Kto mi vysvetlí covid automat?

23. mar 2021

Kto mi vysvetlí covid automat? Prečo sú okresy rozdelené do farieb ale automat podľa týchto farieb nefunguje? Načo je potom? Alebo ako to je chápané?

marseillefan
23. mar 2021

Asi najlepšie to zosumarizoval dnešný článok v denníku N: "Stále však platí, že podľa COVID automatu je celé územie Slovenska v najprísnejšej čiernej farbe, pretože sú na to splnené takzvané národné kritériá. Inými slovami, situácia je podľa automatu taká zlá, že najprísnejšie protiepidemické pravidlá musia platiť na celom území."

marseillefan
23. mar 2021

čiže síce máme okresy v čiernych farbách, ale keďže celoslovenské kritériá sú veľmi zlé, tak sa pre celé Slovensko aplikuje ten horší variant... v tomto prípade celoslovenský.

autor
23. mar 2021

@marseillefan no áno, ale nie pre všetky oblasti sa aplikuje, že Slovensko je čierne. Ták teda podľa čoho?

choco6
23. mar 2021

Ja to tiez nechapem ale na stranke: automat.gov.sk je pekne vsetko rozdelene co sa mpze a co nie, asi ? 🤭😆

senta_sofia
23. mar 2021

Sucastou covid automatu su pravidla podla jednotlive zony, napr. platnost testu, moznost otvarania prevadzok a podobne. Ked presrolujes, je tam tabulka https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2021/0...

Ak klesnu tie tri parametre, pocet hospitalizacii, reprodukcne cislo a pocet infikovanych, tak sa moze prejst na tie regionalne semafory. Ked sa tam dostaneme, tak snad pochopia, ze je to nezmysel, lebo Slovensko je prilis male a prilis prepojene na to, aby sa tie tri zakladne parametre nedotkli v globale vsetkych

jana_eyre_2
23. mar 2021

Podľa mňa tomu nechápe ani ten, čo to vytvára 😅

marseillefan
23. mar 2021

máš farbu pre každý okres zvlášť a máš farbu pre celé Slovensko... a vždy sa berie tá horšia. Ak v tvojom okrese je červená, ale slovensko je čierne, tak sa riadiš tým, že tvoja oblasť je čierna. Ak je slovensko červené, ale tvoj okres je bordový, tak tvoj okres je bordový... stále berieš tú horšiu farbu. No a napriek tomu, že niektoré okresy už sú aj červené, tak slovensko je stále čierne, takže sa zatiaľ nič nemení, kým sa celková situácia na Slovensku nezlepší...