S manželom máme teraz O2, ale nie sme spokojní hlavne s pokrytím. Nechceme ani veľmi paušály, radšej koľko prevoláme, toľko zaplatíme. Čo myslíte, ktorý operátor je teraz najvýhodnejší? A má niekto skúsenosť aj teraz s novými operátormi ako 4ka, Juro.... Ďakujem za každý názor 🙂
@samo_blaho a na FunFón karte máš aký balík?
@barby1982 balík žiadny, dobíjam kredit
@samo_blaho a aká je tam teda cena za 1MB? Ja rozmýšľam nad 4ka, tam je aj internet zaujímavý
@barby1982 ahoj. Funfon ma cenu 0.07€ za vstko. Za minutu hovoru,za spravy aj 1MB dat. Po prvej minute volas ostatnym Funfonistom zdarma. Da sa aktivovat sluzba Webofka a tam zaplatis 0.40eur za den za prenos dat. 😉
@barby1982 je tam cena 40 centov na deň, 200 MB plná rýchlosť, po vyčerpaní obmedzená, avšak stále v pohode, mne toto stačí, lebo to využívam iba v práci asi tak 10x v mesiaci
Určite paušaly nie sú vyhodné ak voláš menej. Internet ti teda v tom prípade nejak extra v mobile netreba. Ak treba, pohladas a vypnes.
Doma ak mas wifi v byte/dome mozes frcat na tom ak sa ti nechce sediet pri kompe.
Vsetko zalezi ako vyuzivas sluzby operatora. ja by som sa urcite nedoplatil ak by som si kupoval kredit alebo platil kolko miniem. 😀
Ak máš spotebu 200 - 800 min a prenesieš 3-4 tisic mega za mesiac. Ja mam pausal skoro neobmedzeny (volania a surfovanie v roumingu platim, inak je vsetko v cene), takze na to hladiet nemusím.
Moja rada je asi taka: pokial chces volat vyber si orange(Funfon) alebo Tmobile(4ka je tiez tmobile myslim) ktory ma u vas lepsie pokrytie.
Pokial chces ale data tak urcite radsej pausal. Ale samozrejme zalezi kolko chces internet vyuzivat.
Baby prosím vás, ktorá sa v tom aspoň trochu vyznáte, potrebovala by som poradiť. Momentálne sme v pomaranči aj ja, aj moja polovička. Sme tam dlhé roky, fakt asi od začiatku ako máme telefóny obaja, samozrejme platíme neskutočné prachy, lebo spolu dosť smskujeme keď nie sme spolu, volať ani tak nevoláme ale využívame obaja dosť dáta. Za celú tú dobu čo im platíme a teda nie málo, sme nijako nespozorovali, že by sa nám chceli nejako "poďakovať", žiadne zľavy navyše a naposledy ma už dorazilo keď som zistila, že kamošku zlanárili aby k nim prešla z telekomu a má ten istý paušál ako ja a platí o 7 eur menej. Som si povedala,že dosť, že od nich odchádzame. Potrebujem ale poradiť, že kam sa to teraz oplatí. S polovičkou sme sa dohodli, že ideme obaja prestupovať aby sme boli v tej istej sieti, má to svoje výhody proste. Takže nejaký paušál potrebujeme s veľa smskami, voľných minút nemusí byť toľko ale hlavne ten internet aby bol tiež. Poraďte prosím, ďakujem 🙂
@tanalyn ahoj ja mám presne taký istý problém 😊 teraz ma dorazilo keď mi prišla faktura cez 100€, (pritom mam paušál za 15 €) a ani neviem za čo, pritom ani moc nevolám, ani skoro žiadne sms a dáta mám minimálne..
ja idem do telekomu zatiaľ sa mi to najviac pozdáva 😊 moja polovička je v Telekome a je spokojný, faktúry chodia stále rovnaké.. a ma neobmedzene sms/mms volania a aj dať ma dosť
@lucin_kaa Hej a ako to jemu cenovo vychádza? Aký tam má paušál? Dát ma koľko presne? Som sa o tom bavila aj s bývalou kolegyňou tá teraz robí v tejto sfére a vravela, že nám by sa celkom oplatilo aj ten jeden paušál od 4ky, tam by nám to vychádzalo cenovo vraj do 20 eur a sú tam nejaké výhody tak, že si mám porozmýšľať. Preto sa pýtam, že ako je to inde či je to niekde výhodnejšie alebo nie 🙂
@tanalyn v telekome už pri 20 eurovom paušále máš neobmedzené volania aj sms plus 500MG dát:
https://www.telekom.sk/volania/pausal#module-pl...
@lucin_kaa Jaj tak to asi áno, lebo čo som sa s ňou bavila tak vravela, tiež, že vlastne volania a sms neobmedzene, tie volania až tak nepotrebujem ale tak keď je to v cene tak poteší to isto a dáta, že sú tam tiež neobmedzene čo mňa osobne láka asi najviac lebo teraz som mala tak, že som mala 2 GB a to mi bolo hrozne málo. Lebo keď som chodila malého kočíkovať tak som mala sluchátka a počúvala som hudbu buď cez spotify alebo cez youtube takže som ho mala stále zapnutý prakticky a minula som to za pár dní. A potom furt len dokupovať a tie ceny sú hrozné, za 1 GB navyše som zaplatila 6 eur, takže to som si tak raz do mesiaca maximálne a potom si nechala už len ten spomalený internet ale cez to sa nedá pustiť nič takže to som mala už len tak keď som potrebovala pozrieť mhdčka kedy mi ide 🙄🙄🙄
Takto, s mobilnymi operatormi je to ako s hypotekami a cinskymi predajcami alebo tureckymi trhmi - vyjednavat, vyjednavat, vyjednavat. Ja som v telekome uz 15 rokov. Cez vysoku skolu som si brala pausal a teta na mna zacala ze 24€ tak nej vravim ze studujem a tolko penazi nemam a uz som u nich peknych par rokov a rada by som to pocitila aj na fakture...potom zrazu ze ok da sa taka zlava, taka zlava, taka zlava a ze 20e. Tak jej vravim ze ani tolko nemam a ze idem teda oproti do o2...cuduj sa svete nakoniec vedela dat este 4e dole tak som platila 16e za neobmedzene volania do telekomu, do ostatnych sieti 150 minut, sms a mms zadarmo a 1500MB internet v cene. Dva roky na to koncila viazanost ( beriem vzdy pausal bez mobilu) a teta ze ci predlzim ale uz sa neda dat ten program co mam ja ale za tie sluzby co mam by som platila viac. Tak ja ze ok predlzim ale nechcem platit za rovnake sluzby viac len preto ze to premenovali a ze teda co s tym - tak sme sa dohodli ze znizia data o 500MB a budem platit o 2e menej. No nech sa paci. Tak som predlzila a pred rokom sa uz sami ozvali ze mi vedia znizit pausal o dalsie 2e ak si predlzim zas o dva roky. To uz som u nich mala aj opticky internet tak som sa asi konecne po 15 rokoch dostala do vip skupiny 😃 takze mome talne platim 12e za neobmedzene volania do telekomu (sme tam cela rodina aj manzelova rodina takze super), 150 minut do ostatnych sieti, sms a mms zadarmo a internet 1000MB.
Co z toho vyplyva? Pred tym nez zmebite operatora, zahrajte sa s nim 😛 vyjednavajte. Vy ste zakaznik a vy im platite za sluzby takze hlavne ak ste tam uz niekolko rokov a nedali vam to stale poznat na fakture, pripomente sa. A ak to nepojde tak zmente. Ono ja aj ked som sa rozhodovala kde si zobrat balik sluzieb k tv tak tie ponuky upc orange aj telekpm su tak velmi podobne ze som ostala v telekome aby mi nechodilo milion faktur ale mam vsetko od jedneho. Drzim palce a nedajte sa odbit 😉
telekom sa teraz v ponuke pokazil, ja mám 1GB na mesiac a ten paušál, ktorý mám ja, má teraz už len 500MB, neviem prečo..
@0silvia0 Jaj tak to potom áno, ja to nemám rada si dávať pesničky do telefónu, kedysi som to tak robila ale zbytočne mi to zaberá pamäť aj tam, aj na pamäťovke rada si vypočujem aj nové veci takže si len zapnem youtube a počúvam čo mi tam hádže, to je pre mňa asi také najideálnejšie. Tú pamäť si nechávam skôr na fotky, lebo tých mám asi milión za týždeň odkedy sa malý narodil 😂😂
@veronice Hej to sme skúšali aj my, že sme sa tam trošku povyhrážali, že chceme prejsť ale také smiešne zľavy nám ponúkli, že sme odtiaľ len viac dopálený odišli fakt. Dokopy by nám to neušetrilo ani 5 eur 😠
@lucin_kaa no co ti poviem aj orange to uz na mna skusal - volala mi.pani ze ma.pre.mna vyhodnu ponuku a ze teda ci by som jej povedala kolmo za co teraz platim. Potom co som jej povedala co mam za 12€ iba skonstato ala ze tak to mam naozaj vyhodne, popriala mi pekny den a zlozila :D bavila som sa neskutocne :D alebo hypoteka, odchadzala som z tatry lebo csob mi vedela ponuknut presne to co som ppyrebovala. Nasledne po zruseni uctu v tb mi vola pani ze preco som odisla a ze aj ono by mi vedeli mozno ponuknut taketo podmienky tak som sa jej spytala preco mi to neponukli hned pri prvej navsteve...tak mi tiez zapriala pekny den.... :D skuuusajuuuu to na nas stale a vsade.
@tanalyn ono ja mam rada tych co volaju - s tymi som sa vzdy dohodla na vacsich zlavach ako s tymi co sedia na pobockach. Ale tak cakat kym zavolaju...napr mamina je tal dlho v telekome ako ja a jej s tou posled ou 2e zlavou nevolali, mne ano... neviem aky maju v tomto system...som zvedava co budu skusat o rok :D
@veronice To máš ešte dobre, že ti zavolali. Vravím, my sme v orangei už koľké roky a nič proste. Keď volali tak len kvôli prieskumom spokojnosti, ktoré som im samozrejme zrušila, lebo kto má na to čas. Tiež netuším aký majú v tomto systém, možno majú len nejaký obmedzený počet zliav, ktoré môžu dať a vyberajú to nejakým losovaním počítačovým, čo im telefón vytočí to majú. Ale nebaví ma to už. Hlavne s tými dátami je to u hubu. Ale keď to tak čítam tak v telekome to s dátami nie je žiadna sláva tak predsa len asi poviem tej známej, že zoberieme hento. Vyskúšame uvidíme, ona vravela, že je to síce paušál ale stále je to bez viazanosti takže to je tiež dobré
@veronice mne z Orange povedali že mi vedia ponúknuť lepši paušál ale že by som musela zaplatiť zmluvnú pokutu 😋 to bolo hneď potom keď som chcela odísť prvý krát 😃 volal mi vtedy nejaký vedúci z BB 😃 s úverom mám tiež príhodu, prišla som si zrušiť účet do SLSP, neoplatilo sa mi živiť zbytočne dva účty, keďže hypo som mala v inej banke.. potrebovala som dofinancovať hypotéku, najprv mi nevedeli ponúknuť to čo v inej banke, a keď som prišla na pobočku keď som už účet išla zrušiť tak mi hneď dali take podmienky aké som chcela. Keď som prišla prvý krát tak sa nedalo.. žiadne zľavy a nič ale keď chce človek odísť hneď vedia niečo spraviť. Sú to vychcanci😅
@tanalyn ja mam teraz od nich ten pausal za 20 eciek a je to dobra cena na to co tam mam. ved ak si v kontakte s tou babou co pracuje v tej oblasti tak ti isto hovorila co vsetko mas v cene toho pausalu. nemam ho sice dlho, tiez som tam presla z telekomu len nedavno ale zatial je vsetko ok. mna hrozne nastvalo ako teraz v telekome tie pausaly dokazili, data fakt smiesne a keby si ich mam furt dokupovat tak dakujem pekne, mozem celu vyplatu len na to odlozit. tiez dost vela pouzivam youtube, kludne si tam aj cely film pozriem 😂
@lucin_kaa hej vtedy sa vsetko zrazu 😀 ale ja uz ked som si povedala, ze mam dost a odchadzam tak som sa uz nedala obit rozkom 😀
@lucin_kaa
@ibrunova Už som na nich rezignovala aj tak, pokiaľ mi neponúknu, že mi dajú všetko aspoň na pol roka úplne zadarmo tak si môžu dávať aké ponuky chcú. Lebo ma fakt riadne vytočili už. Toľké roky sme im platili a na čas podotýkam, podľa mňa bezproblémoví zákazníci a nič sme z toho nemali. Takže isto ideme odtiaľ preč, mám toho plné zuby.
@renirv Hovorila mi to v takej skrátenej verzii, že tam je vlastne všetko "nekonečno" aj tie volania, aj sms a pre mňa teda najpodstatnejšie tie dáta, to som nenašla jednoducho nikde za také peniaze takže nemám v podstate asi ani nad čím premýšľať 😀😀
Tiež mám O2, ale kvôli internetu v mobile som si kúpil predplatenú simku z FunFónu a ten rozdiel je obrovský. Určite vyskúšaj.