Kto sa naozaj rozumie liečivým kameňom?

moncek88
30. aug 2023

Ahojte, kto sa naozaj rozumie liečivým kameňom? Ďakujem ❤️

aaaa1111
30. aug 2023

@moncek88 kamene neliecia

nelca0510
30. aug 2023

@aaaa1111 uuuuu...odvážny komentár na MK :D ak autor verí v liečivú moc minerálov a hornín,tak ho v Tom jednoducho nechaj...

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@moncek88 Kamene mozes obdivovat-ako geolog, alebo ako estet, ale nevyliecia Ta😉

aaaa1111
30. aug 2023

@nelca0510 len zbytocne pride o peniaze, ak natrafi na nejakeho sarlatana. treba dat veci na pravu mieru

kvetinka75
30. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl nepodcenuj silu psychiky. Comu clovek veri , to funguje. Vlastna skusenost

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@kvetinka75 No, ale kamene v tom su uplne zbytocne😉

aaaa1111
30. aug 2023

@kvetinka75 na tom asi bude daco pravdy. mne vravel doktor, ze hypochondrom zvykne odporucat homeopatika. pomoct to nepomoze, ale ani to neuskodi, kedze to neobsahuje ziadne lieciva. ale pacienti su spokojni, lebo si myslia, ze im to pomaha...

mikitilik29
30. aug 2023

@aaaa1111 ak kamene neliecia tak prečo potom ich používajú napríklad počas rekondičných pobytov v rámci procedúr. Možno neliecia úplne ale v niečom pomôžu

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@mikitilik29 asi ako placebo😉

marianarem
30. aug 2023

@aaaa1111 @dskjhfdlkdjhl Ze by vyslovene nejako priamo liecili, tomu ani ja celkom neverim. Na druhej strane podla mna na nich nieco je. Ja sa dokazem velmi zahladiet na kus pekneho kamena a je mi aj prijemne drzat ho v ruke. Musi to ale byt velky kus. Podobne to mam s kusmi dreva a kovov. Neviem to vysvetlit, ale pre mna je v nich nieco, co napr. v kuse plastu nie je. A podla mna ked sa clovek obklopi vecami, ktore su mu takto prijemne, tak to uz minimalne trochu liecive je. Tiez verim ze pozerat sa na kus kamena urcitej farby moze nieco robit, farby vedia vplyvat na naladu a podobne. Ale musi byt toho vsetkeho dostatocne mnozstvo.

aaaa1111
30. aug 2023

@mikitilik29 pretoze ludia dnes zarabaju na vsetkom, na com sa da. ak podnikatelia najdu skupinu ludi, ktorym vedia predat nejaky produkt (hoci aj nezmyselny), tak to spravia

dskjhfdlkdjhl
30. aug 2023

@marianarem Ale jasne, ja dokonca chodim hladat mineraly, ale na ich liecivu moc neverim. Samozrejme, dnes ludia veria vselicomu a to je potom raj pre podvodnikov😉

marianarem
30. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl To ano, na nestasti ludi sa vzdy dobre zaraba.

sono2
30. aug 2023

@nelca0510 😂😂😂 výborný komentár

sono2
30. aug 2023

@kvetinka75 ale hovno, možno chvíľu, kým sa nepreberie.

miskakyska
30. aug 2023

Syn dostal na onkológii ametyst od sestričiek,gesto , ktoré má rozplakalo...placebo..neplacebo

martinmmartin
31. aug 2023

@miskakyska placebo

kvetinka75
31. aug 2023

@martinmmartin keď to pomôže, nech je to čo len chce. a o to predsa ide

martinmmartin
31. aug 2023

@kvetinka75 Lenze ked to tebe pomohlo nahodou tak rozpravat o tom komukolvek inemu a radit mu to iste je svinstvo riadneho zrna

kvetinka75
31. aug 2023

@martinmmartin ak za to človek nič nepýta a iba odovzdáva svoje skúsenosti, nie je to svinstvo. A nie nemám s tým, teda priamo s kameňmi osobnú skúsenosť. A ten druhý môže a nemusí to vyskúšať.
To máš ako teraz rôzne smery, joga, strava, rôzne diety. Čo komu pomohlo, to šíri ďalej ale to neznamená, že to pomôže aj druhému.

petronelag
31. aug 2023

@marianarem Aj ja si myslím, že aj veci, ktoré vzbudzujú pocit šťastia alebo aj farby môžu pôsobiť na psychiku. Šperky s drahými kameňmi nosili už veľmi dávno a aj v anglickej kráľovskej rodine ich oceňujú aj dnes. Keď som bola ešte mladšia mala som prsteň s pekným rubínom a mala som ho obľúbený, ako keby pozdvihoval náladu.
Teraz mám s jantárom a aj ten pôsobí, ale inak ako rubín. Teraz mi také pôsobenie vyhovuje lepšie.
Ale môžu byť aj takí ľudia, pre ktorých nie je krása kameňov vôbec dôležitá, ale ich oslovuje niečo iné.

stanulienkat
31. aug 2023

@kvetinka75 je to svinstvo a nie je to odovzdávanie skúsenosti. Je to zavádzanie, klamanie a odovzdávanie falošnej nádeje ale na druhej strane verím že psychika má veľkú moc.
Videla som veľa ľudí, ktorí verili na takéto veci, alebo liečiteľom a byljnkarom a prišli na onkológii neskoro. Stratili drahocenný čas na hlúposti.

kvetinka75
31. aug 2023

@stanulienkat ja tu nerozoberám onkologické ochorenie ale to, že ak človek niečomu verí, tak to môže aj fungovať. A je jedno v akej oblasti. A nikdy nevieš, či by im vôbec lekári aj pomohli. Veľa ľuďom nepomôžu. Nevieš z akého dôvodu sa to autorka pýta.
Samotní lekári a aj výskumy potvrdzujú, že psychika a vsugerovanie má veľkú moc nad človekom.

zuzana212722
31. aug 2023

Vidíš a zatiaľ si dostala nevyžiadané rady ""odborníkov""😀😀
Ale k veci ak si chceš dať spraviť náramok z nich mám jednu je aj tu na mk aj fb robí veľmi pekné..aj sa rozumie záleží od toho co chceš nespecifikujes tak neviem..m-gems....
Ak si chceš naštudovať naučiť niečo o nich knihy sú lepšie ako net . Podľa toho či len všeobecne alebo niečo konkrétne ..

miskakyska
31. aug 2023

@zuzana212722 novinka😅na mk pribudli odborníci na kamene..

kvetinka75
31. aug 2023

@miskakyska keď niečomu nerozumiem, tak radšej zabrdnem? Mlčať je niekedy zlato

zuzana212722
31. aug 2023

@miskakyska toto je hodné presne tebe q teda presne tvojej povesti na mk..vyjadrovať sa ako keby si co i len tušila o čom točíš...
Neviem máš tak smutný život alebo si len myslíš že musíš ku všetkému povedať svoj názor? Ja viem neodpovedaj je to oboje.

kvetinka75
31. aug 2023

@zuzana212722 týmto len mnohé ukazujú svoju hlúposť.

miskakyska
31. aug 2023

@zuzana212722
@kvetinka75 vy ste ma vôbec baby nepochopili ...😬 súhlasila som s tým čo píšete,neviem prečo ste mi dali na frak..😅ja som narážala na prvokomentujuceho pána...

kvetinka75
31. aug 2023

@miskakyska tak ja som potom zle pochopila ten komentár, sorry
😉