Ktorý telefónny operátor pre deti?

aellea
16. nov 2024

Ahojte, máme 3 deti, pre ktoré potrebujem SIM karty len aby boli dostupne. Kedysi bola moznost, ze v ramci jedneho pausalu bola volna sms, kde sa kredit nemusel dobijat, len sa hodnota volania pripisala k fakture na to hlavne cislo. Casto sa taka simka davala do alarmu, aby len bol aktivny. Ma nejaky operator nieco podobne? Ze ja budem platit napr. neobmedzeny pausal a volat na tie 3 simky a tie nemusim pravidelne dobijat, aby cislo neprepadlo? Lebo oni nebudu nikomu volat, maximalne aby vedeli prezvonit rodica a ten zavola naspat. Dakujem.

lienka9
16. nov 2024

@aellea zisti si u svojho operatora,ale my to mame aj na O2 takto aj orange,ze vsetky karty mame na jednej fakture..podla mna to ti kazdy vie spravit

toccara
16. nov 2024

@aellea v orange je 2 eurovy pausal, das si navzajom zadarmo a mozte si volat kolko chcete, das si 3 cisla pod svoje meno a v ramci svojho pausalu zaplatis. Smsky v tom niesu

quaxi
16. nov 2024

My máme pre deti predplatenú kartu na kredit od telekomu. Kredit platí pol roka a dobiť treba minimálne 5€ takže za tých 5€ mám pol roka pokoj. Máme od nich aj paušály a internet a vďaka tomu všetky karty čo sú písané na toho istého človeka, volajú medzi sebou zadarmo. A ešte môžem na tie karty každý mesiac darovať dáta z môjho paušálu, takže mám deti stále online (nastavila som si to v apke automaticky, nemusím to vôbec riešiť), a vďaka tomu viem sledovať cez family link ich polohu, čo nás už viackrát zachránilo (stratený telefón, stratené dieťa). Podľa mňa je pre deti bezpečnejší kredit, lebo sa nestane že by ti omylom vyrobili vysokú faktúru napr ak naletia na nejaký podvod - v okolí sa to stalo viacerým kamoskam. Každý operátor má aj tieto karty s kreditom, najlepšie ti asi bude pozrieť možnosti toho ktorého máš aktuálne.

tanyan
16. nov 2024

@toccara Ak myslíš go mini, tak ten sa už nedá aktivovať. A v rámci navzájom zadarmo sú aj sms a mms.
https://www.orange.sk/navzajomzadarmo

tanyan
16. nov 2024

Telekom ma paušál "bez záväzkov," na ktorom platíš mesačne administratívny poplatok a minuté sa platí cez faktúry - netreba teda dobíjať.

toccara
16. nov 2024

@tanyan ooo dakujem za info, mam aktivny pausal mini a coskoro skonci tak musim popremyslat co s tym :/

aellea
autor
16. nov 2024

@tanyan jasne, uz vidim, ten bez zavazkov je 2eura mesacne, to je vlastne podobne ako na kredit, co je dobijat na 5eur/pol roka

niekto2hy
16. nov 2024

@aellea V 4ke ti kredit vydrzi 16mesiacov.

niekto2hy
16. nov 2024

@tanyan Mal by sa dat aktivovat na predajnach.

maranco
16. nov 2024

@aellea Deťom len na kredit, paušál nemáš pod kontrolou koľko minú.
Najdlhšiu platnosť kreditu má 4ka, raz za 16 mesiacov si dobiješ kredit za 4 €
Potom O2 voľnosť tam dobiješ raz za 12 mesiacov za 6€.

tanyan
16. nov 2024

@toccara Ja som si ho nechala, akurát už nepodpisujem viazanosť.

toccara
17. nov 2024

@tanyan da sa nechat a nadalej platis 2 eura?

tanyan
17. nov 2024

@toccara Áno, ja som bez viazanosti už niekoľko rokov.

maranco
17. nov 2024

@tanyan ak chceš ostať v Telekom sieti a málo volať tak si daj Juro Telekom a raz za rok si dobiješ kredit aspoň za 3€, máš tam volanie a SMS za 0,05€/min/SMS

aellea
autor
17. nov 2024

@maranco dakujem, asi ta 4ka potom, este je tesco mobile a to vyzera ze treba 6eur na 12 mes.