Ktoré mesto na Slovensku je najlepšie pre život?

Včera o 07:34

Ahojte,

momentálne žijem v hlavnom meste, ale pochádzam z NR- kraja. Hlavné mesto je pre mňa veľké a hektické a som v ňom sama. Zvažujem odchod, len neviem, že kam. NR kraj sa mi nepáči. Aký máte názor na život na SVK v mestách? Kde by sa podľa Vás, alebo kde sa Vám žije dobre? ZA, BB napr.? Ačo mentalita ľudí. Ďakujem za názory.

thirstymonk
Včera o 07:58

V meste nikde. Keď nájdeš peknú dedinku, tak nájdeš svoje šťastie... mesta su viacmenej všetky na jedno kopyto, aj keď som pár rokov žil v RK a v KE, tak viem povedať, že je to určite lepšie ako BA, ale závisí aj od človeka. Keby bolo na mne, bývam v strede lesa aspoň 20km od každeho ineho človeka. :D

princkrason
Včera o 08:05

Prievidza, Topolcany,Bardejov 🙂

simonamkr
Včera o 08:10
Používateľ simonamkr je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od simonamkr.

Asi záleži na tom čo od toho mesta očakávate. Za mňa Trenčín je super

luga_luga
Včera o 08:12

rodne mesto

belllinka
Včera o 08:12

@thirstymonk a ako dlho si žil v BA?

1andrea111
Včera o 08:21

Tak dôležité je aj kde nájdeš prácu

ssimusska
Včera o 08:25

Keby bývam na Sk, tak asi jedine Bratislava. Iné mestá sa mi zdajú malé, ale to je to asi čo ty vyhľadávaš.

thirstymonk
Včera o 08:26

@belllinka Chvalapanubohu ani 24 hodín, ale bol som tam za život asi 5 krát a úplne mi stačilo.

pleby
Včera o 08:38

Ružomberok veru nie, zvažujeme sťahovanie niekam na západ, ale nie mesto. Viem si predstaviť dedinku v blízkosti mesta. Zatiaľ som si prieskum nerobila. Ja by som asi volila buď Považie alebo Záhorie.

danica2711
Včera o 08:43

@thirstymonk žil si v RK a KE, ale vieš, že sú určite lepšie než BA, v ktorej si nežil? Akosi postrádam logiku

mandzula
Včera o 08:57

@danica2711 my sme sa pred vyse rokom pristahovali do BA a odvtedy pocuvame, ako mozeme zit v takom hnusom meste - od tych, co zasli maximalne po Ikeu.

thirstymonk
Včera o 09:00

@danica2711 Ako som povedal, stačilo mi BA vidieť a vedel som, že tam byvať nebudem ani omylom.

petronelag
Včera o 09:05

Najviac záleží aby mal v tom meste/dedine prácu alebo nie veľmi ďaleko, ale každému vyhovuje niečo iné, mne nevyhovujú mestá na severe aj BB, Brezno, lebo je tam zima.
Tak bývam na južnom Slovensku. Bratislava sa aj mne zdá zbytočne veľká, ak sa mám dostať do nejakej okrajovejšej časti je to celkom dosť veľká strata času, lepšie mi vyhovujú mestá kde je všetko bližšie.

victoriab
Včera o 09:05

@thirstymonk prepac, ale toto je trosku uzkoprsy nazor ala clovek, co dalej ako za humnom nebol. Nieco videl, ale urrrrcite to nebude dobre. Wow.

ninusa221
Včera o 10:58

Nedostaneš tu adekvátnu odpoved lebo každý pochádza i iného mesta a každému sa páči niečo iné. Ja chcem ostať vo svojom rodnom meste lebo to tu poznám mám tu ľudí. Nitra sa mi nepáči tiež. A čo sa týka dediny to ani zadarmo by som nešla 😂

ninusa221
Včera o 11:06

@thirstymonk podľa mňa dedina je totálna sprostosť. Deti sa nenaučia samostatnosti lebo ich rodičia vyvážajú dobre že nie kým sa neosamostatnia😀.
V meste človek keď si zmyslí môže ísť všade busom, taxikom za 5 minút si na námestí a neriešiš… keď už tak dom v meste ale na dedine nemáš podľa mňa nič pozitívne… jedine keď si na to zvyknutý od mala ale ja čo mám kamošky tak sa len ťahajú z dedín do mesta…

dkethe
Včera o 11:08

Sturovo vyhrava pre 5 hodin cesty k jadranu ❤️❤️

limoncino
Včera o 11:21

Ja bývam na dedine pár km od okresného mesta, ale ak by som mohla idem do BA. Bratislava z môjho pohľadu opeknela a konečne vyzerá ako veľkomesto. Ale celkovo by som chcela žiť niekde vo veľkom meste, lebo toto naše okresné mesto, je asi najškaredšie v akom som bola, v podstate tam nič okrem križovatky nie je.

thirstymonk
Včera o 11:24

@ninusa221 No vidiš a my mestske deti presne naopak. Už mame dosť miest a chceme pokojný život na dedine popri kurkach a gruľach :D
Deti sa tu spolu hraju, viem, že keď dieťa pošlem pred bránu, že mi ho odtiaľ žiaden pedobear nezoberie, drogy sa nevyskytujú, nikto o pol noci nerobí bordel... Proste radosť žiť. Ale opäť nie každému to vyhovuje.

thirstymonk
Včera o 11:24

@limoncino Takže si z prievidze? :D

katrin21
Včera o 11:32

Za mna Nitra je super nahodou . Alebo teda mensie mesra po ceste BA - NR.
Trnava,kde som sa pristahovala sa da,ale ceny bytov su tu uz ako v BA, dlho som sa necitila byt odtialto, aj ked mi nic nevadilo, teraz uz ok... Ale v NR su lacnejsie byty a je to krasne mesto.
Pises , ze si tam sama... v inom budes rovnako...
V BA mas dostupnost prace, ale polku zivota stravis v aute, vlaku, buse.. vacsinou...
Od BA mas kusok Rakusko..aj to je cesta ..
Ja som z Prievidze povodne, za mna fajn mesto, ale s pracou je to biednejsie... nesla by som na vychod,ani na sever, uz len kvoli zime.
Zalezi aj, aky si typ cloveka,,co ocakavas vlastne od mesta/ miesta pre zivot.
Da sa pekne zit aj v tej Blave. Staci si vytvorit okruh priatelov, svoju bublinu. A to chce cas.

katrin21
Včera o 11:37

@thirstymonk nekydaj na Prievidzu...pochadzam odtial a zije sa tam dobre a castokrat to tam.zije viac, ako tu v Trnave. Napr.uz len take kruzky pre deti....v PD je skvela gymnastika rytmicka, basketbal... v TT,take mesto a gymnastika len sportova.. a je toho viac... aj na vyjazdy do okolitej prirody ma PD vybornu polohu.

gab1sol
Včera o 11:39

@thirstymonk som mestské dieťa (krajské mesto) a nechcem pokojný život na dedine. A momentálne bývame v BA. Moje deti sa spolu hrajú vonku s inými, domov chodia špinavé od piesku, či blata. Nebojím sa, že ich zoberie nejaký “pedobear” (žiadneho som ešte v BA nestretla, zato na dedine počas môjho detstva áno, našťastie som včas odišla), drogy sú všade, ako sú aj miesta, kde drogy nie sú (mala som spolužiakov, ktorí si na tom frčali, aj na dedine som stretla takých ľudí a o ožranoch ani nehovorím), hluk v noci nemáme a pokojne môžeme spávať pri otvorenom okne a ráno nás nebudí zvuk cirkulárky, či štartovanie traktora. 🤷‍♀️ Nevyjadruj sa k životu v BA, keď si tu nežil.

katrin21
Včera o 11:40

@ninusa221 ano? A preco teda pred mestskymi skolami je kazde rano zapcha aut a rodicia vyhadzuju deticky a nosia tasky do skoly este aj piatakovi castokrat ? V meste , mestske deti....
Takze v tomto rozdiel nie je... skor to dedinske dieta zacne pouzivat autobus ,ako to mestske.

gab1sol
Včera o 11:41

Autorka, skús pohľadať tému, pred pár týždňami tu bola podobná, kde písali ľudia o skúsenostiach, mestách/dedinach, kde by chceli žiť a prečo, možno nájdeš inšpiráciu. 😉

samanta44
Včera o 11:43

Tam kde je rodina a priatelia take miesto je najlepsie aby si nebola sama

danica2711
Včera o 11:57

@thirstymonk tak to je teda vysoko objektívny a argumentami podložený názor! Bratislavu ti nikto nevnucuje, ale to, že ty si raz vytiahol päty z rodnej viesky, videl Bratislavu a vieš, že sa tam nežije dobre, nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Hodnoť miesto, ktoré poznáš, resp. tam žiješ a nie to, ktoré si videl takpovediac z rýchlika

thirstymonk
Včera o 12:12

@danica2711 Ja celkovo nemám rád ľudí vieš? Preto nejaká predstava žiť v polmilionovom meste je hnus :D Žijem v obci so 650 obyvateľmi. Stači mi 🙂

3009
Včera o 12:15

Pre mňa jedine BA kde aj žijem. Na Slovensku jedine v BA.

victoriab
Včera o 12:18

@katrin21 v nitre je co konkretne super? Tu skapal pes 🤣 byty su drahe jak fras ako v trnave, ale trnava je prekrasne, kulturne mesto. Ked ideme na vylet, takmer vzdy ideme tam, lebo tam sa vzdy nieco deje.