Dobrý večer
Chcela by som vás poprosiť o radu.
Chceme s otcom kúpiť pre mamu darček a vybrali sme jej mačku za nemalo € a je na UK. Pani je Nemka poslala fotky aj sa snou dá super komunikovať ale chce polku sumy vopred a tým že to je vysoká suma sa bojím že to je niaka blbosť poslala mi aj svoj OP a aj iné doklady a aj link kde je a že sa venuje týmto mačkám a že je dosť známa že predáva tieto mačky.
Chcela by som sa spýtať keby som sa nakoniec rozhodla a uverila jej a by prišlo na to z coho mám obavy dá sa to niako riešiť že ju viem nahlásiť a tým že mám aj jej OP a pod ?
Ďakujem za rady
@macko_98 preco chces platit horibilne sumy za macku, radsej jej zaobstarajte obycajnu z ulice napr. odtialto https://www.mackysos.sk/hladaju.domov/databaza...., usetris, neriskujes nejaky podvod, macku ti vedia aj doviezt, a tato macka urcite potesi rovnako ako nejaka s papiermi
ak ma chovnu stanicu ta musi byt registrovana a vies si zistit ci je na jej meno... je normalne dat zalohu .. v kontakte byt cez skype... zaloha vyssia aj preto, ze macke musi vystavit pas a podrzat ju o mesiac dlhsie ... kedze potrebuje rabbit vaccination a ta sa neda skor ako v 3 mesiacoch a potom este cakat 21 dni ... ak povoli video a s mackou ta zoznami ukaze ti rodicov etc nieje to podvod-bezna vec ... len si zisti ako je to po novom s dovozom zvierat ked uk uz nieje v eu ...
ja mam v uk mainsku macku a ked mala macata tiez som brala zalohu .. nikdy s tym nebol ziaden problem .. ale tym ze ja som prevala macata v ramci uk boli si ich pozriet zaplatili zalaohu a ked boli readu tak si ju vzali .. drzat niekomu drahu macku a povie ti ked je uz velka a vsetko ready ze si to rozmysleli tiez nieje fer ... a ver mi ze sa to stava ... aj predavajuci sa chce ujistit ... kazdopadne ako pisem vyssie ziadaj skype hovor ... vybe si poinformuj sa a ked si ztotoznena zaplat ... ak sa ti nieco nezda ok nic sa nedeje ..
ahojko sestra ma chovnu stanicu (psy) ona predava a kupuje aj v ramci zahranicia, no vzdy to bolo tak ze pre zviera niekto musel ist (vacsinou ona) predstav si ze kupis zviera a co posle ti ho ako "balik" lietadlom? maca v podpalubi cesta niekolko dni kym si "balicek" vyzdvihnes maca mrtve ak ne na smrt vyhladovane a vystrasene - vzdy sa chodi po zviera osobne. UK nie je tak daleko, urcite najdes aj niekoho kto by ti ju cez colnicu vedel preniest ako batozinu lietadlom mas ju za par hodin doma. co sa tyka platby zisti si na jej stranke referencie, ak ma chovnu stanicu urcite tam ma prehlad kedy rodia jej zvierata, kolko ich ma v akom poradi, mena... proste vsetko dolezite co by mal chovatel uvadzat pri predaji zvierat. vacsinou ich pofoti vsetky a ponuka ich z daneho vrhu hoci aj do zahrania. ale moj nazor ak su take macky (neviem druh) aj na sk je zbytocne to vozit zo zahranicia ak s tym nechcete chodit na vystavy ci mnozit ich - neoplati sa do toho tolko investovat
@macko_98 V žiadnom pripade nič jej neposielaj !!!!
@macko_98 ako zdovodňuje poslat peniaze? Nech ti napiše kedy si pre ňu prideš, ešte sa može stat, že na tej adrese ani nebude a z ručky do ručky
My sme síce nekupovali mačku, ale psíka. Sme z Košíc, pani od ktorej sme kúpili psa zo Zlína. Psíka sme si vybrali vopred, chcela naše údaje, poslala nám e-mailom rezervačnú zmluvu a my sme vopred poslali 300€ ako rezervačný poplatok. Celý čas super komunikácia, fotky a videá nášho psa. Pre psíka sme si šli osobne na otočku. Na mieste sme doplatili ešte 700€ (áno, máme psa za 1000€), dostali sme papiere, pas, výbavu... Za nás super 🙏 ale treba si dať pozor komu pošlete peniažky 🙂 držím palce
OP nemusi byt jej