Ahojte, kamarát bol opitý a zranený tak som mu volala sanitku.Vyzeralo to ze ma poranenu ruku tak som povedala pani na linke ze ma asi poranenu ruku. Nakoniec, tesne pred prijazdom sanitky som z neho vytiahla ze "len" dostal na nos. No krvi na nom bolo riadne. Chcem sa spytat ci sa bude platit vyjazd sanitky a osetrenie a ak hej ci ho bude platit on alebo nebodaj ja. Dakujem za odpovede
„Zdravotná poisťovňa má právo uplatniť voči poistencovi nárok na úhradu za poskytnutú zdravotnú starostlivosť, ak sa mu poskytla preukázateľne v dôsledku užitia alkoholu alebo inej návykovej látky“
urcite to nebudes platit ty, ved mu tu sanitku mohol zavolat hocijaky okoloiduci co najde cloveka na zemi, co sa aj bezne stava. to kde by sme dosli, ze by sa clovek bal zavolat sanitku aby mu nieco nenauctovali...
kazdy pripad sa posudzuje individualne, takze je mozne, ze nic platit ani nebude.
On mi predtym volal nech idem von a znel cudne tak som isla za nim von a uz cez okno na chodbe som ho videla ze je zakrvaveny aj som mala vazne podozrenie ze si chce ublizit. Ved prave ze to mu mohol hocikto zavolat a teraz aby platil ten co volal je blbost tak neviem
@nerieste221 ja myslim, ze ak bude platit tak on....no a ved si volala pravom...boze bezdomovcov bezne beru sanitky a dokopy nic im nie je a azda nieco zaplatia?
@lilyianka pravda :/ ozvem sa este ak daco zistim
Konala si správne, máš povinnosť poskytnúť prvú pomoc a tým sa pre väčšinu ľudí myslí zavolanie sanitky v prípadoch keď sa nevie. Ak by to náhodou chceli dať platiť tebe čo pochybujem, brán sa proti tomu
Ak tam bol alkohol podla mna bude platit, ale on, nie ty. Ty si si splnila povinnost.
Pisal mi ze platit sa nebude cize bud sa ozaj neplati nic alebo plati on a nechce povedat 🙂
a pani z pohotovosti - lekári sa vyjadrili že ste volali neprávom? ale to niekedy laik ani nevie odhadnúť .... ale asi tam bol problém alkohol že?
Bol problem alkohol no ajtak bol zraneny a vyzeralo to dost zle tak snad radsej zavolat nez ho nechat tak aby si ublizil este viac
Niekto spomínal platenie? v tomto konkretnom prípad eje to diskutabilné a vedela by si sa bránižť právnou cestou.....vieš kolkokrát idú zbytočne k bezdomovcom,opitým a cigánovi,ktorý "umiera" ,lebo ho bolí zub? mali by toto riešiť,ale sú to zbytočné vybavovačky,tak sa to necháva plávať....
Takéto veci sa riešia trochu inak - ak lekár napíše do správy a vykáže do poisťovne, že zranenie vzniklo v dôsledku požitia alkoholu alebo drog, poisťovňa tento výjazd zdravotníckemu zariadeniu preplati, avšak ma nárok si túto sumu na regres vymáhať od ošetreneho. To, že kamarát neplatil nič v nemocnici teda ešte neznamena, že mu už žiadny účet nepríde.
Ak sa bude platiť,tak mne vychádza že ty, nie on si volal sanitku