Kto vie robiť vo worde?

20. nov 2020

Baby.. Potrebujem pomoc.. Robím si sama svadobnú pozvánku a už mám všetko návrh.. Bude biela len chcem po okrajoch sať nejaké obrázky a neviem ako lebo mi to tam prehadzuje stále.... Ale nejaký In program v ktorom by sa to dalo do upraviť... Ďakujeem.

lucka_ke
20. nov 2020

Word nie je na grafiku, je to textový editor
daj si to navrhnúť grafikovi, alebo použi nejaký grafický program

autor
20. nov 2020

@lucka_ke a vieš poradiť nejaký grafický program?. 🙂

deedol
20. nov 2020

da sa to aj vo worde, ale nebude to pekne. klik na obrazok a zmenit zarovnanie, mozno pomoze.
ale tiez odporucam nejaky graficky program, akykolvek urobi lepsiu sluzbu ako word.

krisbar
20. nov 2020
lucka_ke
20. nov 2020

Inkscape je free

lucka_ke
20. nov 2020

ale fakt si to radšej daj urobiť grafikovi, popri všetkých tých nákladoch na svadbu toto je detail a bude to urobené profesionálne

limetka69
20. nov 2020

Nie som sice az taka zbehla, ale toto by som sa snazila urobit asi v PowerPoint

deedol
20. nov 2020

https://www.greetingsisland.com/invitations/wed...

pripadne skus googlit: wedding invitations graphic online free, je toho vela

autor
20. nov 2020

@limetka69 to ma netuklo vôbec.. Idem skúsiť 😅

autor
20. nov 2020

@lucka_ke ja som si to chcela sama 🙂🙂 ale ak tto nebudem vedieť jasne ze to niekomu dám spraviť 🙂

deedol
20. nov 2020

no power point tiez nie je graficky program, tak neviem... 🙂

limetka69
20. nov 2020

@deedol nie je, ale skor tam nieco vykuzli podla mna.

nevludna
20. nov 2020

Aj v skicari sa da fajne carovat😄

sona_matas
20. nov 2020

Môj manžel nám robil v skicari 🙂

vulka
20. nov 2020

Preboha, nie Word, nie skicár. Veď ktorýkoľvek priemyslovák Ti to urobí v grafickom prostredí.

metuzalem
20. nov 2020

Ak staci jednoduchsi ja ti spravim v photoshope, robila som,sebe aj znamym. Pis spravu

halabolka
20. nov 2020

Photoshop.. ak chces neplateny, tak na nete najdes nieco podobne online a zadarmo, nazov si nepamatam. hodis si tam uz ten rozrobeny obrazok a dalej upravujes, nebude ti to skakat ako vo worde.

mrkvicka060
20. nov 2020

Boze baby, ved chce si to urobit sama. Nevie ani umiestnit obrazky do wordu tak, aby jej to nepreskakovalo...fakt mate pocit, ze zvladne graficky program??? A uz toboz photoshop, ktory je dost narocny pre zaciatocnika. A aj vo worde aj v skicari sa da pekne "carovat", ale na to treba vediet pracovat s obrazkami a autorka uz tu ma problem. Takze, mila autorka, nerada to hovorim, ale toto asi nedas. Daj si to niekomu napisat, usetris si cas aj nervy aj sklamanie, ak to po vytlaci nebude to co chces...

halabolka
20. nov 2020

@mrkvicka060 ku photoshopu jej stacia 2-3 navody z youtube a zvladne to. Tiez som s nim nikdy nerobila a zrazu ma v praci supli na poziciu, kde sa bez neho nedalo fungovat. Skolenie by znamenalo navysenie rozpoctu, tak mi povedali: otvor si youtube a uc sa. Viem uplne zaklady a pride mi to stale lahsie ako sa s tym trapit vo worde. Takze autorka ani nemusi byt “nemehlo”, proste word je na taketo veci uplne najhorsi program a tiez by som to v nom nevedela urobit.

tanyan
20. nov 2020

ja som si robila vo Worde svadobné oznámenia a dcére som nedávno robila aj obojstranné pohľadnicové otváracie pozvánky na narodeninovú party. ale ja som zvyknutá "čarovať" aj v powerpointe aj v exceli. pozícia a kotvenie obrázkov je otázka skúseností a technickej zručnosti a na celkový výsledok treba mať aj dobrú vizuálnu predstavivosť. určite sa s tým treba vyzabávať, ja som to brala ako osobný rozvoj.

andreatytler
21. nov 2020

Ja robim skoro vsetko v Excel. Aj svadobne pozvanky som si tam robila.
Obrazky ktore sa tam vlozia neskacu lebo tam nie su strany ako vo Word.
Pred tlacenim, si treba vyznacit plochu ktoru clovek chce vytlacit, oznacit ju za tlacitelnu a potom sa bude pacovat len s tou a da pekne vmestit na A4 stranu alebo akykolvek format ktory chces.
Daju sa tam vkladat cele riadky alebo stlpce a to posuva vsetky obrazky spolu ktorymkolvek smerom potrebujes. Da sa to pekne zvacsit a potom aj rukou zarovnat podla riadku aby boli vsetky obrazky v jednej rovine.
To co uz mas vo Word, len skopiruj a prenes do Excel. Mozno lepsie preniest riadok po riadku a vkladat do buniek pod seba ako cely text spolu, lebo ked je text rozdeleny do buniek tak sa da lahsie zarovnat alebo celkove s nim pracovat.

adkka_
21. nov 2020

Ja odporucam lightroom sice je to “foto editor” ale ak si v tom zrucna, tak vyjde krasna pozvanka, u nas nam robil manzel a dokonca v tom prigrame robil aj taku nejaku brozuru, kde boli informacie o historii a sucastnosti jedneho gymnazia - buletin sa to vola tusim 🙂

autor
21. nov 2020

Ďakujem za pomoc... Dokončila som to v pover pointe 🙂🙂🙂