Kuchyňa od stolára verzus kúpená na mieru?

edimamija
5. máj 2020

Ahoj!
Chcela by som sa spýtať tích,čo si nedávno dali robiť kuchyňu,max.1-2 roky dozadu,či si zavolať stolára alebo si kuchyňu kúpiť,poskladať z obchodu. Ak áno,z ktorého?
Koľko vás vlastne vyšla kuchyňa bez spotrebičov?
Hlavne ma zaujímajú v tvare L + ostrovček,ktorý by som chcela ako jedálenský stôl zároveň.
Foto moc poteší. Ďakujem

diaalex
5. máj 2020

@edimamija kuchyňu sme si dali robiť pred cca rokom, je od stolára za 2800€ a máme takú tú vyťahovaciu potravinovú skriňu. Boli sme v kike, decodome, moebelixe... všade sa za plánovanie plati, oni vám dajú termin kedy máte prist naplánovať, plati sa za zameranie (záloha) a keď si od nich neobjednáte, záloha sa stráca ... všade je čakacia doba 3mesiace - plus.... ceny sa pohybovali od 4000€ a vyššie
stolár to urobil za mesiac, podľa nášho želania a predstavy a za 2800€ 🙂

ciernysokol
5. máj 2020

Ja od slov. Firmy sanas. Planovanie zdarma, na mieru. Vypracovanie perfektne, vsetko funkcne, pevne. Cena 1400 bez ostrovceka. Ale zalezi, co vsetko si tam clovek da. Dvaja znami maju tiez od sanasu, tiez spokojni. Dalsi znamy ma z masivu, od stolara. Spokojny tiez, ale tam jel limitovany dizajn, navyse do kuchyne je masiv zbytocny. Bolo aj drahe dost

lentilkaxxx
5. máj 2020

Jednoznačne na mieru, aj keby bola drahšia. Máš ju presne na milimeter, dáš si do nej presne také usporiadanie, aké potrebuješ. So sektorovými, aj keď drahšími, nemášsancu dosiahnuť takúto flexibilitu. Cena závisí od použitého materiálu. Nielen dreva, ale hlavne mechanizmov, vstavaných šuplíkov a pod

simona92101
6. máj 2020

@edimamija cca 2 r dozadu sme davali robit u stolara,prisiel k nam domov,priniesol vsetky vzorkovniky,popozeral kde je elektrika,voda.povedali sme mu a nacrtli co by sme chceli,on ponukol zopar napadov,vylepseni a vychytavok.urobil pred nami hruby nacrt,po cca tyzdni poslal prezentaciu,urobil 2 varianty a vybrali sme si.za pochodu sme mohli este diskutovat o zmenach.cena 3200 e (velka kuchyna do U,rozne skryte sufliky,zabudovana vinarnicka).za mna max spokojnost,aj s pristupom aj s robotou.
Boli sme predtym pozerat Ikea,decodom atd,ale ten laxny pristup a ceny a hlavne prevedenie ma odradilo

asia83
6. máj 2020

@edimamija Jednoznačne na mieru. Drahšie, ale máte to podľa seba, detaily, čo len chcete. Musíte mať ale dobrého stolára.

lusyyy36
6. máj 2020

Baby to kde máte takých lacných stolarov? 😲 mňa teda stolár vychádza min.o 1000e viac ako napr ikea.

moonlight1210
6. máj 2020

@edimamija zisti si, ci mas doma prave uhly a rovne steny, tam kam to idete davat.

Mame starsi dom, steny sa jemne rozchadzaju v roznych uhloch (obcas sa divim, ze sa murari dokazali v tom stvrtom rohu vobec stretnut). Museli sme dat robit na mieru, lebo aj pracovnu dosku museli na viackrat pririezat, aby pekne sadla ku stene.
Nie je to prudko viditelne, vyzera to napohlad, ze je to rovne, ale keby tam bola klasicka linka z obchodu, tak by tie medzery bolo vidiet.

diaalex
6. máj 2020

@lusyyy36 ten čo nám robil, tak je z okolia Rožňavy, ale chodí robiť všade 🙂 chodil už aj do Nitry a chodí aj do Bupadesti, takže asi všade 🙂

deti95060810
6. máj 2020

záleží od stolára...u nás bol stolár ktorý síce dodal kuchyňu, ale vôbec nedorobil a tak ani som mu nedala - nedoplatila e za nedodané časti kuchyne

alex666
6. máj 2020

@edimamija Hm, no my si prave planujeme kuchynu v tvare U u stolara. Cena vratane montaze, zasteny a LED osvetlenia je takmer 6tisic eur! Ale mame skrinky az po strop, vstavanu chladnicku, potravinovu skrinu a cela linka je z trochu kvalitnejsieho materialu.

stelahalasova
6. máj 2020

Ahoj. Ja rovna kuchyna skoro 4 metre plus taky ostrovcek cena 2500 eur od stolara a v decodome na mieru o 1300 viac a to este bez montaze. Skrinky som si aj ja pozerala, ze si objednam z netu a vyskladam, vyslo to lacnejsie, len potom taka lista na zavesenie, taka uchytka, taka skrutka...som sa na to vykaslala.a tiez nemame prave uhly, tak to ma hlavne odradilo. Vychodne slovensko

lusyyy36
6. máj 2020

@diaalex das mi prosím kontakt?

kallanchoe
6. máj 2020

@edimamija tazko sa odpoveda na otazku, aj ked ti napisem kolko stala nepomoze ti to velmi.To ako keby si sa pytala kolko stoji auto? neda sa to porovnat.. Niekto ma kuchynu do L 6metrov skriniek,niiekto 2,5m.Niekto ma hore skrinky niekto nie..... Najdrahsie su tie mechanizmy asi s totahom?....,s tlmenim?.....sufliky 3?8?...dvierka laminat?lakovane?foliovane?sklo?....neda sa to naozaj....ten laminat sam o sebe nieje drahy,ale ide o to ake kovanie pouzije.... a hlavne kolko....aka napr. paska je na nom....plastova nie papierova ktora po roku zacne zliezat napr. urcite by som sa obratila na miestneho stolara.....a na mieru.....z obchodu to na mieru nebude len akoze cca......
To len tak na margo,ze ked ti tu napise niekto cenu o nicom to nevypoveda.....

So svojou predstavou ist za stolarom,on vas nasmeruje a budes vediet cca kolko bude stat....😉

edimamija
autor
6. máj 2020

Ďakujem za odpovede. Dám si asi návrhy od viacerích.

marikost
7. máj 2020

@edimamija ceny materialov isli tento rok o dost vyssie.

edimamija
autor
7. máj 2020

@marikost 😕

anicka8989
9. máj 2020

@ciernysokol prosím ťa a aký máte rozmer tej kuchyne ? Dakujem

ciernysokol
9. máj 2020

@anicka8989 300x210,na jednej strane nie su vrchne skrinky, ale polica na mieru, na druhej su. Supliky su drahe, mame 7 v linke, zalezico si clovek da

nana8989
9. máj 2020

Mam kuchyňu od Dan Kuchen. Cena bez spotrebičov 7500€. U stolára by ma vyšla cca tak isto, ale v Dan Kuchen som si mohla urobiť lepšie priestorové rozloženie, mechanizmi, zasuvky,..

anicka8989
11. máj 2020

@ciernysokol v štvrtok máme dohodnuté zameranie. Ďakujem za odporúčanie na to že ich máme pod nosom sme o nich nepočuli ešte. Verím že čosi vymyslíme, zatiaľ prístup výborný 😀

ciernysokol
11. máj 2020

@anicka8989 niet za co 🙂 aj decodom robi fajn, len o dost drahsie. Sanas ma aj dobry pristup, to je pravda. Aj monteri boli mili chlapci 😄

gabi000
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
edimamija
autor
14. máj 2020

Tak nám povedali nakoniec prvú cenu 2770€ biela kuchyňa s vysokým leskom. 10 zásuviek,z toho jedna pozdĺž na koreniny a múky a pod. S otvaracim kosom a 8 dvermi+4 čo sa otvárajú nahor. 2m+3m do L.

anicka8989
15. máj 2020

@edimamija a náhodou sa nenájde nejaky náhľad ako to vyzerá? Ďakujem

edimamija
autor
15. máj 2020

@anicka8989 to nie,3D som nepýtala.

kissinka111
19. aug 2020

My mame od stolara na mieru. Bola som v tom, ze od stolara to bude tip-top. Kuchyna vyzera ako tak fajn kovanie blum, lakovana matna, avsak pri vyberani farby mi nepovedal ze ta na obrazku je s foliou takze v reale je uplne ina co ma neprijemne prekvapilo a dalsie take veci ako, ze elektrikarovi zle povedal kde maju byt zastrcky tak sa museli burat kachlicky a posuvat to a tiez tak aj digestor zle si poznacil 🙄. Od stolara uz nikdy viac a cena bola taka akoby ma vysla aj z ikei.

edimamija
autor
19. aug 2020

@kissinka111 ale zas nie je stolár ako stolár 😉

dusankomoj
20. aug 2020

Ja mám na mieru z Mobelixu,ale až po strop a ostrovček od stolára.

kissinka111
20. aug 2020

@edimamija ved hej ale i tak taka skusenost nerobi dobru reklamu. Snad uz len bude dobre sluzit a dobuducna sa ked tak vymenia iba dvierka.

bbetuska
11. apr 2021

@nana8989 môžem sa spýtať akú dlhú mate kuchyňu? Ja na presne takú istu