Ahojte, chcem si kúpiť plavky cez aliexpress, pretože v obchodoch stoja plavky naozaj nemravné peniaze a kvalita je itak s prepáčením na prd. Chcem sa ale opýtať, ako je to s materiálom. Ktorý je dobrý, a ktorý je naopak nekvalitný či škodlivý? Ďakujem ☺️
@andromeda8 Plavky rovno z ciny bez kontroly pri vstupe na EU-trh- to v nich mozes mat fakt hocico - to radsej na nuda plaz
podla mna to čo píše somavi neplatí paušálne- nahodou možeš mať šťastie a kupiš dobré plavky- ale neviem, či to zistíš podľa popisky materialu, tam sa koľkokrat píše napríklad bavlna a rozhodne to čistá bavlna nie je (teraz nehovorim o plavkach) a podobne - objednavanie z aliexpresu je skôr lotéria ktorá ale môže vyjsť
.
pravda je, že v číne šijú temer všetky svetové značky... spomínam, že pred pár rokmi robili nejake testy materiálov a čo si pamatám, taká Zara vtedy vyšla úplne naposmech, lebo v jej oblečení bolo presne tolko škodlivých chemikálií ako v noname čínskych vyrobkoch
.
plavky su ale tak špecificky kusok, že tie by som rozhodne nekupovala len tak z Ali, tie je lepšie vyskúšať- ja si kupujem vačšinou tak, že ich držím a vyskúšam, vždy po sezone za par eur takže ani penazenka nekrvaca, vždy sa najde aj vo vypredaji nejaky sympaticky kusok
Plavky si drahe? To kde pozeras? A z ciny si uz mala objednat v aprili, kedze to dlhsie trva
@andromeda8 nemáš šancu zistiť, kým ich nebudeš mať v rukách a škodlivosť látok v nich jedine špeciálnymi testami, ktoré stoja viac peňazí, ako zásoba plaviek na celý život. Stačí takto?
@andromeda8 a teda neviem kde pozeráš plavky za "nemravné" peniaze, ale 20€ mi tak "nemravné" nepripadá a v pohode sa dajú za túto sumu kúpiť (aj za menej). Prípadne kupuj po sezóne na ďalší rok vo výpredajoch.
@andromeda8 najvacsie zlo je material, co maju niektori ludia v hlave.... 😒
Pridaj sa do skupiny objednávanie z ali a tam baby píšu osobné skúsenosti a recenzie na tovar čiže aj plavky
@fra vďaka bohu za aspoň jednu normálnu odpoveď 🙂
ja mám z ali, druhú sezónu a na dotyk to isté ako plavky kúpené v obchode na SK 😉
ja som si kupila v pepcu ..za ten tyzden co sa v nich budem cvachtat v mori ma neotravia :D je milion inych veci v tvojom okoli napustenych skodlivinami.....a tie pouzivas a nuchas kazdy den
Baby prosím, väčšina z vás sa tu sústreďuje na úplne inú vec, ja len potrebujem vedieť, ktorý materiál je nevhodný, napríklad polyester, nylon či podobne, kedže sa v tom nevyznám a aj do budúcnosti (mimo plaviek) by bolo dobré vedieť, čo je OK. 🙂
@mauzi a si s nimi spokojná? nevieš čo je to za materiál? 🙂
@andromeda8 tu je krátky článok o plavkách
@andromeda8 isto dáky polyester, ale tak ti poviem, ja behám väčšinou popri bazéne a dávam pozor na dcéru, maximálne si močím nohy v detských bazénoch a opaľujem sa 😀 a na tieto činnosti mi úplne stačia 🙂
ja som raz mala plavky z cinaku a pustali farbu 😨 Voda bola ruzova
no podla mna mas teraz vsetky plavky robene z hentakych umelych latok aby mali tie take vlastnosti, ze to nebude tak sat vodu, blednut na slnko rychlo, rychlo to schnut a tak. takze asi nemas velmi na vyber co sa tyka plavok, aj tak plavky, ktore si kupis tu v obchode su presne odtial ako tie z allie takze by som to neriesila. alebo som videla, ze tento rok pojdu do mody normalne hackovane plavky, aj v obchode som to uz videla a ak vies hackovat tak si mozes spravit take ako sa pacia tebe a nebudes ich mat z takej umeliny
Žeby práve na ali mali byť nejak kvalitnejšie plavky ako tu v obchodoch, by som asi nepovedala. Ale tak viem, keď som si kupovala plavky tu, tak boli podobnej kvality ako tie na ali. Treba však rátať s tým, že nevydržia viac ako jednu sezónu. ale tak čo by sa dalo očakávať za tie peniaze
Mas to jedno odkial kupis vsade mas rovnake materialy lebo sa to z nicoho ineho velmi vyrabat neda. Jedine ze by si si nejake usila sama z nejakej normalnej latky ale inak to nema nejako zmysel riesit materialy. Ked chces nejakej lacnejsie tak kup na ali ale neocakavala by som, ze vydrzia velmi dlho a mozno ani jednu sezonu nie
Nic z aliexpresu kvalitne nebude - môj názor