Poprosím vaše rady a tipy kde kúpiť auto.Na nové nemám peniaze tak skôr ojazdené.Hotovost nemám veľa nasporené.Oplati sa na lízing zobrať alebo z aaa auta?Švagor tak kúpil a je spokojný.No ja moc nechcem na lízing,predsa máme hypo aj iné výdavky a ktovie aké úroky by mi dali na lízing.Este nemám ani vybrate aké auto kúpiť,no páčia sa mi také väčšie rodinné MPV alebo SUV.
@didush27 Čítala som kopa ľudí má zlé skúsenosti,tak neviem.
@jj298 Pozerala som na bazosi dá sa nájsť aj za takú cenu.Kedze viac peňazí momentálne nemám tak rozmýšľam ako to riešiť.A písala som že nechcem na lízing,zatiaľ len získam info kde čo by bolo najlepšie
Ak máš iba 2-3 tisíc a nemáš potom rezervu na opravy, tak primárne nech je to auto značky, na ktorú sú dostupné a lacné náhradné diely a ktorú ti opravia v akomkoľvek garážovom servise. A áno, kúpiš aj SUV za takú sumu. Len akej značky, ako staré a koľko do neho budeš potom vrážať.
2-3tisic a suv/mpv sa navzajom vylucuje. Teda ak to ma byt pojazdne a v nejakom normalnom stave. Pozri si stranku autobazar.eu, tam su inzeraty od sukromnych osob aj autobazarov a uvidis, co sa da s tvojim rozpoctom zaobstarat. Ale naozaj v tej sume necakaj ziadny zazrak. A samozrejme treba mysliet este na naklady spojene s prepisom, poistkou a servisom (urcite by som pri kupe jazdenky dala vymenit rozvody, olej, filtre a podla potreby brzdy).
Skor sa prisposob budgetu a nie co sa Ti paci, hladaj malu spotrwbu a spolahlivy motor. SUV je pekne ale aj toho pozere a tie starsie aj travu pri ceste. Takisto STK, EK + udrzba
@melanta
@sissy27
@jj298 Viem že do auta treba vrazat STK a ek výmenu oleja filtra atď aj poistku platiť.Urcite nechcem nové auto lebo viem že na to nemam eura.Rozmyslam tak cca 10 ročne auto za menej peňazí a aby boli naň lacné súčiastky ak bude treba nieco vymeniť.
@olimuc Ja kupujem auto aké sa mi páči myslím farba vzhľad aj podľa ceny.Doteraz som také kupovala a vydržali mi dlho.
Kupuješ auto podľa výzoru, farby a ceny. Už si tak kupovala viac áut a vydržali. Tak načo potom chceš rady? Lebo rady sú k tomu, že auto sa nekupuje podľa farby, ale podľa nákladov, spotreby, výbavy atď.
My sme mali auto a z Acka 12 rokov a este sme ho potom aj predali ako 17-rocne. Mama mala tiez od nich a bez problemov, kolegyna kupovala zaciatkom roka a zatial tiez vsetko ok... Pri aute je to vzdy o stasti, treba si ho nechat skontrolovat.
hlavne nezabudni na tú klímu 😉 (ty musíš byť troll 😀 pre neinformované - už tu má inú tému)
@zuzanka.zuzu práve to čítam, je to určite ona, pretože spomína aj tak že podstatná je pre ňu farba auta. Klímu nepotrebuje lebo veď otvorí okno. Nemusí byť troll. Môže byť fakt úplne jednoduchá.
Ja osobne keď som si išla kupovať auto sama bez partnera a bolo to moje prvé auto ...
Mala som rozpočet do 2000e ,vedela som že chcem menšie a že chcem značku Škoda.
Našla som si cez bazos v okrese v ktorom žijem ,išla som ale na obhliadku auta zo známym ktorý sa v autách vyzná ...
A neľutujem.
Bolo to síce 10r auto ,ale bolo málo jazdené ...a určite boli aj opravy ,a poistka ,STK, no to k tomu patrí.
To je ako keby si si kúpila byt či dom tiez po čase musis do toho vraziť nejaké peniaze.
A stále ho mám. Jazdím skoro každý deň do práce a späť.
No tam kde bývam sa bez auta nedá...
@karinka223 Písala som 2-3 tisíc mám na to,mesačne medzi 50-100 eur keby bola splátka no čím menej tým lepšie.Tretia tvoja otázka benzín teraz tankujem za 60 eú mesačne,poistku platím 25 štvrť ročne,servis chodím raz ročne na výmenu oleja a filtrov,každé dva roky STK a ek.Ratam s tým že cca takto by to malo vyjsť aj s novým autom.
@31majka12 Škodovky sa dajú nájsť aj do tisícky čo som pozerala.No príklad taká Octavia je pre mňa nízka,chcela by som vyvýšené auto.Mam skúsenosť z bazosu som kúpila auto isol so mnou známy na obhliadku lebo ja sa v tom moc nevyznám.
Ahoj,
aaa aito zabudni. Kamarat nakupuje auta v Rakusku, da ich do pucu a predava na SK. To ma ako hobby, takze len obcas. O aaa mi aj on hovoril ze stoja za figu a to som slusna este.
Ta suma nie je moc vysoka, co mas k dispozicii, pokial sa ti take starsie auto pokazi.
Rady si tu uz dostala dost dobre 🙂 Tak drzim palce.
Tu každá rada je zbytočná... Podľa toho ako sa mi auto paci a akú má farbu si môže vyberať človek ktorý nepočíta každý peniaz a nie ty! Ty sa zamerajú na spoľahlivosť, dostupnosť náhradných dielov a pripadne na najazdené km... Viac ti radiť nebudem, nemá to cenu ( usudzujem z tvojich odpovedi)...
@jj298 Zatial som nenasla také čo by sa mi páčilo.Aj ja som mohla dať poistku na 100 eur ako máš ty no hľadala som čo najlacnejšie.
Prvom rade nič normálne ako SUV za tú cenu nekúpiš teda možno áno dačo staré v čom nebude fungovať klíma 😁 a bude pýtať čo dva mesiace niečo opraviť... Pár dní do zadu som videla škoda pekné km, rok , aj cena ale cca ti chýba tých 500/600€ lebo stalo cez 3600€
Keď už budeš mať kúpené auto tak si ho prihlás cez internet ušetríš 16.50€, ak by si chcela aj nové značky ušetríš spolu 33€. Potrebuješ mať OP vydaný po 7/2021 ak máš starý bezplatne ti ho vymenia.
Tak dúfam že sa nepopališ s aaa ako ja v v osemnástich. Ani keby mi oni platíli by som odtiaľ auto nechcela
Prečítaj si na nete skúsenosti s aaa 😠