Pekný deň prajem, vie mi niekto poradiť?
S priateľom sme bývali v prenajatom byte (podnájomníci). Rok už tam nebývame a vtedajší majiteľ bytu predal byť novému majiteľovi, ktorý ten byt užíva už rok. Prišiel nám šek na vyplatenie dlhú za pol rok kedy sme tam bývali v podnájme my a k tomu aj za celý rok, kedy tam býva nový majiteľ. Prečo a ako je možné, že ja mám platiť za niekoho kto tam býva už rok?
Ako podnájomníci ste platili koncesionárske poplatky na vlastné meno?
@em2697 a sek vam prisiel od koho?
Ked sme byvali v podnajme, tak koncesionarske platil majitel bytu. Nie my - viaze sa to na odber elektriky, ktora bola na majitela.
@em2697 tie seky su na meno majitela odberneho miesta (chodia nam tiez). takze na zaklade coho ste to platili predtym? vy ste sa prihlasili na platenie? ci vam len majitel preposielal seky, co chodili na jeho meno? alebo on vas prihlasil na platby?
kazdopadne tam chyba odhlasenie sa povodneho platitela a prihlasenie sa noveho.
ak ste sa po dohode s majitelom prihlasovali vy, odhlaste sa spatne k datumu, kedy ste odisli.
ak vas prihlasil byvaly majitel, tak mu doporucenym listom poslite vyzvu, aby vas spatne odhlasil k datumu, kedy ste ukoncili najom.
Platiteľ úhrady je fyzická osoba, ktorá je evidovaná dodávateľom elektriny v evidencii odberateľov elektriny v domácnosti ako odberateľ elektriny v domácnosti v odbernom mieste, pre spotrebu v byte alebo v rodinnom dome.
Vy ste boli odberateľom elektriny? Na vaše meno chodila faktúra za elektrinu?
Ak vám prišiel sek na úhradu konces.poplatkov, tak ste tam boli nahláseni ako platitelia konces. poplatkov a po odstahovani bolo vašou povinnosťou sa odhlásiť. Keďže ste si túto povinnosť nesplnili, musíte dlh zaplatiť.
Je možné, že aj majiteľ sa prihlásil na konces. poplatky, takže ste vlastne ich platili dvojmo.
Na stránke sú nejaké príklady, kedy kto platí, treba si to pozrieť.
@moonlight1210 na nás bola písaná elektrina aj plyn, potom sa prepisovala na nového majiteľa bytu keď sme my odišli z bytu, bývalí sme tam pol roka, ja som ani netušila o nejakom platení týchto poplatkov, samozrejme, nevedomosť neospravedlňuje. Chcem len vedieť ci sa dá nejak spätne odhlásiť z platenia týchto poplatkov od kedy sme odišli z bytu, pretože celý rok zaplatiť za osobu ktorá tam býva mi príde sialene
@em2697 ako platitelia tychto poplatkov mate od nich pridelene cislo, varibilny symbol.
chodte na stranku uhrady rtvs a cez kontaktny formular vysvetlite situaciu (VS budete uvadzat v hlavicke, pod tym si vas eviduju).
myslim, ze jedine, co potrebujete urobit, je odhlasit sa z platenia poplatkov cez ich formular. ale oni vam poradia, co treba urobit. odpoved vsak moze prist aj o tyzden. takze im napiste cim prv.
@em2697 a platili ste ich ten pol rok? teraz platite? lebo nieje mozne platiť 2x
@79viktoria79 ani ten pol rok sme neplatili, pretože sme o tom nevedeli, že niečo také je, čo ale samozrejme vyplatíme, ved sme tam bývali, ale čo za ten rok čo tam nie sme a býva tam nový majiteľ
@em2697 ved doklad o tom,ze platite na novej adrese
@em2697 keďže ste boli odberatelia elektriny, tak cez toto na vás prišli aj bez prihlasovania. Treba sa co najrýchlejšie odhlásiť a vzniknutú situáciu im vysvetliť a vydokladovat, ak budete mat na druhej strane šťastie na pracovníka, tak vám možno tu časť vrátia.
Len podľa mňa najprv treba celý dlh zaplatiť do lehoty splatnosti, aby vám neprišli ešte aj úroky z omeškania. Hlavne to treba s nimi hneď riešiť.
A prihlásiť sa na konces. poplatky v novom byte. Ak nie ste prihlásení a už rok ste tam bývali, tak ten rok vam podla mňa vyuctuju tak ci tak.
Koncesionarske poplatky su viazane na odberne miesto elektrickej energie. Tak to chapem ja. Kym sme boli v podnajme nikdy sme ich neplatili. Az ked sme kupili byt a stali sme sa odberatelmi elektriny, tak platime. Nemate to preco platit, ked tam nebyvate a eletrina nieje na vas pisana.