Ahojte, keďže sme sa náš 20-ročný kuchynský robot rozhodli vymeniť za novší model, hľadám radu, ak máte niečo overené...
Takže požiadavky sú:
- aby to vedelo miešať, šľahať cestá a miesiť kysnuté cesto - robíme aj chlieb z 1kg múky, takže aby to utiahlo aj toto množstvo
- kompaktné rozmery - kuchyňu mam menšiu, takže nie aby to zabralo pol linky
- ideálne s mlynčekom na mäso
- aby to vedelo nastrúhať zemiaky na halušky, orechy, zeleninu
- aby sa dali prípadne kupovať náhradné diely, dokupovať ďalšie príslušenstvo
- aby to nestálo viac ako 300€, nejaký Kitchen Aid za tisícku určite nechcem kupovať
Z toho mi vyšiel najlepšie robot BOSCH MUM https://www.hej.sk/kuchynsky-robot-bosch-creati..., len by som sa chcela poradiť, či ho niekto máte a aký je, či nie je labilný, či vydrží a tiež, či je praktický z hľadiska obsluhy
Ja mám MUM 4... Spĺňa všetky Tvoje požiadavky okrem cesta z kila múky. Má síce 3,9l misu, ale rozhodne sa tam nezmestí kilo múky plus ďalšie ingrediencie. ja som to vyriešila tak, že dám miesiť cesto z pol kila múky a potom ručne domiešam ten zvyšok. Za mňa je to super robot. Mňa vyšiel asi na 130€.
Pred mesiacom som si kupila MUM5 a pouzivam ho kazdy druhy den, je lahky a nie je velmi velky. Odporucan
Pozeraj taky čo je celokovovy, neviem či mum je, ak ma plastove prevody tie odchadzaju pri silnejšej zataži. Ja mam doma kenwooda len ten ten je mimo s cenou aj rozmermi ale kilo muky je nič prenho.
Ahojte baby, kúpila som si Bosch MUM 4405. V základnej zostave bez mlynčeka, struhadiel a pod. ma vyšiel cca 60 € a časom som plánovala dokupovať príslušenstvo. Som ale zúfalá, pretože čakám už takmer 10 minut, kým pánko uslaha na najvyššom stupni sneh zo 4och bielkov.. Ručne by som to už mala dávno, zltko mi do misy nespadlo a vajcia boli vychladené takže problém je jedine v ňom. Viem, že čo sa týka výkonu tak je z tých slabších co je zohľadnené aj v tej cene ale nikde v reneziach som nečítala, žeby niekto čakal až 10 minut na sneh za studena 😭😭 Problém som mala aj pri miešani krému a mieseni cesta - dnes ho používam 2x a vždy mu musím pomáhať pozhadzovať suroviny z bokov lebo ich nahadze do strán a tancuje tam potom na prázdno. Ide ma poraziť lebo recenzie boli super a neviem, či mám vadný kus alebo aj niekto iný ma tieto problémy. Prosím o info kto ho ma a ci ma tiež tieto problémy alebo by som mala reklamovať.. Ďakujem
Ahoj, my mame MUM 5, neviem presne ktorý rad, podla príslušenstva niečo ako si pridala, a ja som veľmi spokojná už skoro 5 rokov. nádobu na mixovanie,sme dokupovali 2x (vlastnou hlúposťou sa mi ju podarilo polámať, a zas ja ju používam skoro denne ) aj mlynček na mäso sme kupovali nový - lebo do umývacky nepatri 😂
cesto v ňom miesim tiež, síce neviem, či až s kila múky, ale 700g som isto mala 🙂 ale my mame isto slabší výkon ako pozeráš
a kebyže sa pokazí, tak si isto kúpim zas ten istý. možno len nejaky základy model s malo príslušenstvom, to mám 😎