Kto sa vyzna aspoň trošku do fotoaparátov? Prosím pomoc 🙂

nikdom
1. máj 2020

Dobrý deň prajem.

Potrebujem pomoc od niekoho kto sa vyzná aspoň trošku do fotoaparatov a poradil by mi, pretože sa jedná o darček pre kamarata a ja sa do tohto nevyznám, no chcem ho potešiť niečim čo ho baví.

Jeho fotoaparat je Canon eos 1300d.

Zháňam mu tam nejaky zaujimavy polarizačny filter/alebo sadu filtrov. No neviem ktorý je taký dobrý a ani neviem ktore filtre na jeho foťak sadnú rozmerovo..alebo teda neviem či to od toho zaleži. Vravim..nevyznam sa v tejto oblasti.

Preto by som bola rada ak by sa našla nejaka dobrá dušička a poslala by mi sem odkaz na stranku že ktorý filter/filtre sa oplatí kúpiť 😊
Krasny deň Vam želam.

hankm
1. máj 2020

@nikdom vyber filtrov zavisi od objektivu, nie od tela fotoaparatu. Zakladne kriterium je priemer objektivu v mm. Musis zistit aky ma objektiv, resp objektivy. Ak ich ma viac, a maju rozne priemery tak musis ratat s viacerymi filtrami. Zaroven, ak ma viacej tak nemusi mat potrebu oouzivat polarizacny na vsetkych. Cize musis vediet aky ma objektiv.

pieksamaki
1. máj 2020

@nikdom
Ak si nie ista velkostou objektivu...a nechces sa vypytovat....tak mu daj do obalky peniazky ze na polarizacny filter...
Neviem ako inak pomoct.

nikdom
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz