Ktorú z týchto bezzrkadloviek by ste si vybrali?

elviku11
10. okt 2024

Keď sa niekto vyzná v bezzrkadlových fotoaparátoch... Viete mi porovnať, ktorý z týchto dvoch je lepší a vybrali by ste si ho? Prípadne ste také mali?
Samsung NX100 alebo Olympus PEN E-PL8?
Oba sú v bazári za dobrú cenu a majú celkom fajn recenzie, len neviem porovnať tie parametre...
Ďakujem 🙂

tundra
10. okt 2024

Na zaklade recenzii,by som si kupil Olympus.

fruitys
10. okt 2024

Je za týmito dvoma modelmi aj nejaké hlbšie premýšľanie, rozhodovanie sa, čo chce človek fotiť a aký typ fotoaparátov sa k tomu hodí alebo to neriešiš a jednoducho si si len vybrala niečo, čo má dobré recenzie a si spokojná s cenou?

elviku11
autor
10. okt 2024

@fruitys neviem o tom hlbšie rozmýšľať, lebo sa nevyznám vo fotoaparátoch. Len som ich našla za dobrú cenu a viem, že nechcem smartphone s foťákom, ani zrkadlovku veľkú ani tie maličké kompaktné fotaky. Ale niečo takéto kompromisné

fruitys
10. okt 2024

@elviku11 rozumiem 🙂 Ak ťa čas netlačí, tak by som sa na tvojom mieste porozprával (či už osobne, či cez net) s niekým, kto sa vo fotografovaní vyzná, aby ti vysvetlil nejaké základné veci, poradil. Dôležité je vedieť, čo by si chcela fotiť, od toho sa potom odvíja, aký fotoaparát bude pre teba vhodný. Do kategórie "kompromisné" sa tých druhov asi zmestí veľa 🙂 Tiež som kupoval Olympus (omd e-m10 mark III). Ak chceš fotiť dlhšiu dobu, posúvať sa v tom a podobne, potom asi budeš chcieť postupne dokupovať objektívy, rôzne doplnky... na čo treba prihliadať už pri kúpe, aby tebou zakúpený model mal dostatok kompatibilných častí, teda možností upgradu.

matiasko23
11. okt 2024

@elviku11 určite z tých dvoch ten olympus. Samsung nerobil veľmi dobré fotaky

matko_svk
13. okt 2024

@elviku11 nieje dôležitý foťák teda telo.. ale objektív.. a tam musíš vedieť dosť presne podlamna čo od toho očakávas. Pevné sklo pre amatéra môže byť nočná mora... Profík výhradne pevné sklo...aké ohnisko? Atď. Atď.