Ktorá mama dokáže opustiť svoje dieťa? Totálne ma vie položiť keď človek povie, mama ma opustila keď som bola malička/malicky.
Ťažko súdiť, nikdy človek nevie čo formovalo takú matku ktorá sa takto rozhodne, čim neospravedlňujem jej konanie, avšak niekde to vzniknúť musí... ktovie čo taká žena zažívala vo svojom živote, možno si to ani nechcem predstaviť...
Dieťa môže tým veľmi trpieť, ale je na druhej strane je možnosť, že si vďaka tomu že sa ho jedna vzdala tak si ho nájde reálne -milujúca mama..
A vieš, koľké deti dostanú šancu na lepší život práve preto, že "ich mama opustila, keď boli maličkí"? Netreba hneď súdiť, každá minca má dve strany.
Žiadna normálna to nedokáže...väčšinou sa detí vzdávajú alkoholičky, feťáčky, prostitútky, bezdomovkyne, psychicky narušené ženy, týrané matky, jednoducho ženy z problematických rodín, asociáli...Normálnej žene by muselo fakt prepnúť, aby toto urobila.
A možno jej nič iné neostáva,pravá láska je tá ,čo dokáže aj toto urobiť, dať dieťaťu šancu mať lepší život a trpieť celý život tým ,že to tá žena nedokázala musí byť strašne
To že to dieťa Matka opustila je možno to najlepšie čo sa mu v zivote stalo
Dostalo novú lepšiu rodinu
Nie vserky ženy sú dobre matky, netvarme sa, že všetky svoje deti milujú s položili by život za svoje dieťa
Mnohe ženy svoje deti nie že neľúbia, ale psychicky a fyzicky ich týrajú, zobchoduju ich, zanedbávajú, ničia, doprajú, kruto trestajú ….takze pozrime sa pravde do oci a uznajme že proste niekedy je lepšie ak matka dieťa opusti odloží
premeny kukas ze?
@minenkak tak tejto rozprávke neuverim - že dala šancu na lepší život.... nikdy a nic nevynahradi lepší život ako pri svojej matke.
Videla si film bedari? Aj ona opustila svoju dcéru vo viere že jej bude lepšie.
Nikdy!!! Ženy sú silné a zvládnu všetko.
Vzdať sa dokáže len vyššie uvedené- psychicky chorá, alebo alkoholické....
Tiez som sa zamyslala nad tym, je to hrozne podla mna,ked aa vlastna mama zriekne dietata.. a aj ked to dieta bude mat milujucu rodinu,ktora sa ho ujme,podla mna sa nikdy nezbavi otazky,ze ci nebolo dost dovre pre rodicov a preco ho opustili.
holka je neskutocna. bude to velka kocka. a ta mater...
Nikoho nesúď. Nechodíš v jeho topánkach.
@simona20201309 koľko žien to jednoducho nezvládne,ja zas tejto rozprávke nikdy neuverím,že ženy sú silné a zvládnu všetko
@minenkak 💛
Hlavne nech je tých prípadov co najmenej a nech je čím viac takých, ktoré to zvládnu.
@simona20201309 budem oponovať . Osobne poznám rodinu čo adoptovali dieťa. Matka sa ho vzdala ešte pred narodením. Išlo ženu čo už mala dve deti a tretie dieťa by finančné nezvládla. Dostala ho rodina,v ktorej má všetko. A keď poviem všetko tak aj materinsku lásku. Prirovnávat dnešnú dobu k,, Bedarom,, mi príde smiešne 🤣
Tipujem, ze napriklad taka, ktora sa do dietata nezalubila, z coho ma potom pocit, ze je nanic mama, a narocna starostivost o dieta ostava bez pozitivnej protihodnoty, co vedie k hromadeniu zaste voci dietatu, ktore casom zacne vinit za svoj nenaplneny zivot. Pridaj k tomu rozhadanie sa s muzom (alebo inymi aktivnymi clenmi rodiny), ktory vnima dieta pozitivnejsie, a nakoniec matka moze utiect bud s placom, ze im bude bez nej lepsie, alebo s hnevom, ze nech si teda ziju stastne bez nej.
Samozrejme, alkohol, drogy a psychicke poruchy tomu urcite casto pomahaju.
@simona20201309 Fantine Cosette neopustila kvôli tomu, aby dožičila dieťaťu lepší život. Dala ju do opatery (jasné, zlý výber rodiny, ale vtedy a tam nebola možnosť ju dať do nejakej škôlky ), aby mohla ísť do práce, aby ju mohla uživiť. Platila za ňu každý mesiac. A keď prácu nemala, predala vlasy aj zuby, len aby mohla poslať Thénardierovcom peniaze. To sa nedá nazvať opustením dieťaťa.
Poznám prípad z tridsiatych rokov 20. st., kedy prišla bezdetná pani k sesternici, ktorá mala zo 7 nemanželských detí. Dohodli sa a dieťa, ktoré malo v dvoch rokoch, v dôsledku zlých životných podmienok, rachitídu, dostalo novú šancu. Dostali ju z choroby. Adoptívna matka bola pre to dieťa do konca jeho života doslova modlou. Zároveň si ale v sebe nieslo to "odmietnutie" zo strany biorodiny.
Aj ja som mala spolužiačku (cca r. 1960), ktorá vyrastala u bezdetnej tety, keďže doma boli 4 deti. Tá to v puberte využívala tak trochu aj na vydieranie adoptívnych rodičov. Keď nedovolíte, tak odídem ku svojej pravej mame.
Osudy sú rôzne, súdiť je ľahko.
@lubkovaandrejka Ano, vsetky adoptovane deti maju dozivotnu otazku v hlave koli tomu ze sa ich biorodiacia vzdali. S tym sa doslova musia naucit zit.
@simona20201309 snáď nechceš povedať, že adoptivni, milujúci rodičia nikdy nenahradia biologickú matku ktorá by svoje dieťa neznášala... 😒 Myslím že niekedy by človek mal premýšľať pred tým ako niečo napíše..
@cacianka ja poznám tiež taký prípad v širšej rodine.. pokiaľ viem to dieťa je veľmi milované a nechýba mu vôbec nič..
Jeho biologická mama by sa nezvládala starať, tak to vyriešili takto..
Mne sa veľmi páči, aká sme spoločnosť… potrat nie, opustiť dieta nie, náhradná rodina nie…najlepšie diktovať, čo a ako, to áno 🫠
@aniele poznám ten film, viem o com bol.
@jana_eyre_2 skus aj ty popremyslat a nabudúce radšej čítaj až po rannej káve
@simona20201309 ja rannú kávu pijem dosť skoro vieš 😏 skús mi teda vysvetliť ako si myslela svoj príspevok, lebo kávu mám za sebou už druhu a neviem nájsť iný uhol pohľadu na tvoje slová..
Aj mňa mama opustila keď som mala pár mesiacov, stará mama ma zobrala do pestúnskej starostlivosti. Moja mama sa potom presťahovala do CZ kde mala ďalšie dieťa, vydala sa a zomrela.
a hlavne ze tu vsetky mudruju ako ma zena po nechcenom (aj z vaznych dovodov) tehotenstve dat dieta na adopciu, ze je to lepsie ako potrat. A teraz odsudzuju zeny co opustili dieta. Za mna lepsie potrat
Vždy lepšie, jak si nechať vlastné dieťa vo vlastnom lone rozmixovať na čevabčiči. A ešte je to aj legalne.
@jana_eyre_2 ja už dávno nemám pocit potreby niekomu niečo vysvetľovať. Ak si to tak pochopila a robí ti to problém s tvojim prezivanim, sama sa s tým musíš vysporiadať 😆
Ja ti s týmto viac teraz neviem pomoct
co ta na tom vytaca? nie kazda zena bola vychovavana v harmonickej a milujucej rodine a tak nevie svoju lasku dat svojmu dietatu. a ak by mala byt zlou matkou (napr. tyrat dieta lebo nema trpezlivost) tak je pre nu lepsie dat to dieta "dalej" aby ho miloval niekto iny. je sebecke mysliet si, ze vsetky matky musia byt uzasne ako ty
ja zasa obdivujem zeny, ktore nesli na potrat ale dieta donosili a dalo na adopciu❤ pretoze nie kazda zena ma tu odvahu nosit dieta 9m a potom sa ho vzdat...