Ahojte ženy,
Taka prkotina, googlom si neviem pomoct. Ale neviete kto sklada piesne pre Daru Rolins? 🙂
Dakujeeeem
Taka somarina, ale bavime sa o jej koncerte,ktory bude mat buduci tyzden v Prahe a prisla debata kto jej sklada piesne a nevieme 😆
https://www.google.com/search?q=dara+rolins+aut...
Tak tu som našla že autorom je ona sama, určite sa dajú vygooglit aj ostatné piesne.. ja jej hudbu rada nemám, maximálne tu vianočnu keď bola dieťa..
@jana_eyre_2 ja vidím autor hudby Tomi Popovič
pise piesne, sklada hudbu... Pisat si ich moze sama, ale hudbu robi v tomto pripade Popovic.. ale ci vsetky pesnicky.
kedysi jej skladala sestra, sa mi zdá.
Asi si ona sama skladá. Vôbec by ma to neprekvapilo. Je veľmi šiková a hlavne úžasná speváčka.
Joj zeny dakujem. Budete sa rehotat,preco to hladam. No mame "kolegynu" bajkarku, ktora sa prisla pochvalit,ze ide na jej koncert ...a ona pre nu sklada texty piesni 😆
Tak akoze to hladame....nasli sme len,ze vydala novy album po 6 rokoch.
Ale kto jej sklada piesne uz nie
@babulkomale ved tam je biele na ciernom "Autor TEXTU: Dara Rolins"
@heidi4 ale otazka "kto sklada piesne" je u mna o hudbe. Preto pisem ze Popovic.
@babulkomale jaj aha, moze byt, ze myslela hudbu, pardon, ja som to takto na rano pochopila, ze sa pyta na texty
@babulkomale hudba je hudba (Popovič).. text je text (Rolins).. pieseň je celok, takže autormi sú obaja 😏
"pieseň 1. krátka hudobná skladba s textom určená na spievanie"
Ona je autorkou väčšiny textov.
Hudbu skladá skladateľ- to sú tóny pesni. Nie samotný text
@jana_eyre_2 si ma akoze poucila? 💪
Bola si niekedy na zivom koncerte?
Vzdy sa interpret vyjadruje, ze piesen zlozil ten a ten uzasny a otextoval ten a ten uzasny.
Nikdy nespada do skladania piesne text.
Takze "kto sklada piesne" pre Daru sa tyka melodie piesni.
@babulkomale nie nikdy som nikde nebola, nič nepoznám, nič neviem.. ešte že si tu ty, ty vieš vždy všetko najlepšie 😘 také tu treba..
@jana_eyre_2 to nechávam na iné...
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_piesní_Dar... tu sú autori textov aj hudby
Ona má nejaké piesne? Idem googlit.