Len pre zaujímavosť. Kto sa podľa etikety má pozdraviť prvý? Príklad - jedna žena vychádza z bytovky, v ktorej býva, je majiteľkou bytu. Ide sama a otvára vchodové dvere. Za nimi stoja dve ženy, ktoré idú na návštevu, v bytovke nebývajú, zjavne čakali na otvorenie vchodu. Vekovo sú všetky 3 podobne. Kto sa komu pozdraví?
Dnes som totiž bola svedkom takej situácie, kým som čakala na kuriéra a skončilo to urážkami. Doma sme sa tiež nezhodli. Nestojí na Tom svet, ale chápete. Potrebujem to vedieť, som žena 😂😂😍
Ak sú vekovo podobné, tak ženy, ktoré vchádzajú by mali pozdraviť prvé. pretože vychádzajúca im v podstate pomohla, že ich vpustila do vchodu. Mimo pozdravu, by som ešte aj poďakovala.
A je úplne jedno, či vychádza návšteva alebo majiteľka bytu - ak idú na návštevu, nepoznajú kto vychádza.
Ma sa zdravit ten,co vchadza do budovy,ak ho ten na druhej strane dveri necaka,vtedy sa ma zdravit on
Podľa mňa ani jedna ani druhá strana nemusí vedieť kto tam býva a kto ide na návštevu, takze to je úplne fuk 😁, v tomto prípade pozdraví prva asi tá slušnejšia a druhej by sa patrilo odzdraviť a sú si kvit. Prinajmenšom by mohla vychádzajúca osoba aspoň povedat Ďakujem, za otvorenie a podržaním dverí a vychádzajúca povedať nech sa páči 😉
Ten, kto vchadza. Tu niet velmi o com polemizovat.
Pohadať sa o zdraveni? Božínku, to sú sliepky. Mali všetky zakotkodakat a bolo by vybavené.🙄
A ja neriešim etiketu, nemám čas na zložité anyzy skôr ako pozdravím. Pozdravím aj mladších aj starších, aj mužov aj ženy. Kto odzdraví, ten odzdraví. Ak pozdravia mne, tak odzdravím, lebo nie som teľa
Tak teda, žena vyšla a ešte im podržala dvere a tie dve vraveli "Buuu, mladá pani." Tá žena odpovedala "Bu" a tie dve niečo o slušnosti... Akože ja som typ, že keď niekam vchádzam, vždy sa pozdravím a presne, ak mi niekto podrzi dvere, tak aj poďakujem. Ale aby som na niekoho bucala na ulici, no neviem 😂 mám suseda, ktorý je ale neustále zamysleny a hoci je chlap, prvý sa asi v živote nepozdravil. Na môj pozdrav sa vždy strhne 😂 ale teda, bucat? :D
Niekto musi mat velmi nudny zivot, ked sa hada este aj o zdraveni.
Autorka: ja na Tvojom mieste by som im povedala: Nemate zaco a sla by som dalej.
@dskjhfdlkdjhl ja som nebola ucastna hádky, čakala som vonku na kuriéra, bola som len divák. Ale áno, asi takto by som reagovala. Alebo by som ich dnu nepustila a ešte zabuchla 😂
Aha, tak som to nepozorne precitala, ale nevadi😉 Aspon budes vediet, ze ked tie ubucane na buduce uvidis, ze za sebou rychlo zavries dvere, aby nestihli vojst😀
Ten múdrejší 🤣🤣🤣
Na mieste vychádzajúcej pani by som to vzala s humorom, poďakovala, že mi polichotili, pretože som si myslela, že ony sú mladšie 😂
Tie trubky čo išli dnu sa mali pozdraviť prvé a ešte poďakovať za otvorenie a podržanie.
@svokrinjazykmonika ved podakovali-po svojom😝
@dada0902 súhlasím 😂.. my sa vždy zdravime keď niekoho stretnem, či starší či mladší, proste niekto sa vždy ozve a absolútne neriešim či som prvá alebo druhá .. slušnosť je pozdraviť a nikdy by som sa neurazila za toto . A kto sa nechce zdraviť nech sa nezdravi..mam to v pi 🙈
Proste idem a sa pozdravím. Neriešim komu a kto by sa mal prvý.
V takejto situácii bez ohľadu na to ktorá by som bola by som pozdravila. Pozdraviť je slušnosť a odzdravit povinnosť.
Ale keby ma niekto pozdraví slovami bu mladá pani tak tiež od zdravím Bu
Neviem,kto sa ma prvy pozdravit,ale tym sa ja neriadim. Zdravym sa vzdy,ked zbadam cloveka,ak prave vtedy nie som zamyslena. A ked sa mi niekto neodzdravi,nerisim,nepotrpim si na to. Ja si svoju slusnost splnim a je mi jedno,ci sa mi pozdrav vrati.
Tie čo vchadzali
Prvi sa pozdravi ten lepsie vychovany 😊
autorka... ten koniec 😀😂 100 bodov
Neriešim či niekto vchádza, alebo vychádza, pri stretnutí pozdravím a zatial vždy odzdravili... a pri podržaní dverí poďakujem.
Vobec by som ich ako obyvatelka bytovky nezdravila a hlavne by som ich dnu nepustila, nech si pockaju na toho ku komu prisli na navstevu. Ak by sa chceli dostat dnu tak ocakavam ze sa pozdravia a poprosia ci ich pustim.
Nie ze sa mi niekto trepe do domu a este sa aj bude ofucovat kto koho ma zdravit. A co ma s nimi majitelka bytu? Co ked su to nejake "smejdkyne" ktore idu dochodcov presviedcat ze im nesu "preplatky" a treba im vydat?
No ved dve 🐮🐮 sa medzi dverami predstavili svojou recou, nie?
Tiež nikdy neriešim kto čo, či prvá, či druhá, či muž či žena. Ja sa automaticky zdravím hneď ak niekoho vidím a či odzdravia je už na ich inteligencii.
Tak este toto by som riesila a hadala sa kvoli tomu?! 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Podla mna sa vobec nemusia zdravit ked tam nebyvaju a nic hrozne by sa nestalo, staci podakovat.
Ked chodime k mame, do bytovky kde som vyrastala, tak tam sa samozrejme zdravime...ci stari ktorych este poznam, ci uz novych mladych.
Ked uz sa na tom hadali, tak podla mna tie, co sli dnu sa mali pozdravit.
Bučať na cudziu osobu? 😂 👍 Určite sa nepoznali a nerobili si len srandu?
No, podľa etikety ako takej by mali pozdraviť ti co vchádzajú. Ale v reále málokto pozná etiketu ako takú. Napríklad aj keď niekto vstúpi do miestnosti ma sa pozdraviť prvý, je toho veľa. Ale toto je taky prípad, že zasmiať sa a ísť ďalej. 😁
Podla mna ten, kto vchadza.....
A preco bola hadka? Kto koho urazal?