Kúpa nového auta a strach z jazdy

stehlikovo
18. jan 2024

Zdravím všetkých,

momentálne pracujem v záhraničí a premýšľam, že by som si kúpil auto. Dilemu mám tú, že by som chcel priamo nové, jedná sa o Kia Rio s automatickou prevodovkou. Auto kúpené z bázaru mi príde, že budem skôr dávať viac do opráv ako do úžitku.

Problém je ten, že už 3 roky mám vodičský a vôbec nejazdím. Priznám sa, že mám strach aj z jazdy. Dá sa povedať, že mám riešenia, že môžem využiť staršie auto z rodiny aby som sa znovu dal do behu. Snáď poradíte.

nikasmile
18. jan 2024

@stehlikovo zober staršie auto, zabehni sa a potom vezmi nové s Kaskom. Teraz je strach lebo si nejazdil, ale prídeš do toho.

nwnw
19. jan 2024

@stehlikovo zober starsie a zaplat si par jazd idealne tam, kde budes jazdit bezne.

dadka1997
19. jan 2024

@stehlikovo no ur ite by som nekupovala nove auto pokym niesi sofer, najskor zacni jazdit, dostat sa do toho, poznať všetko na cedte naucit sa predvidat a mysliet za inych soferov a potom to mozno neskor kupit aj nové ale daj minimum rok to mu cas

zuzka565
19. jan 2024

Ja som nesoferovala asi 5rokov. Muž si kúpil škoda kodiak s automatom. A vravím mu nech sa mi dá previezť. A od vtedy je to už moje auto. Ale po pravde som aj bola nútená znova začať chodiť na aute kvôli deťom. Už jazdím skoro 2roky a nemám problém nikam ísť. Začiatky boli ťažké. Najskôr som si dávala krátke vzdialenosti a potom aj ďalej. Musíš prekonať ten strach. Ja som mala taký strach že som sa az triasla.

mmonika
19. jan 2024

@stehlikovo ja som nejazdila cca 10 rokov.. a potom sa niečo udialo v nasej rodine a bola som nutena začať jazdit. V tom čase som mala opel corsa 1.1 automat - dost podobne tvarovo na to tvoje.. bolo to super male auticko a tym že to bol automat som sa lepsie mohla sustredit na značky a premavku. Najprv som zacala jazdit kym napr pominula ranna špička, napr sla som do lidla a spat domov.. A postupne som tie trasy autom predlzovala a do mesiaca som už jazdila bez problemov.. Tak skus aj ty tak najprv mimo špičky alebo kludne aj s niekym kto bude sediet vedla teba, ale nebude ti kecat do šoferovania ..nech mas pocit istoty..