Ahojte, chystám sa kúpiť nové obliečky. Poradili by ste, prosím,ktoré sú najlepšie? Bavlnené, flanelové alebo krepové? Minule som kúpila flanelové v slovenskom obchode a púšťala modrá farba. A tiež by som chcela také príjemné na dotyk a aby vydržali.
My máme v zime flanelové, v lete obyčajné hladké bavlnené. Krep sa mi nepáči, takže ten za mňa tiež nie. Teraz v lete som kúpila Scanquilt satén (sú 100% bavlnené) a vôbec nie sú lesklé, iba príjemne jemné. Sú na zips, čo sa mi najprv veľmi nepáčilo, ale používaním som zistila, že je to super, nič nezavadzia a nič nikde netrčí 🙂 Po prvom praní sú ako nové. Len jedna nevýhoda - vyššia cena, ale keďže my tých obliečok veľa nemáme a budeme ich používať až kým ich nezoderieme, nevadí mi to 😉
Vynikajuce a krasne postelne pradlo ma LIDL. Fakt kvalita. V zime ich flanelove (aj plachty). Makucke, velmi hrejive, cloveku sa ani z postele nechce. Farbu vobec nepustaju, ani nezmolkuju. V lete zvyknu mavat bavlneny saten, tiez vynikajuca kvalitka. Porovnatelne s tu uz spominanym Matejovskym, alebo trebars Bugatti (rozdiel som nenasla, akurat v cene teda)
Mne sa na LIDLových nepáči že sa hneď rozopínajú gombíky.. už tam nikdy nekúpim návlečky.. radšej si priplatím..
My mame Ikeu a su super...jedny obliecky mame viac ako 15 rokov a su stale super. Ale boli z toho najdrahsieho radu.
@rychenza my mame klasicke bavlnene z tych malych slovenskych obchodikov, klasicke na gombiky a vydrzia fakt dlho, ale nebranim sa kupe bavlnenych obliecok aj z inych obchodov...ja osobne si nic ine ako bavlnu predstavit neviem, lebo ine materialy mojej pokozke nevyhovuje, no pre mna je smerodajne, ze ak sa rozbali postelne, tzv na ukazku, ak na neho pozriem nesmie byt priesvitne, lebo viem co s nim bude po jednom prani, lebo je bavlna a bavlna cize, skor ako na presnom obchode, si dam zalezat na konkretnej kvalite pradla 🙂
Čo sa týka kvality i dizajnu odporúčam českú firmu matejovský. Ja uprednostňujem bavlnu a cez zimu flanel. Na tej stránke si prečítaš aj všetko o materiáloch. Link TU: http://www.matejovsky-povleceni.cz/povleceni-et...
určite kupuj iba bavlnení obliečky .. tie sú na dotyk veľmi príjemné a majú aj vlastnosti také že sa po dnimi človek nepotí a nešmýkajú sa http://akoapreco.com/ako-vybrat-detske-obliecky/
Baby ahojte 🙂 vidim ze je tato tema starsia ale bola by som rada keby ste mi poradili ohladom postelneho pradla. Ake mate doma Vy? S akým materialom ste spokojne a ktore je kvalitne? Dakujem ze kazdu radu 😉
@anitta41 my mame doma prevazne iba bavlnene postelne pradlo, myslim si ze prave bavlna patri medzi najkvalitnejsie materialy. Medzi akymi materialmi sa rozhodujes?
egyptska bavlna- prádlo je kvalitné, vydrží a "nesperie" sa a je príjemne nielen na dotyk ale aj na pohľad 😉 vyzerá ako satén ale nie je tak chladivé. len je drahšie...takže pre deti skôr nie ale do manželskej spálne super 😎
@biokozmetika egyptska bavlna? To som ani nevedela ze aj take obliecky z takej bavlny vyrabaju. A kolko prosim ta cca stoja?
@paulucha ja som dala za cely set (bolo to ako vynimocny darcek pre manzela a nebolo to kupovane v zlave lebo som to zhanala narychlo) okolo 120 euro ale su ozaj velmi kvalitne a urcite by som si rada dopriala este jedny ale uz ked na nich bude nejaka akcia 🙂
@zsoja to si aj ja myslim ze postelne pradlo je fajn mat bavlnene. Mala som raz aj satenove ale to nebolo vobec pre mna. Nevedela som pod nim spat, takze som ich darovala mojej mamine a kupila som si nove bavlnene. Zase raz som ale doplatila nato ze som chcela lacne a tak aj po case vyzeraju. Teraz planujem kupit nove, tak uz snad budem mat stastie a natrafim na kvalitne
Baby, podla mňa je jedno aké prevedenie či už flanel, satén, bavlna, krep...všetky môžu byť dobré , len nesmieme kupovať tie najlacnejšie, som maniačka na posteľnú bielizeň a dlho som kupovávala čo najlacnejšie a ziatila som, že saa naozaj oplatí zainvestovať napríklad aj v jysku do rady PLUS a hneď je aj ta bavlna lepšia, rovnako aj satén, ten sedem či desať eurový už nie...rovnako aj ikea- buď drahšie, alebo tie lacné vyprať snáď 15 krát, potom akoby zmäknú a z tesca neodporúčam vôbec zdajú sa mi strašne akoby tvrdé a pritom najlacnejšie nie sú... Ale inak na zimu preferujem flanel a po zvyšok roka bavlnu 🙂 tak pekné sníčky 😉
@biokozmetika 120 euro za obliecky a to iba pre manzela? Fu tak to je naozaj dost vysoka cena, to by sme si mi dovolit nemohli :/ A ked je akcia tak okolo kolko stoja?
@paulucha nie nebolo to len pre manžela asi som sa zle vyjadrila- bolo to klasika na manželskú posteľ ale bol to darček pre manžela lebo viem, že má takéto obliečky rád. v akcii netuším koľko stoja 😒 ale čo si pamätám bolo kopec vzorov a o dosť lacnejšie keď máte jeden veľký paplón lenže my máme klasika 2 paplóny lebo stále skončia obe deti medzi nami 🙂
@biokozmetika keby sme mali iba jeden paplon tak by som zrejme vecne bola ja odokryta 🙂 a drahy zababuseny az po usi. Ja som myslela, ze to bolo len na jednu postel. Ale ked na manzelsku tak to je uz lepsie. Aj ked o nieco by ta cena mohla byt este nizsia 🙂
Co sa týka kvality určite lanove posteľné prádlo, patrí síce medzi najdrahšie,ale tu cenu jednoducho cítiť. Ešte sú super damaskove obliecky,je to huste tkaná tkanina, vysoko odolná, používajú ju aj v hoteloch.
Za mňa bavlna. Flanel je na mňa strašne teplý a krep? Tomu som nikdy neprišla na chuť. Klasika je klasika. My sme spokojní s Ikeou, ale tá má vlastný rozmer obliečok. V Čechách frci Matejovsky, ceska firma.