Ahojte, nájdem partáčku ktorá sa tiež snaží samostatne sa naučiť šoférovať? Nech sa podporíme, porozprávame si skusenosti atď 😁 ...nech sa v tom necítim sama. Pomaly každý v dnešnej dobe už šoféruje 🤷
@mia2906 no.... mala som napísaný príspevok, ale zmazala som ho, keď som si ťa prečítala ešte raz a pozerám, že "sama"? nič v zlom, ale viesť motorové vozidlo nie je to isté ako háčkovať šál... a ešte píšeš, že sa odhodlávaš. nuž, veľa šťastia. tebe, i ľuďom, ktorí ti prídu do cesty... mimochodom, skúšky musíš robiť oficiálne tak či tak, ale to asi vieš...
Ahoj , môžeš mi kľudne napísať 🙂 pred deťmi keď sme bývali v meste , som šoférovala nosntop do prace . Denne . Akonáhle sme sa presťahovali (už je to rok ) , mimo mesta , tak so mnou ako keby uťalo a ja sa bojím . Idem len niekde poblíž ( deti odniesť do škôlky , na poštu a tak ) . Neviem čo sa stalo .
zacala som soferovat sama az niekolko rokov po vodicaku, dovtedy nenormalny stres, az na vracanie mi byvalo. Ked som otehotnela som si povedala ze bud to prekonam teraz alebo uz nikdy, lebo ked budem mat male babatko v aute uz to neprekusnem. tak som zacala jazdit v nedelu rano ked boli prazdne cesty, najskor len do obchodu, potom kusok dalej, na dialnicu atd... najskor len ked byvali prazdne cesty. teraz uz idem kludne v spicke do centra BA a proste to nejak odsoferujem, nadobudla som zrucnosti, odhad... je to neskutocna volnost.
@mia2906 Ja som dnes uplne prvy raz isla sama. Iba zo sidliska na sidlisko, adrenalin, aj nejake chybicky ale hlavne, ze vsetci vyviazli zivi a zdravi, 😁😄
@larinka552 super gratulujem, a kde bývaš?
@mia2906 dakujem, okres Prievidza 😃
@mia2906 Len vydržať, ono to pôjde. Ja som začala sama šoférovať na jar 2021 vo veku 43 rokov, mala som vodičák od 18-tich, občas som išla krátku vzdialenosť z nejakej návštevy s manželom ako spolujazdcom, ale sama som sa dlho neodhodlala. Potom manžel dostal služobné auto, mne vadili rúška v autobuse (v kombinácii s okuliarmi v zime čistá katastrofa), auto pred bytovkou k dispozícii, tak som si povedala, kedy, keď nie teraz a išla som do toho. Som veľmi rada, že som prekonala strach, je to paráda, sloboda, nemusím stále riešiť, kde sa ako dostanem, sadnem do auta a hotovo. Žiadne ďaleké trasy nerobím, ale po meste a okolí je to veľká pomoc. Držím palce, aby sa ti tu ozvala nejaká paťáčka a nech je z teba čoskoro samostatná šoférka 😊
@mia2906 tak ak máš už vodičák a máš len strach, možno by neboli od veci znovu nejaké kondičné jazdy.... nabrať opäť trošku tej praxe a hlavne odvahy pri niekom, kto dokáže v prípade potreby zabrzdiť za teba... muž to nedokáže, ak nemáte špeciálne upravené auto.
no a čo sa týka parťáčky? však si zájdi s kamoškou na kávu a pokecaj si s ňou o tom. nie som si istá, že ti šoférskej praxe a odvahy pribudne tým, že budeš o svojom strachu a obave komunikovať s ľuďmi na anonymných fórach... strach prekonáš jedine tak, že sadneš a ideš.
no ale aj tak... ak to nie je vášeň, je to vždy utrpenie, obavy, strach, nervy...
@mia2906 prečo sama,choď do autoškoly