Ahojte, vie mi niekto poradiť, aká horúca čokoláda je fakt ze top? Tie, ktoré som skúšala, Milka a pod.,tak to je o ničom. Chcela by som niečo kvalitné, nie žiadnu riedku čokoládovú vodu... Prosím, kto kupuje a je spokojný, vie poradiť?
jedine roztopiť normálnu tuhú čokoládu...plus mlieko / smotana podľa hustoty
Za mňa z lidla v takej malej plechovej krabičke, neviem teraz už presný názov... je to balené ako malé kusky čokolády
@nika23t my kupujeme do kaviarne od firmy Lyra. Vsetci nasi zakaznici si ju chvalia. Musis kupit horku, vtedy urobis krasnu hustu horucu cokoladu. Cim menej percent ma cokolada, tym je redsia. Najhorsia je biela cokolada, my sme ju v kaviarni zrusili, lebo to je fakt ako voda.
@mistymay33 tá je naj, Lepšiu som nemala. Ja mám rada Lyru mliečnu - ale aj tá je hustá. Nie taká kakauková
lyra, predavaju ju aj naporcovanu. Je to riadna cokolada, ziadne kakavko. Kupovala som aj rozne prichute, aj obycajnu aj kilove balenia, pouzivali sme aj do pecenia a tak ak bolo treba, ale teda vacsinou sa zozerie len tak so slahackou :DDD Aj mliecne maju huste, aj biee maju huste. Ide o to, co to je, ak prasok, bude to puding alebo voda. Treba si kupit riadnu cokoladu. Predpokladam, ze aj z obycajnej cokolady to urobis, ked ju nalames do pohara. Inak aj callebaut, ma tie perlicky cokoladove, to bude tiez nieco podobne a urcite aj ine znacky. Velmi zalezi aby si to nezaliala kopou mlieka. Treba sa drzat postupu :D
Lyra je super, to je fakt čokoláda a nie en stuhnuté pomazánky. Ale ako dá sa povedať, napríklad aj lidl má dobré čokoládky, také nakúskované, len názov mi teraz ušiel
@nika23t ja to robím od oka, ale napríklad tu je recept https://www.oetker.sk/sk-sk/recept/r/bb-horuca-...
v recepte je BB puding, ale ten môžeš vymeniť aj za čokoládový alebo škrob,
Tu je zas recept so škrobom https://radostjevolba.wordpress.com/2016/12/03/...
Keď poskúšaš tak tú hustotu už postupne odhadneš, podľa toho akú chceš😊
@simca06022011 Prosím ťa a kde ju kupuješ?
@hyta online, zvykla som na pressicko.sk aj s kavou, ale urcite aj inde maju, myslim, ze to bolo 25porcii po 60g, alebo potom normlane v tych ich krabiciach po cca 200g (?), tento rok som este nekupovala:D
@simca06022011 Ďakujem ti, idem hľadať.
@nika23t za mňa tiež lyra, lepšiu som zatiaľ nenašla 😀
Callebout - najlepsia, skutocna cokolada. Neznasam tie skrobove pudingy co sa tvaria ako cokolada.
Tuto roztopis nad parou alebo vo vodnom kupeli a je to mnamka.
Lyra
@mistymay33 môžem sa spýtať a aký je tam postup prípravy (Lyra)? Ďakujem
Ďakujem Vám ešte raz 😘
@laurinkam My ju v kaviarni pripravujeme na parnej tryske na kavovare. Proste ju iba roztopíš. Ja kupujem Lyru v takej peniažkovej forme /su to kusky čokolády, ako male mince, čiže cokoláda nie je v celku/, dolejem trošku mlieka a v nádobe roztopím parnou tryskou. Dodržujem presný postup, ako je uvedený na obale. Ide len o to, že tu čokoládu treba roztopiť.
A neviete o niecom, čo netreba zarábať s mlirkom/smotanou?
@mistymay33 dakujem
@mistymay33 prosím ta to je ten istý postup ako keď si tryskou naparujes mlieko na latte alebo kapucíni ibaže tak pridáš ešte aj t
u čokoládu?
@dominika5196 postup je taky, ze dam cokoladu do konvicky na mlieko ( do najvacsej) , zalejem trochou mlieka, a vlozim pod trysku. Tryska horucou parou roztopi cokoladu. Konvickou kruzim, cim sa postupne miesa cokolada s mliekom, privediem az do varu. Potom cokoladu vylievam do salky. Pouzivam najvacsiu konvicku, lebo cokolada pri vare dost prska…
@mistymay33 dobre super ďakujem krásne za odpoveď idem rovno vyskúšať ci sa mi podarí 😊
@nika23t skutočná horúca čokoláda je len kvalitná čokoláda a trochu sladkej smotany, prípadne mlieka, nič viac 🙂 v kaviarni aktuálne používame túto, ale dá sa aj iná nájsť. Hľadaj možno ako čokoláda do fontán - vtedy je v malých kúskoch, čo sa ľahko rozpustia. https://www.yummy.sk/horka-cokolada-callebaut-1...
Cokoladovna troubelice, hocico od nich je výborné