Ahojte dievčatá, mam dve otázky na vás. Tie,ktore mate bielu kuchyňu napr. Ako ja dole na obrázku, mam vrátka artic White ale nie sú lesklé, len potiahnuté laserom. Problém je v tom, že sú stále docapkane, každý fľak na tom je vidno. Čím to umývate? Ja jarou a dve handričky-jednou umyjem druhou Leštim. Je s tým robota ale žiadny zázrak najmä keď slnko svieti. A druhá otázka, mame plynový sporák za ním len drevená zástena, do budúcna, čo mi poradil aj stolár treba dat za sporák sklenenú zastenu aby pri vareni zapnutý horák nepoškodil drevenú zastenu. Keď som pozerala na internete tak kúsok zásteny stojí aj 200e. Mate nejaké rady co by som tam mohla prilepiť alebo aj tip, kde môžem kúpiť lacnejšie?
@tinuska1112 mame podobný vkus. Zástena je dobre riešená to by ma nenapadlo. Akurát ja ju musím dať smerom hore od sporáka k digestoru, lebo keďže stolár vedel, že tam musí byť, nechal vidno spoje kde sa spája ľavá strana a práva strana zásteny a je tam spara. Treba to preto aj zakryť. Ja som našla krásne zásteny ale pri rozmer 70cm krát 85 cm vyšlo 250e s poštou.
Ja to umyvam clinom uz roky rokuce
@mariamagdalena212. S čistením nemám problém, Jar a podobne nepoužívam už roky. Mám Max (vyrába Anex z Trnavy), je podstatné silnejší, zvládne aj to, čo Jar nezvládla. Za plyn to nevyriešiš inak ako bezpečnostným sklom. Keby máš indukcii, tam môže byť aj "obyčajné" sklo, ale za plyn nie. Skús osloviť sklenárov v okolí. Ja mám 2,5 metra dlhé bezpečnostné sklo s potlačou prírody aj s výrezmi na 3 zásuvky a tiež na konci brutálne výrezy na okno. Stálo ma to po známosti cca 350 EUR aj s nalepením (museli okno a digestor odmontovať). Inak by to bolo viac, ale 200 EUR za 60 cm sklo bez výrezov mi príde trochu predražené. (Predtým som mala na 3 stenách cca 5 metrov dlhý obraz s veľmi veľkými výrezmi na zásuvky a celé okno za cca 600 EUR)
@mariamagdalena212 necitala som ostatne odpovede, ale za sporakom mame kalene sklo. Objednala som zo sklenarstva a stalo 20 eur. Cca 65x45cm
Ja mám tiež belu kuchyňu , tiež nie vysoký lesk.. čistím ju raz za týždeň - dva aj cifom, potom opláchnem s jarovou vodou a doleštím suchou handrou. Je to pracné, ale ináč sa tých paciek nezbavíš. Tiež mám plynový sporák a drevenú zástenu, ale aj sklo.. nám povedali, že to ani nesmie ostať samotná drevená zástena za plynovým sporákom kvôli bezpečnosti. Ale nepamätám sa, koľko sklo stálo, lebo to bolo súčťou celej linky..len viem, že sme naň dlhšie čakali.. nejakú špeciálnu úpravu mu robili.. Ale je to super na údržbu. Ja mám to sklo okolo celej linky.. kuk foto