Kto má strach zo smrti?

did18
5. nov 2024

Je tu niekto kto sa bojí tiež smrti?

guudy
5. nov 2024

@did18 coho konkretne sa bojis? Co bude po smrti alebo umierania? Alebo niecoho ineho?

bloger
5. nov 2024

Vždy sa človek bojí neznámeho.

pink_lady
5. nov 2024

jja by som sa opytala: je tu niekto kto sa neboji smrti? ...Myslim ze je viac tych co sa boji ako neboji

petracandle
5. nov 2024

@did18 jednoznačne ja. Dá sa povedať, že ja sa v živote ničoho nebojím (ani pavúkov, hadov, výšok atď) jedine smrti - mojej či blízkych. Veď to je ta najhoršia vec čo sa môže byť, keďže prestaneme existovať...

guudy
5. nov 2024

@pink_lady ja sa smrti nebojim. Dufam len v dostojne umieranie bez bolestí.

simona20201309
5. nov 2024

@did18 ja sa smrti samej o sebe neboj. Bojim sa jedine toho aby som tu nenechala moju dcérku bez maminky. Najhoršie co môže na tomto svete byť je keď deti prídu o svojich rodičov, a naopak.

lilizzachy
5. nov 2024

@simona20201309 ja ako Simona 🙂

did18
autor
5. nov 2024

@guudy áno bojím sa toho čo bude po smrti..

guudy
5. nov 2024

@did18 tak to ja mam vyriesene. Nic 🙂

betulinka1
5. nov 2024

@did18 ja sa smrti nebojim ale bojim sa tu nechat svojich blízkych. Napriklad, co bude s mojim synom, teraz ma 10. Stale si hovorim, ze aspon do jeho 40-tky nech som tu, nech ho dam nejakej fajn ženskej. 🤣🤣🤣

hederamonstera
5. nov 2024

Bojim sa len toho, ze to bude dlhe utrpenie kym zomriem…a aj celkom toho, ze sa reinkarnujem do nejakeho velmi zleho zivota😀
Nejako sa nebojim, ze co by to sposobilo mojim detom, berem to tak, ze to tak ma byt a ma ich to nieco naucit

did18
autor
5. nov 2024

@guudy vôbec nič? Keď si to predstavím že každý deň žijem, vnímam všetko a potom príde ten deň kedy to tak nebude..mňa len zaujíma aký je to pocit tá smrť či je to ako spánok z nejakými snami alebo je to len hlboká tma

guudy
5. nov 2024

@did18 nic. Nebudes spat, nebude nic.

xsuzannex
5. nov 2024

Ja sa veru bojim 😟

dharmasanata
5. nov 2024

@guudy čo si prišla zo záhrobia? 😀

hederamonstera
5. nov 2024

@did18 zalezi od toho aka teoria ta pritahuje a ti sedi a zda sa ti pravdepodobna. Kym som ziadnu taku nenasla, tiez som si nevedela predstavit, ze to bude vecna tma ci co? Je to ale urcite nieco ako ked kazdy vecer zaspis, neriesis to, nevies o tom, spis. Kazdy vecer v podstate zomieras. Potom teda nastupuju rozne teorie ze co sa deje dalej.

lindusss2016
5. nov 2024

@simona20201309 ako dieta, ktoremu zomrela mama v utlom veku, potvrdzujem a tiez sa bojim toho isteho, aby som tu nenechala svoje deti bez mamy.

msnesquik
5. nov 2024

Ja sa tiez bojim, aby moje dieta neostalo bez mamy...ale inak, viete, co mi hovorila psychologicka? Ze ak ma niekto obavu zo smrti, tak je to preto, ze ma v zivote deficit v enajkej oblasti, ze sa neciti ako keby uplne naplneny..neviem, celkom to dava zmysel..vzdy si pomyslim, ze este by som toho chcela vela zazit, skusit, cestovat, to nemam naplnene

guudy
5. nov 2024

@dharmasanata na strasenie objednavky neberiem, sorry ;)

guudy
5. nov 2024

@hederamonstera teraz ani spat nepojde …🫣

0silvia0
5. nov 2024

@did18 nebojim sa smrti, skor sa bojim toho, ze budem dlho zomierat. Ak by som si mohla vybrat, je mi jedno kedy zomriem, hlavne nech je to rychle.

lenicka298
5. nov 2024

@did18 ja sa nad tým radšej nezamyslam, a takéto myšlienky odhaňam. Predstava, že by som tu nechala dcérku samu, má šialene desí. Ale včera som bola v nemocnici a priviezli na vyšetrenie na voziku takého starčeka, tak som ho pozorovala, a zamýšľala som sa, že to musí byť hrozný pocit, keď vie, že ten koniec sa blíži. V tých sklenených očiach som videla takú beznádej, strach. Normálne mi slza vyšla. Tak si vždy poviem, že musím využiť každý jeden deň kým som tu, a so svojimi blízkymi. Čo bude potom neviem, žijem tu, a teraz. Ale keď príde ten koniec nechcem ľutovať, že som tento zivot nevyuzila 😊

januska12323
5. nov 2024

Nie smrti sa nebojím keď umrem ani to nebudem vedieť. Ja len dúfam, že to bude rýchle a nebolestivé.

kvadrinkaaa
6. nov 2024

Ja sa bojím bolesti, nie smrti. Ale samozrejme, chcem žiť dlho so svojimi deťmi a mužom.

mimikarol
6. nov 2024

Jediné čoho sa bojím je, aby moje dieťa neostalo príliš skoro bez mami. Smrti nie. Načo sa báť toho čo je nevyhnutné