Kto má doma v opičku?

luckaluckaa
27. jan 2022

Prosím Vás, je tu niekto, kto má doma opičku? Ďakujem..

marca12
27. jan 2022

@luckaluckaa ja snivam o opici,ale vraj strasne smrdi

belllinka
27. jan 2022

pri slove "opička" ma hneď napadne akurát tak Jankovská

janai1
27. jan 2022

@luckaluckaa si pozerala priateľov alebo simpsonovcov? 😀

zlostitko
27. jan 2022

@luckaluckaa nemam, ale pocula som, ze je velmi narocna na starostlivost. Ak sa jej clovek nevenuje, ma demolacne sklony 😂

liusa82
27. jan 2022

Niekto to tu aj spominal že vybaviť papiere že to nie je tak lahko ako si ludia predstavuju .A ano demoluje.Bola tu jedna taka diskusia pamätám si ju

moonlight1210
27. jan 2022

@luckaluckaa opice su dost inteligentne a ucenlive. Takze na jednej strane to moze byt zabava. Na druhej kamen urazu. Naucia sa otvorit cokolvek. Naucia sa, kde skryvas kluce. atd.

Nikdy som opicu nevychovala a ak by som chcela, tak isto by som sa najprv oboznamila s konkretnym plemenom, jeho povahovymi sklonmi a sposobom vycviku. Lebo za chybnu, nezvladnutu vychovu to zviera nemoze a potom zrazu ostane vazna otazka: co s nou?

lenkakravcova
27. jan 2022

@luckaluckaa okrem demolcnych slonov mávajú opičky aj vysoké nároky na životné prostredie a dosť často ochorievajú ak sa prechladia a podobne. Vyhodené peniaze ak nie si zoo alebo chovná stanica.

syslik81
27. jan 2022

bratranec mal ale mal terarium od prizemia do poschodie.. obrovske... druha vec ze opica ak ju chces mat z neakeho dovodu volne pustenu neudrzi stolicu takze jedine plienku a tiez dost smrdi ... opica nieje modny doplnok a ak sa tomu nevenujes a nemas dost nastudovane radsej ju netyraj

luckaluckaa
autor
27. jan 2022

Ďakujem žienky za odpovede a za radu

sona96
27. jan 2022

@luckaluckaa nezakázala to teraz v poslednom čase legislatíva? Že sa smú dochovat už teraz chované opičky u svojich majiteľov, ale že sa už nebudú dať legálne kúpiť nové. Či to nebolo na Slovensku?

iwesska
27. jan 2022

Mna to tiez zaujimalo,ake to je chovat opicu a dozvedela som sa,ze oni budu stale s tebou sutazit o dominanciu. Dakujem,v tomto pripade ostavam verna svojim dvom pubertalnym opiciam😂🙈

luckaluckaa
autor
28. jan 2022

@sona96 Áno,, zistila som si to.. Je to tak,, bude zákon do konca roka schválený, že nesmie byť choj povolený v domácom prostredí.

luckaluckaa
autor
28. jan 2022

@iwesska Tiež asi ostanem pri mojej jednej pubertalnej opičke🙉

petka_s
26. sep 2022

Mna tato tema tiez zaujima. Niekto z okolia BB / ZV ci sa najde kto taketo zvieratko chova. Chcela by som splnit jednej osobe sen, aby taku opicku mohla pohladkat. No zatial som nikoho nenasla z nasho okolia. Jednu "chovatelsku "stanicu som nasla z okolia BA ale inak sa neda najst vela informacii o chove tychto zvierat.