Prosím Vás, je tu niekto, kto má doma opičku? Ďakujem..
pri slove "opička" ma hneď napadne akurát tak Jankovská
@luckaluckaa si pozerala priateľov alebo simpsonovcov? 😀
@luckaluckaa nemam, ale pocula som, ze je velmi narocna na starostlivost. Ak sa jej clovek nevenuje, ma demolacne sklony 😂
Niekto to tu aj spominal že vybaviť papiere že to nie je tak lahko ako si ludia predstavuju .A ano demoluje.Bola tu jedna taka diskusia pamätám si ju
@luckaluckaa opice su dost inteligentne a ucenlive. Takze na jednej strane to moze byt zabava. Na druhej kamen urazu. Naucia sa otvorit cokolvek. Naucia sa, kde skryvas kluce. atd.
Nikdy som opicu nevychovala a ak by som chcela, tak isto by som sa najprv oboznamila s konkretnym plemenom, jeho povahovymi sklonmi a sposobom vycviku. Lebo za chybnu, nezvladnutu vychovu to zviera nemoze a potom zrazu ostane vazna otazka: co s nou?
@luckaluckaa okrem demolcnych slonov mávajú opičky aj vysoké nároky na životné prostredie a dosť často ochorievajú ak sa prechladia a podobne. Vyhodené peniaze ak nie si zoo alebo chovná stanica.
bratranec mal ale mal terarium od prizemia do poschodie.. obrovske... druha vec ze opica ak ju chces mat z neakeho dovodu volne pustenu neudrzi stolicu takze jedine plienku a tiez dost smrdi ... opica nieje modny doplnok a ak sa tomu nevenujes a nemas dost nastudovane radsej ju netyraj
Ďakujem žienky za odpovede a za radu
@luckaluckaa nezakázala to teraz v poslednom čase legislatíva? Že sa smú dochovat už teraz chované opičky u svojich majiteľov, ale že sa už nebudú dať legálne kúpiť nové. Či to nebolo na Slovensku?
Mna to tiez zaujimalo,ake to je chovat opicu a dozvedela som sa,ze oni budu stale s tebou sutazit o dominanciu. Dakujem,v tomto pripade ostavam verna svojim dvom pubertalnym opiciam😂🙈
@sona96 Áno,, zistila som si to.. Je to tak,, bude zákon do konca roka schválený, že nesmie byť choj povolený v domácom prostredí.
@iwesska Tiež asi ostanem pri mojej jednej pubertalnej opičke🙉
Mna tato tema tiez zaujima. Niekto z okolia BB / ZV ci sa najde kto taketo zvieratko chova. Chcela by som splnit jednej osobe sen, aby taku opicku mohla pohladkat. No zatial som nikoho nenasla z nasho okolia. Jednu "chovatelsku "stanicu som nasla z okolia BA ale inak sa neda najst vela informacii o chove tychto zvierat.
@luckaluckaa ja snivam o opici,ale vraj strasne smrdi