezervovala si termín ešte pred tým, než som mala vyplnený návrh na kúpeľnú liečbu. Teraz je situácia iná kvôli kovidu, určite nie je taký enormný záujem o pobyty, ako za normálnych okolnosti, preto by nemal byť problém s termínmi. Zavolaj si tam a opýtaj sa, čo ťa zaujíma. Dnes sú už všade ochotní, veď žijú z pacientov.

dusana1
17. apr 2021

@lusi26 stačí zavolať do kúpeľov a dohodnúť sa. Ja som bola aj teraz v januári v kúpeľoch, volala som tam hneď ako mi prišla sms z poisťovne, že mám kúpele schválené, to bolo v novembri, dohodli sme sa na 2.1. V kúpeľoch s kapacitou 2500 ľudí nás bolo asi 100.

lusi26
17. apr 2021

@oli18
@dusana1 ďakujem vám. no bojím sa čo bude po uvolnení opatreni,písala som tam meil. a bud týždeń tam zavolám preistotu

lusi26
13. jún 2021

@oli18 ahoj,už mám konečne schválený návrh.Riešim termín.Prosím ťa ako je to deň nástupu a odchodu? Nástup piatok alebo pondelok?

lusi26
13. jún 2021

@kulka68 tiež idem do espalande.Ako sa ti páčilo?Co si zobrať-čo ti chýbalo?

kulka68
13. jún 2021

@lusi26 bolo super, nechybalo mi nic, mala som aj sportove veci, aj elegos k veceri, do kaviarne ci retro baru na tancek. V kazdom pripade Aupark to isti, s oblecenim ci potravinami na nejake mlsky...

lusi26
13. jún 2021

Super.Prosím ťa a bola si tam celý pobyt?Ja mám ísť na 28dní Ačkový pobyt.Neviem si to predstaviť-tak dlho tam byť.Čo všetko si si doplácala-hradila?Nevieš ktoré dni majú ako deň nástupu?Nedeľu a?

oli18
13. jún 2021

@lusi26 ty si mozes vybrat, co tebe viac vyhovuje. V den nastupu ides k lekarovi, ktory ti predpise procedury. Mozno by si ten den este stihla nejaku vybrat. Netusim, kedy je viac nastupov, ci v piatok, alebo v podelok. Zavolaj tam, oni ti poradia. Pekny pobyt prajem. 🍀

dusana1
13. jún 2021

@lusi26 majú rôzne dní nástupu. Ja som nastupovala raz vo štvrtok a raz v nedeľu. Ak nastupuješ v pracovný deň a prídeš skoršie doobeda, tak stihneš ešte aj nejakú procedúru. Procedúry máš každý deň okrem nedele. Tak ak chceš a nie si z ďaleká, tak si cez víkend môžeš odskočiť domov. Inak utečie to ako voda. Aj ja som bola na 28 dní a ešte by som tam vydržala. Doplacas len zákonný poplatok tuším 1,80€ na deň. Alebo ak nechceš niekoho cudzieho na izbe, tak si doplácas za neobsadené lôžko. Ja som si tak doplatila, ale už si nepamätám koľko, buď 13 alebo 16€ na noc. Vôbec netreba brať uteráky. Dostávas osušky a uteráky aj do kúpeľne aj k bazénu. Menia podľa potreby, ak treba, tak aj každý deň. Takisto máš aj župan na izbe. Na mokré procedúry sa chodí v župane. Určite si treba zobrať aspoň dvoje plavky. A vo wellness a aj na procedúrach všade dostávas plachty na utieranie.