Kúpa auta a moje ŠPZ

30. sep 2024

Ahojte prosím poradíte mi? Nasla som si auto, no majiteľ je až z opačného konca SR. Chce to riešiť tak, že mu dám ja ako kupujúca splnomocnenie a prepise on auto na mňa. Potom mi pošle technicak. No moja otázka je, MAM DOMA ŠPZ zo starého auta. Ako ich potom dat na to nove Auto? Keď mi príde technicak, tak pôjdeme na políciu ze si chcem dať moje ŠPZ ci ako? A budem zas platiť za zmenu?

tundra
30. sep 2024

Dufam,ze si bola auto osobne pozriet a spravila si skusobnu jazdu.Ak nie,tak kasli na to.Kupit auto bez testovacej jazdy,nie je vôbec dobre riesenie.
Splnomocnenie je fajn,ale co, ak auto neprepise?
Robit taketo veci na dialku,nie je idealne...

fido69
30. sep 2024

Celé zlé. Potom tu budeš pisať "Kúpila som šrot a predajca mi nechce vrátiť peniaze." Takto sa auto nekupuje.

ciernysokol
30. sep 2024

Cele zle,ale ak chces vediet odpoved,bud mu posles svoje znacky a prepise auto rovno na ne alebo potom,ked dostanes nove aa znacky (ak si necha povodne) alebo ak necha povodne, pojdes s autom na prepis znaciek na dopravny inspektorat na policii.akurat,ze zaplatis 2x. Prvy prepis stoji 40.

chrobak7
30. sep 2024

Nebudem riešiť stav auta, predpokladám, že ho poznáš alebo veríš predávajúcemu.

Prepis na splnomocnenie je dne bežný postup. Buď ho vystaví kupujúci predávajúcemu alebo naopak. Nie je to nič nezvyčajné.

Ak chce prepis auta vybaviť on, dáš mu splnomocnenie a najlepšie aj rovno EČV tabuľky. On keď pôjde odhlasovať auto, môže povedať, že si značky necháva, alebo že ich preberáš ty. Ak dá tvoje značky, tak tie jeho mu odoberú a auto zaevidujú na tvoje značky. Myslím, že to zaevidujú aj vtedy, ak by ich nemal práve pri sebe - polícia má evidenciu, že si si nechala značka zo starého auta. Ak máš svoje EČV, tak nemusíš kupovať od polície nové a ušetríš tuším 30 €.

Len neviem potom, ako by si auto zobrala. Pôjdeš pre neho?

autor
30. sep 2024

@chrobak7 pre auto pôjde muz. Predsa len sa do aut vyzná lepšie ako ja🙂 už som zisťovala, vraj stačí ze on nahlási ze si chcem dať na auto moje ŠPZ, oni to maju v evidencii.

autor
30. sep 2024

@chrobak7 ale asi to zjednoduším, a dám mužovi splnomocnenie a nech idú na prepis priamo na mieste. Muž tam bude síce bezo mňa ale som splnomocnenim vedia auto napísať na mňa ze 🙂

chrobak7
30. sep 2024

Hej, manželovi musíš dať splnomocnenie, ak to má napísať na teba. Nestačí, že je tvoj manžel.

Ak si si nechala EČV, tak myslím, že do roka ich môžeš použiť na druhé auto. Po roku ich vyradia z evidencie. Aspoň také informácie mám, keď som bol prepisovať auto.

margotka17
30. sep 2024

Nooo, premysli to do detailov. Videla si čo kupuješ? Zviezla si sa na tom aute? Máš popis chýb auta? Nájdi si niekoho, kto ti poradí v prípade, že to auto kúpiš.