Kúpa prvého auta

7. apr 2023

Ahojte všetci. Chcem si kúpiť moje prvé auto, no mám pár nejasností. Za auto chcem dať 8000-8500€. Povedala som si, že auto staršie než 10 rokov nechcem, no premýšľam, či 8500€ za 10 ročné auto nie je priveľa. Mám totiž vyhliadnutú KIA RIO (2013), 1.4, 80kW, benzín, 70tis nájazd km, menené komplet brzdy, samozrejme výbava ako park. senzory, aut. klíma, handsfree a neviem ešte čo. No počula som, že autá sa po 10 rokoch kazia, tak mám nájsť niečo novšie za tie prachy?

sun_shine_2020
7. apr 2023

Ahoj, v tejto veci ti asi lepsie poradia muzi ale my ked sme kupovali auto (jazdenku) tak odbornici najviac odporucali auta "stare" cca 5 rokov (nie je potrebna velka investicia do oprav).

autor
7. apr 2023

@sun_shine_2020 Prepána, kde ja kúpim 5 ročné auto s nejakou lepšou výbavou, ktoré nemá nájazd 200tis km za 8500. K tomu ešte bývam na východe a tu pomaly nič nie je.

katkaseiner
7. apr 2023

Idem len porovnať s našim, rovnaký ročník, diesel, silnejší motor, 160000 km ale teda ide o Ford S Max, je v top stave, veľa veci sme pomenili za 7 rokov čo ho máme. Ide ale o oveľa väčšie a silnejšie auto. A dúfame že zaň dostaneme 8-9tis €. Čiže to čo pozeráš ty by som kľudne hľadala aj o 2-3 roky mladšie. Dávaj len pozor odkiaľ kupuješ. Cena neznamená všetko. My možno predáme do 10tis.€ ale hlavne to závisí od toho či bude dopyt a či budeme vedieť čakať (máme niečo vyhliadnute ale potrebujeme došetrit, predať staré a dofinancovať nove

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
7. apr 2023

@katkaseiner Je Ford dobrý? Ja mám užší výber áut, pretože hľadám výhradne len hatchbacky Hyundai, KIA, Toyota, Škoda a VW. Žiadne Fordy, Peugeoty, Citroeny, Seaty či Renaulty.

katkaseiner
7. apr 2023

Máme druhého Forda SMax. Veľkosť, výkon a cena je fakt perfektný pomer. Kupovali sme osoba jazdené, veľmi dobre auta. Ak by muž nechcel kupovať Mercedes, určite ideme zas do smaxu. Veľkostne na to auto nedám dopustiť, všetci sme veľmi vysoký a potrebujeme miesto, radi sa flakame a teraz už aj pes s nami všade chodí.Ja osobne by som nekupovala ani Škodu (som laik ale podľa mňa sa dosť kradnú) ani Vw - ani len známy čo vo vw robia by ho nekupuju.

stanka562
7. apr 2023

My sami mame aj kiu rio 2008 so skoro 400tis najazdene a je to najlepšie auto ake sme mali, opravy a ND nie su drahé a okrem bežných vymen (olej, filtre, gumy, brzdy) sme na ňom nemenili nic. Takže určite by som išla do ojazdeného auta, no išla by som ho pozrieť s mechanikom a išla by som pozrieť viac aut, nie len jedno a potom si urobiť výsledok ktoré bolo ake. 😊 Co sa tyka značky, všetko je na vydareni, mali sme už strašne veľa áut, no v tejto cenovej kategórii KIA alebo Suzuki. 😊

dnld
7. apr 2023

V rodine máme teraz na predaj jedno suzuki sx4 pekne modre. Prvý majiteľ, kupovali ho v suzuki Michalovce a tam bolo celý čas servisované. 2010 rok a ma 160000km ale cena 5500€ jazdene od nova ženou, kúpovali nové tak toto je na predaj.

elizita
7. apr 2023

Prečo nie Fordy, Peugeoty, Citroeny, Seaty či Renaulty.?

simona1998
7. apr 2023

Je to dosť za také auto 🙂

olimuc
7. apr 2023

Nemam dobre skúsenosti s KIA Rio … podľa mna trochu hrkálka … mala som ju zo servisu ako náhradné auto a aj keď mala lepšie vybavenie ako moj Golf bola som rada, keď som svojho starca dostala naspäť … na take malé auto zral aj trávu pri ceste (ja mám diesel takze pre mna žralo veľa), nie auta po 10 rokoch sa nekazia veľa ak sa o ne tých 10 rokov dobre staráš … mám 17 ročne auto a ano údržbu treba robiť a samozrejme, že opotrebenie sa na dieloch podpisuje … ale kým prejde STK a nebude mat nejakú vážnu poruchu ho prec nedám … kupila som ho s 1500 km a na km sa už je ce 300 tis

adka176
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adka176
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
7. apr 2023

@elizita Počula som, že autá značky Renault, Opel, Peugeot, Citroen sú moc kazové. Seat ani neviem prečo som vypustila.

zuzanka.zuzu
7. apr 2023

nie je dôležité či sú menené brzdy ale ROZVODY !!! resp.ak nie sú tak koľko ešte vydržia. to by bola moja prvá otázka 😉 a brala by som auto po žene. po prvom majiteľovi (pýtaj doklady o kúpe na jeho meno!!! musí mať k tomu faktúru čo vystavila predajňa). kupované iba v SR. a asi VW alebo škodu (lacné diely čo má aj dedinský mechanik k dispozícii, nič prekombinovane - mne tak raz skapal cez sviatky nejaká súčiastka a presne vymenili v dedine s 10 obyvateľmi 😂)

autor
7. apr 2023

@adka176 Škoda, že ten Hyundai je z Malaciek. Bývam na východe. Tá prvá KIA je ok, ale je to sedan, mne stačí niečo menšie, hlavne teraz keď som čerstvo po autoškole.

zuzanka.zuzu
7. apr 2023

no a samozrejme ja odporúčam VW UP 😎 pretože nádrž mi vydrží aj mesiac pri dennom jazdení, super nízka spotreba. plus je to mini auto vhodné pre začiatočníka.

lilyianka
7. apr 2023

Mala som Renault Megane skoro 11r a najväčšia investícia doňho bol alternátor za asi 200€.
Takže je to o šťastí. Môžeš si kúpiť aj super nadupane bmw a pokazí sa ti 🤷‍♀️