Kuna a hluk na povale

25. nov 2023

ahojte, uz som tu raz pisal no skusim zas. uz dlhsie mam problem s hlukom z povaly.. myslim si, ze to je kuna.. je mozne aby to bola kuna? ak nie tak co? bol som to tam uz dvakrat skontrolovat a nic.. hluk uz nie je intenzivny len vecer ale aj pocas bieleho dna.. co by ste na mojom mieste robili? ako sa jej pripadne inej zvery zbavit?

h2
25. nov 2023

My sme mali kunu na povale, viem na 100%, že to bola kuna, lebo som ju videla na vlastné oči. Muž bol kúpiť 2 pasce na kuny, niekde čítal, že nesmú byť cítiť po ľuďoch, tak ich vyumýval a potom chytal len v rukaviciach. Nastražil ich na povalu, ale kým sa kuna stihla chytiť, vystriehol si ju susedov kocúr, taký miestny veľký šéf, bola bitka a kunu vyhnal. Môj muž potom objavil dieru, ktorú si tam vyhrýzla (ináč, prekvapivo malú) a zablendoval ju, odvtedy je pokoj. Rieš to čím skôr, kuna vie urobiť veľkú škodu, vyhryzie izoláciu atď.

deti95060810
25. nov 2023

mm kupoval min. týždeň plašičku .... uvidíme či ešte bude robiť zle na povale.

stellarphoenix
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nin12345
25. nov 2023

My mame kunu doma u rodicov dlhe roky... asi je tam uz aj tretia generacia tych kun🤣 zial my sme ju za tie roky nedokazali vyhnat nicim a to sme skusali uz ine extremy.. u susedov detto

scorpionflower1
25. nov 2023

my sme boli v lete na vylete v Stiavnickych vrchoch, ubytovali sme sa v pôvodnom banickom domceku v lese nad dedinou a v noci, ja mestske dieta, som skoro dostala infarkt 😀 o 1.00 ma zobudili velmi intenzivne zvuky z povaly, nejaky zivocich si tam veselo cupotal, a este bolo pocut aj ako si taha so sebou nieco, co si ulovil na večeru. Na druhy den sme uz odchadzali, tak sme len majitelovi dali vediet a on, ze o tom zvieratku vie, ale ze si myslel, ze ho vyhnal a uz sa nevrati, nam zabudol povedat. No moc ho nevyhnal.
Uz ked som isla vecer na WCko tam, tak som cosi pocula a muz si zo mna robil srandu, ze sa bojim bojlera.

evaplev
6. dec 2023

No my sme tiež mali kunu na chalupe. Najskôr sme jej pustili naplno rádio deň noc asi mesiac, nepomohlo. Potom sme kúpili taký pachový ohradnik v spreji bolo to pôvodne na jelene a srny aby nám nechodili do zemiakov. No skúsili sme to nastriekať na handry a nahádzali pod strechu. Postriekali sme aj zvonku pod strechou. Upozorňujem že pracovať iba v rukaviciach strašne to smrdí. Pomohlo , asi na rok bol pokoj, bolo treba zopakovať. Teraz je to už asi tri roky a je kľud. Už som videla dokonca aj sprej priamo na kunu. Sused nalial pod strechu fľašu Sava originál a má tiež pokoj.