Kto má prvý pozdraviť?

13. jan 2022

Kto sa ma prvý pozdravit? Kto otvára dvere alebo kto stojí za dverami? Myslím keď dotyčný otvorí dvere kto ma prvý otvoriť ústa 😄 Lebo sa mi stáva pravidelne že ten čo otvára dvere zakaždým drží ústa a je ticho 😀 Diky za odpovede.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vulka
13. jan 2022

Medzi bežnými ľudmi draví ten, kto vchádza dnu.

h2
13. jan 2022

Ak by sa mi niečo pravidelne stávalo, tak by som sa zamyslela, či nie je chyba vo mne. Ten, kto niekam prichádza, zvykne zdraviť. Ak Tebe niekto príde otvoriť dvere, znamená to, že Ty ideš za ním. Ja teda toto nejako neriešim, nečakám so zavretými ústami, či ma niekto pozdraví. Ale ak Ty áno, tak ak Ti niekto príde otvoriť, aby Ťa pustil za ním dnu, tak ho nabudúce pozdrav.

ella_price
13. jan 2022

Vždy zdraví ako prvý mladší staršieho, muž ženu, podriadený nadriadeného, zdravý zdravotne handicapovaného a neznáma osobnosť zdraví obecne známu osobnosť.
Ale inak tu máš tento link o etikete 😀
http://www.mba-strategy.sk/files/Dokumenty/etik...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. jan 2022

@h2 koľko razy ani nie je čas na ten pozdrav, keď si prídeš vyzdvihnúť dieťa zo škôlky. Iba pozrú na rodiča kto ide a danú Ti dieťa..vždy mám z toho ale blbý pocit ze vždy bez pozdravu ako teliatko.

autor
13. jan 2022

@h2 nepustaju ma dnu iba otvoria dvere keď Ti daju dieťa.

autor
13. jan 2022

@ella_price diky moc kuknem

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
h2
13. jan 2022

@mb2021 Nemyslím si, že autorka sa pýta na vzťah hosť/hostiteľ. Ale skôr na situáciu, keď niekto zvoní pri dverách a druhý mu ide otvoriť.

h2
13. jan 2022

Myslím, že oni majú z Teba rovnaký pocit. Prídeš si po dieťa a ani nepozdravíš. Ako teliatko.

ckocka
13. jan 2022

Fakt nezvyknem stáť vo dverách, jedno z ktorej strany, a analyzovať vek, vzdelanie, postavenie osoby ktorú uvidím. Jednoducho pozdravím.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
13. jan 2022

Prichadzajuci. A aj odchadzajuci.

zuzanka.zuzu
13. jan 2022

no neviem.... podľa mňa zdraví ten slušnejší 🙊 čiže niekedy sa pozdravia dvaja navzájom, niekedy prejdú ako teliatka. nie je to jadrová fyzika.... si teliatko? nie? tak pozdrav

h2
13. jan 2022

@mb2021 Ja by som ich v tomto prípade pozdravila, ako prvá, aj keby boli mladučké. Ja za nimi prichádzam, ja na nich zvoním, ja od nich niečo chcem. Autorka písala, že to všetko prebieha bez pozdravu. Čiže ani ona, ani druhá strana nič. Už aj keby som 100x mala pocit, že ja by som mala byť tá prvá pozdravená (čo teda na takýchto veciach ozaj nebazírujem), tak by som už fakt pozdravila.

masinka
13. jan 2022

tak neviem ci je to podla protokolu, ale pridem do skoly/skolky : Dobry den, prisla som vyzdvihnut dieta XY, dakujem. Nastupujem do medzimestskeho busu : Dobry den, poprosim listok tam a tam. Pridem do obchodu, ak sa nablizku vyskytuje nejaka predavacka, tiez pozdravim. Povazujem to za elementarnu slusnost. Aj ked asi som s tym za divnu, vidim to aj tu na bazare, ani bu, ani mu, len : aktualne?/ zaujem/ cena je uz s postou?....

jankalukasova
13. jan 2022

Ideš pre dieťa do škôlky... Ty prichádzaš (ak keď nejdeš dnu), Ty máš pozdraviť prvá. Fakt... Ako teliatko🐮

cimage
13. jan 2022

Ja sa nezamyslam nad tym kto je kto a pozdravim sa, aj ked som zena a zdravim muza, alebo som starsia, to ci ten druhy sa odzdravi je jeho vec a blbost.
Nechapem ako moze taka osoba ucit deti v skolke, ktora nie je schopna sa ani pozdravit rodicovi. Deti maju ucit aj ako sa spravat, stolovat, atd.

aniele
13. jan 2022

To len vybafneš - "Prišla som po Jožka Mrkvičku"? Už sú to roky, čo som chodila po deti ( kamkoľvek), ale vždy to bolo automaticky - "Dobrý deň, prišla som po...". A úsmev k tomu. Za ten nič nedáš a hneď je lepšia nálada 😀.

aleshka_supermama
13. jan 2022

U nas tiež nepúšťaju do škôlky rodičov, pri dverách stojí pani upratovačky všetky sú staršie vek cez 60r. vždy sa ja zdravím im ako prvá a nahlas. Je tam jedna pani upratovačka čo tak tichšie zdraví alebo nezdravi vôbec ale aj tak sa vždy pozdravím a keď mi poda dieťa tak poďakujem.

h2
13. jan 2022

@cimage Ja zas nechápem, ako si môže niekto prísť po dieťa do škôlky a nepozdraviť. A nie preto, že by v roztržitosti zabudla, čo sa niekedy možno môže stať. Ale vie, že má pozdraviť, lebo to čaká od protistrany a aj tak nič.

jankalukasova
13. jan 2022

Ešte teda doplním... Keby si šla do triedy pre dieťa, tak tiež čakáš, že Ťa pozdravia prvú? Toto je tá istá situácia. Aj keď sú opatrenia. S dverami to nič nemá. To sa týka situácie, keď je niekde pri dverách portiér. Ten Ťa skutočne má pozdraviť prvý, keď Ti otvára dvere. Ale s príchodom covidu sa z učiteliek/predavačov/"vydávačov tovaru" portiéri nestali...

aleshka_supermama
13. jan 2022

@jankalukasova u nás keď púšťali rodičov do budovy veľakrát sa mi stalo že ráno rodič vošiel do šatne pozdravím sa im ako prvá a oni ako telce nič polka rodičov nevie zdravit krásny príklad pre dieťa.
Pred rokom mala dcéra obdobie keď sa nikomu nechcela ozdraviť pre mňa to bola strašná hanba.

autor
13. jan 2022

Idem po dieťa do škôlky, za sklom sa pozrie ženská väčšinou ta ista, neviem či je to upratovačka, mam z nej strasne zlý pocit, úplne že škaredo sa stále pozerá, potom keď príde viac rodičov tak otvorí dvere a spýta sa na mena, keď som sama tak ani neotvorí, donesie mi dieťa, ani topánky nemá poriadne obuté ani vetrovku a ja jej fakt nestihnem ani pozdraviť, lebo všetko prebehne ako hrrr, tu máš decko a chod. Chodím tam zakaždým so zovretým žalúdkom a mam chuť sa na tu osobu normálne sťažovať, asi ju ta práca nebavi a proste vidno na nej nechut celková.

domak2
13. jan 2022

To som jedina, čo keď jej niekto podrží dvere poviem len "Ďakujem" ? 😅

att123
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dkethe
13. jan 2022

Ja vzdy zdravim prva (asi si stale myslim ze vsade kam prichadzam som najmladsia 🙈🙈) ale ked mi dieta zacalo chodit do skolky, akosi som sa zacala citit nekomfortne, ked okolo mna vsade 'teliatka' a ja zdravim prva. Tak som to aspon odselektovala tak, ze muzov nezdravim prva. A az vtedy som si vsimla,kolko tatkov okolo prechadza bez pozdravu 🤦 divna doba toto

h2
13. jan 2022

@domak2 Ale táto debata je o niečom úplne inom. Keď mi niekto cudzí, za kým nejdem, podrží dvere, tiež poviem len "Ďakujem". Vlastne, skôr poviem "Ďakujem Vám veľmi pekne.", alebo "Ďakujem, to je od Vás veľmi milé." a podobne. Vtedy nezdravím.

lucka114
13. jan 2022

Skús sa na tú "ženskú za sklom" usmiať, keď otvorí dvere tak sa jej pozdrav a hotovo. Vieš,možno keď ona vidí teba, tiež si myslí svoje 😉 každopádne by som neriešila, kto sa má prvy pozdraviť. Jednoducho úsmev, pozdrav, ďakujem a dovidenia .... Žiadna veda