Kúpa lístkov z druhej ruky

really8
17. apr 2024

Ahojte baby, u nas v meste ide byt jeden koncert. Je uz dlho beznadejne vypredany. Je to len mala kapela v miestnom klube. Zhanam listky pre mojho velmi dobreho kamarat. Zatial sa mi na inzeraty ozvali len podvodnici. Vzdy sa ich dalo celkom lahko odhalit (divne profily, natlak, zvlastne komolene vety…).
Teraz sa mi ozval jeden typek a vyzera doveryhodne a strasne by som tie listky chcela. Mate nejake tipy ako sa nedat nachytat? Resp ako postupovat? Je to len o vzajomnej dovere? Viem nejako zabranit tomu aby tie listky predal dalsim x ludom? Dakujem

anjelicek26
17. apr 2024

Dohodnúť si osobne vyzdvihnutie...

really8
autor
17. apr 2024

@anjelicek26 je z daleka. A listky kupoval online (myslim ze sa ani nepredavali na pokladni). Nie su na meno. Len mi ide o to ako si overit aby boli prave a neprislo s nimi dalsich 10 ludi.

danyelia
17. apr 2024

Ahoj, jednoducho ho vyskúšaj tým, že mu napíšeš, že pre tie lístky si prídeš osobne...alebo Tvoj muž, ktorý má ,,čírou náhodou,, práve cestu okolo jeho bydliska, ak je vzdialené (lebo tam má práve služobku...) A uvidíš, či sa začne vykrúcať. Alebo ho popros, nech Ti tie lístky odfotí aj s papierikom, kde napíše dnešný dátum - a uvidíš jeho reakciu, ak je to fér ponuka, nemal by s tým mať žiadny problém. Prípadne sa skús informovať v danom klube, či nemajú k dispozícii nejaké voľné lístky na predaj...Zisti si meno a číslo účtu predajcu lístkov, hoď to do lupy do FB alebo do Googlu a ak je to podvodník, vybehne Ti o ňom bližšie info...

really8
autor
17. apr 2024

@danyelia listky su online. Ma ich v maily. To nie je nic neobvykle. Ked poviem ze pridem pre ne nemyslim ze by sa vykrucal. Ozval sa mi cez fb, uz som ho tam prelustrovala😁 ma skoro vsetko zablokovane/skryte ale to mam aj ja. ani google nic podozrive nenasiel. Rozmyslala som ze ho poziadam o doklad o kupe, lenze listky sa predavali cez portal ktory nepoznam tak ani neviem ako ma pravy doklad vyzerat🙈

jazula
17. apr 2024

Predpokladám, že ide o elektronické lístky…no, tam nakoniec budeš musieť dôverovať niekomu a risknúť to. Jediné, čo môžeš skúsiť je progoogliť si meno a bankový účet, či naňho nie je niekde nepriaznivá recenzia… Ja som bola zatiaľ len na opačnej strane, predávala som lístky, keď sme nečakane nemohli ísť. Asi pôsobím dôveryhodne, nikto odo mňa zatiaľ nechcel žiadne fotky, osobné odovzdanie…veď čoho aj…vytlačeného mailu? 🤷‍♀️

lalenka33
17. apr 2024

@really8 kontaktuj ho aj z iného účtu a uvidíš či ti ich bude chcieť predať dvojmo, alebo povie, že sú už rezervované/predané

fido69
17. apr 2024

Fake, fake, fake. 🤬
Ctení moderátori diskusie. Došla vám fantázia? Je to už fakt hodne trápne! Zarabajte si svoje peniaze poctivo! Nevykrádajte témy cudzích ľudí a nevymýšľajte si takéto stupidity. 🤦‍♂️
Pekný večer.

danyelia
17. apr 2024

@really8 ...noo, tak možno požiadať ho o screen obrazovky lístkov v email- tam by si videla lístky, aktuálny dátum a čas na lište alebo v mobile 🤔 Alebo nech ich vytlačí a odfotí s dátumom...

really8
autor
17. apr 2024

@fido69 co prosim? Ake vykradanie? Vies mi poradit ci nie?

really8
autor
17. apr 2024

@lalenka33 on sa ozval mne, nie ja jemu.

fido69
17. apr 2024

@really8 No skus nieco presvedčivejšie.
Nový profil, teraz založený a ty sa teraz 28 dni pred pôrodom prídeš pýtať na konika ako kúpiť lístky z druhej ruky? Dve hodiny potom čo sa na to pýta iná žena...? 😂
Trosku sebareflexie a profesionality by to chcelo. 😉

really8
autor
17. apr 2024

@danyelia a ked mi ich odfoti s datumom co mi to pomoze?

really8
autor
17. apr 2024

@fido69 ano mam pred porodom a tie listky nie su pre mna ako som pisala. Ja sa nikde nechystam o to sa nemusis bat. Neviem ze sa na to pytal niekto iny, medzi hlavnymi forami mi taku temu neukazalo. A to som tu dnes bola niekolkokrat. Nemysli si ze vies vsetko. Ale ak budes taky mily posli mi tu temu spred dvoch hodin. Rada si pozriem tipy co tam padli. Pod touto temou vidim iba starsie diskusie ktore mi nepomohli.

fido69
17. apr 2024

Ďalšia nedóverihodná časť tvojej storky
- mala kapela v miestnom klube
a ozvali sa ti samí podvodnici a
"Vzdy sa ich dalo celkom lahko odhalit (divne profily, natlak, zvlastne komolene vety…)."
ty si ich ľavou zadnou odhalila. 😂

Sorry, snád ma nexhceš presviedčať, že podvodníci zacali ponúkať na nete lístky na nejaký no name koncert v miestnom kulturáku za 10€... 😂

Slabé, blbé a trápne. 😂

danyelia
17. apr 2024

@really8 Tak aspoň Ti to potvrdí, že tie lístky reálne naozaj má...

danyelia
17. apr 2024

...alebo kontaktuj priamo tú kapelu, manažéra, že máš vážny záujem o tie lístky a či Ti ich nevedia zabezpečiť😀

really8
autor
17. apr 2024

@fido69 preboha ty si neskutocne paranoidny. Neviem sice ci to nie je strata casu ale vysvetlim ti to. Nie som uplne blba ani totalny amater. Kedze kupujem 4 listky (ktore sa predavaju dokopy za 60 eur) kazdy profil som si prezrela na fb aj v googli. Napr som ani nevedela ze existuje stranka podvodynabazaru.cz kde bolo zrovna meno jedneho chlapika ktory sa mi ozval. Nastastie. Druhy profil vyzeral normalne ale zacal byt strasne otravny, dokonca mi volal cez messenger, pisal vety typu no rychlo posli platbu nech necakame do rana, a treti mi raz tykal raz vykal, ked som sa opytala na cenu pouzil frazu ze aka je moja rozpoctova cena atd. Tak to aj podpriemerne inteligentny jedinec pochopi ze tu nieco nehra. Navyse mali vsetci zahranicne mena a je malo pravdepodobne ze by mali zaujem o koncert lokalnej skupiny a teda mali realne prave listky. Ale ty vies asi lepsie. Zrejme uz dnes podvodnikom je jedno ci ide o koncert katy perry ale jozka mrkvicky band.
Dufam ze som ti to vysvetlila jasne a prestanes ma tu urazat a osocovat.

really8
autor
17. apr 2024

@danyelia dakujem za tip. Myslis ze keby zajdem do klubu napr s cislom listku by mi vedeli povedat ze ci je listok pravy? Resp bol vydany s takym a takym cislom?

danyelia
17. apr 2024

@really8 Mohlo by sa to dať zistiť, ale skôr asi u oficiálneho predajcu, napr. Ticketportal, resp. tam, kde boli lístky oficiálne v predaji...keď len v klube, tak skús

fido69
17. apr 2024

@really8 Nie, nie je to jedno. Pretože za falošný listok na Katty Perry chcú 200-300€. Ešte je pár zúfalcov čo sa ťa pokúsia odrbať aj na 80€ listku alebo sa pokúšaju predať takych 4-6 listkov súčasne. Ale nepoznám zúfalca čo by to robil kvôli 15€×4= 60€. To by musel byť fakt zúfalec 😂

deedol
17. apr 2024

@really8 listky aj mozu byt prave, len ich moze predat desiatim, presne ako pises. My sme raz takto riskli a vsetko ok, ale bol to dlhorocny uzivatel na jednom fore, nie kontakt cez messenger

really8
autor
17. apr 2024

@fido69 ok, moj posledny pokus. Toto je jeden z chlapikov ktory sa mi ozval
https://podvodnabazaru.cz/post/show?postId=7448

Predava listky od bjork, blink az po vypsanou fixu a menej zname kapely kde stoja listky 15-20eur. Nemysli si ze za to ze nie je listok za 200eur nie je to pre neho zaujimave. Naopak su ludia menej podozrievavi a lahsie oklamatelni. Ak si pozries jeho profil na fb, nic nevyzera podozrivo.
Ak si stale myslis svoje, co uz.
Mozem uz len dufat, ze niekto sa k tejto diskusii dostane a nenecha sa obabrat.

Btw. Stale cakam na tu diskusiu lebo ja som znovu presla fora a asi trpim slepotou.

@danyelia Chlapika som prebehla cez google lens a vyzera ze fotka je kradnuta (naslo mi ju u jedneho komentujuceho na francuzskej stranke) takze to vyzera na dalsi ofajc😔

danyelia
17. apr 2024

@really8 😒

really8
autor
17. apr 2024

@fido69 dakujem. Diskusiu som si presla Ale ako vidis ani zhanat listky cez fb sa neoplati. Dnes uz tie profily vedia vyzerat doveryhodne a ak si si pozrel kolko podvodov denne ten chlap urobi tsk v tom vie celkom chodit a oplati sa mu riesit aj taketo lacne zaprdene koncerty. A ak s tym clovek nema skusenost lahko sa napali.Skoda no. Myslela som ze tito odrbavaci su ked tak na marketplace ale evidentne aj v udalostiach.

mimka1402
18. apr 2024

@really8 ahoj napíš mi do ip, pošlem ti link na skupinu kde sa riešia ibany podvodníkov lístkov.

karolinakr
18. apr 2024

hruza, ale listky by som takto nikdy nekuovala pravr kvôli podvodom, radsej si počkajte na novy koncert, bola tu diskusia, ze prisli jej listky z Nemecka za 200 eur falošne

karolinakr
18. apr 2024

A kludne ten link na preverovanie podvodov daj ako hlavnu diskusiu nech pomože vela luďom

radka1232
18. apr 2024

Ja som riesila presne toto iste par dni dozadu. Dala som inzerat aj na FB aj na bazos a ozyvali sa mi iba podvodnici. Niektori aj 2x. Su ludia co striehnu na tvoj inzerat a ozvu sa ze ti to predaju, najhorsie ked su tie listky iba elektronicke. Ja som to spravila pri jednom chlapovi tak, ze najprv zaplatím 1 listok, posle mi na mail, a potom druhy... Listok stal 50 eur tak nech nepridem rovno o 100 ale iba o polovicu. Samozrejme ma oklamal, vraj mu neslo poslat listky stale sa nejak vykrucal ze to nejde dat na mail ani nic... A tak som mu poslala stranky kam sa daju listky nahrat, vraj skusi ale ignoroval... Tak som mu aj volala ale ma vzdy zrusil a nechcel vratit peniaze... Tak som sa na dlhsiu dobu vykaslala na hladanie lístkov lebo vsetko iba podvodnici... Ale nakoniec som kupila cez appku: Ticketswap.... Vies si tam dat zaujem o listky a zapnut notifikacie a ked niekto bude predavat tak kupis...mas istotu ze listok sa ti preda.. Oni ho tam musia dopredu nahrat a ty akonahle zaplatis tak sa ti stiahne listok.

radka1232
18. apr 2024

A zabranit aby to predali dalsim x ludom sa neda...tohto som sa velmi bala ked mi skenovali listok ale fungovali... Podla mna je najdoveryhodnejsie kupit listky takto cez ten Ticketswap... Tam predavaju serioznejsi ludia a nie ludia co striehnu na každý inzerat s tym ze listky v zivote nevideli ale chcu ta osklbat o peniaze