Mladší má pozdraviť staršieho ako prvý, však? A muž má ženu pozdraviť ako prvý, však? Ako je to v prípade keď sa stretne mladšia žena a starší muž?
Zena prva.
Pozdravím a nepýtam sa na vek 😉. Niektorým sa to ale asi nepáči, tak neodzdravia. No čo už...
Aj keď je muž starší mal by pozdraviť ženu ako prvý
ja ako mladsia sa zdravim starsim muzom. Ak je vek cca rovnaky, tak sa ma pozdravit muz. Ale zavisi od vztahu...znamy, kamarat, nadriadeny. Proste ked sa pozname...tak sa zdravim s kazdym, necakam ze kto prvy by mal atd.
V práci - ak je žena pracovne mladšia, tak prvá zdraví ona (ale, pokiaľ je muž džentlmen, tak ju pokojne môže predbehnúť, nikto mu po hube nedá). Ak je to spoločenská udalosť, tak prvý muž (ak sa bavíme o bežných spoločenských kruhoch).
Zalezi o kolko starsi muz. Ak uz je dedko, mala by ona pozdravit. Ak je len starsi ako ona, tak on by mal pozdravit
O generaciu starsich muzov teda vo veku mojho otca zdravim prva, najma ak je to niekto koho poznam alebo mam k nemu uctu. Ak len tak stretnem starsieho muza napriklad v dedine na ulici a nepoznam ho tak nezdravim prva. V praci by som zdravila starsieho muza prva ak by bol na vyssej pracovnej pozicii ako ja.
Múdrejší 😬
autorka a kde sa stretnu? Ked niekam prichadzam (do miestnosti, k stolu, do auta), pozdravim ako prvá, ale inak to nerozlisujem, mna aj riaditel v praci bezne zdravi prvy a to je vekovo aj sluzobne starsi + nadriadeny. Úprimne, neviem si predstavit ze stojíme 2 ludia oproti sebe a ja nanho bez slova cumim lebo on sa ma pozdravit prvy
@patka06 presne tak, muž VŽDY zdraví ženu prvý.
Som sa pobavila... Stretavam vo vchode chlapa, ktory je cca v mojom veku, mozno o nieco starsi. Ja zvyknem zdravit, ved sa stretavame v nasom panelaku, ale po tom, ako som si uvedomila, ze zdravim prva len ja, tak som s tym prestala. Uz sme asi 5x prisli do kontaktu - pozrieme na seba, ja nic, on nic. Sice je to trapne, ale...
A to jeho rodicia su velmi mili - ked sa nahodou stane, ze som zamyslena, alebo ma vidia prvi, tak nemaju problem pozdravit oni.
Mladší staršieho, potom muž ženu