Ktorá kozmetika je kvalitná?

zuzka_puska
24. okt 2017

zienky, prosim poradte mi kvalitnu kozmetiku... skusam teraz mary kay, ale mam pocit ze mi nerobi dobre, dam jej este sancu a ak sa to nezlepsi, tak sa musim poobzerat po inom. ☹ Mala som aj vichy, ta bola ok ale citala som nejake hodnotenie kde uvadzali ze sa vo vyrobkoch vichy nachadza ropa... Tak ja uz neviem, co pouzivat ☹

renatka100
24. okt 2017

@zuzka_puska lavera, alverde z dm

nikitaxxx
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viera27
25. okt 2017

@nikitaxxx tak ja som sa zase z lancome vyhadzala neskutocne. Moja segra zase z loreal. To je jedna firma a nieco musia pouzivat,co je drazdive.

viera27
25. okt 2017

@zuzka_puska Co konkretne z kozmetiky potrebujes? Lebo kazda znacka ma svoj "svaty gral" a len malokedy je cela rada dobra.

juliciz
25. okt 2017

Ja ak, tak Vichy, že by v ich výrobkoch mala byť ropa? Neviem o tom, ale bola som v tom mestečku Vichy, majú tam liečivé pramene, ktorých vodu používajú na výrobu, takže tá ropa sa mi nezdá. Mne sa značka Vichy - na ochranu pred slnkom osvedčila dobre, ale kozmetiku používam minimálne takže ani veľmi nemám s čím porovnávať.

bosoriak
25. okt 2017

Mna zas fascinuje, ze si stale este niekto mysli, ze ak zaplati za krem 50 eur, ze je v nom nieco ine, nez v kreme z DM za 3 eura. A kvalitna kozmetika je ta, ktora robi tvojej pleti dobre, to je asi tak jediny ukazovatel. Jedno, ci za to zaplatis majland alebo takmer nic.

ostorha
25. okt 2017

Vies co v.ser sa na drahu kozmetiku,pij vela vody a kup si kokosovy panensky olej v bio kvalite a to si davaj aj na telo aj na tvar aj na vlasy ak ich mas suchsie.Ja uz niekolko rokov len kokosovy olej mam 41 a nemam vrasky a ked tak pozeram po zenach v nasej rodine tak ich zacnem mat az niekedy po 60-tke. Ale kludne aj mandlovy, arganovy mas istotu ze v tom nemas ziaden chemicky sajrajt.Moja krstna mama pouziva uz roky kozmetiku Clinigue a mysli si ze preto vyzera v 67 rokoch na 50 ale to vôbec nie je kozmetikou ale genetikou lebo jej dalsie 3 sestry pouzivaju obycajny lacny mandlovy krem a maju peknu plet bez vyraznych vrasok.

juliciz
25. okt 2017

@ostorha Veru tak, základ je, čo ide zvnútra, nie čo si napackáš na kožu, podľa mňa je hlavné mať čistú myseľ, teda uvoľniť si hlavu a napätie v tvári a samozrejme dobrá výživa, teda jedlo a veľa vody. Najčastejšie, ak mám pocit suchej kože, používam detský olivový olej, minule som si kúpila veľmi kvalitný argánový, ale rozdiel medzi nimi som nepobadala.

ostorha
25. okt 2017

@juliciz Presne ako pises... Mozno nie je odveci skusit aj tvarovu gymnastiku tu robi dlhe roky Ema Tekelyova .Aj peeling raz do tyzdna je dobra vec prekrvi pekne pokozku ,

zuzka_puska
autor
25. okt 2017

zeny, to mate pravdu, s tou vodou... Mam 28 a okolo oci vrasky, trosku uz aj na cele, ale je pravda ze naozaj zalostne malo pijem!!! niekedy 2pohare denne, niekedy ani tolko, zanedbavam sa hlavne zvnutra a to je asi chyba... Tolko o tom citam, ake je dolezite pit, napriek tomu na to stale zabudam... Od zajtra beriem do roboty litrovu flasu a pijem!!! dakujem... Co sa tyka kozmetiky, skusim asi ten bio kokosovy olej, tiez som uz o nom citala, tak teda vyskusam 🙂

lorela
25. okt 2017

@zuzka_puska Vela robi tiez genetika, co sa vrasok tyka, ale dolezita je, samozrejme, aj starostlivost o plet a hydratacia zvnutra ale aj zvonka.
Plet treba dokladne vycistit kazdy vecer, osviezit tonikom alebo pletovou, prip. kvetovou vodou a naniest nocnu starostlivost. Cez den takisto vhodny krem aj vzhladom na rocne obdobie.
Co sa tyka znaciek, kazdemu sadne nieco ine. U mna je to Vichy, Bioderma, Declare, Matis, Nuxe, Nuance a Clinique. Oleje mi nesadli, kokosovy upchava pory.
Cena u mna zohrava ulohu, pretoze neverim, ze kvalitne zlozky su temer zadarmo a platim len za obal 😉.

ostorha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ostorha
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viera27
26. okt 2017

@ostorha Nuxe oleje napr. ja mam. aj cistu verziu aj s trblietkami. Za mna slabe na plet, ale rada pouzivam na telo. prave kvoli voni. Ale teda nie je to nic extra. celkovo NUXE ma neohurilo, mala som od nich aj kremy a taky priemer.

@zuzka_puska
kokosovy olej aj mna rovnako ako tu uz bolo spominane dost upchaval. Ono takto. celkovo oleje nehydratuju pokozku. Oni len viazu hydrataciu. Cize najskor musis mat pokozku hydratovanu a olej ti pomoze, aby to dlhsie vydrzalo.
Dolezitejsie ako znacka kozmetiky je pozerat sa na jednotlive ingrediencie, napr. kyselina glykolova (enzymaticky peeling). kazdodenne pouzivam tonikum s nou (5%), uzasne rozziari plet (napr. PIXI glow tonic). A par krat do tyzdna na noc krem s 10% To mi zarucuje taku plet, ze nepouzivam ani make-up.
dalej je dobry vitamin c - serum s nim si vies aj vyrobit.
A teraz akurat hladam nejaky dobry kolagen na vnutorne pouzitie.
atd atd. Odskusat jednotlive zlozky a podla toho si zostavit rutinu.

nuska
26. okt 2017

Super je telo detoxikovať. Skús aloe vera aj z vonku aj z vnútra. Je to fakt výborná rastlinka, ktorá dodáva hydratáciu celému telu. Len treba kupovať produkty, ktoré ju majú aj vo vnútri, nie len na obale, a to je bohužiaľ vačšina voľne dostupných.

salko17
26. jan 2018

Ahojte v tejto dobe sa z nášho organizmu rýchlo stráca kolagén a kyselina hyalurónová preto sme v skorom veku vraskavi. Ja som tento problém riešila s jedným pánom, ktorý má vlastny produkt a ten obsahuje rybí hydrolyzovaný kolagén, kyselinu hyalurónovú a vitamín C. Kolagén a kyselina hyalurónová sú dôležité pre zdravie pokožky, spojivového tkania a pohybového aparátu. S pribúdajúcim vekom sa ich tvorba znižuje, preto je vhodné ich dopĺňať.
Tu je zloženie: 10 g rybieho kolagénu, 100 mg kyseliny hyalurónovej , 75 mg vitamínu C
V prípade záujmu ho môžete kontaktovať na tomto emaily: prirodne.antibiotika@gmail.com

damoska
15. aug 2018
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

ešte je dobrá kozmetika Bioderma. Len j epotrebne vychytat kde ju maju v akcii.

hana_halenarova
27. apr 2021

Ženy, viete mi poradiť kvalitnú pánsku kozmetiku? Chcela by som manžela prekvapiť na meniny niečím fakt dobrým, a nie zase klasikou z drogerky...Díky vopred

klara_ku
29. apr 2021

@hana_halenarova skúste Angry Beards. Ja som tam kúpila mužovi Valentýnsky balíček a boli sme milo prekvapení kvalitou výrobkov a prístupom. Je s nimi výborná a vtipná komunikácia 🙂 Ja som konkrétne objednala tento balíček https://www.angrybeards.sk/gule/komplexna-staro... Muž si to veľmi pochvaľuje, vraj takú starostlivosť o svoje ctenné partie ešte nezažil :D

hana_halenarova
2. máj 2021

@klara_ku ďakujem vám 🙂)

ninah1486
2. nov 2021
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

musis si najst taku co sedi tvojej pleti, ja mam dobru skusenost s IUVENIO

beahavala
5. nov 2021
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

aké produkty konkrétne potrebuješ?

katarinasulekova
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kika_flower
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
santana55
1. feb 2022

ja odporucam slovensku znacku Panakeia - https://www.zdraviezkopanic.sk/

frederika887
19. jún 2022

Ja používam kozmetiku, ktorá je bez farbív a parfémov, vyhovuje mojej citlivej pleti.

vevericka554
21. júl 2022

Mne tiež najviac pasuje kozmetika bez farbív a parfémov, nezaťažuje zbytočne pleť.

adriana_a
16. júl 2024

Ja mám dobrú skúsenosť s kozmetikou BODHI, je čisto prírodná, prevažne vegánska a vhodná pre celú rodinu.
https://www.bodhispa.sk/

zukrevetka
8. nov 2024

@adriana_a poznám Bodhi a tiež mám skvelú skúsenosť