Akoze teraz som po dlhom case na modrom koniku a vidim ten modry konik uplne novymi ocami. Tu si uz zeny prestali uvedomovat, kde konci hranica sukromia. Pripada mi to tu strasne hlupe, lebo vela zien tu dava fotky ich "ratolesti", svojho byvania, kde ziju, co robia prave teraz, kde chodia ich deti do skoly - proste nebezpecne informacie, ktore by v zaujme bezpecia a rodiny deti mali byt uchovane v domacom sukromi tak, aby nikto cudzi o tom nemohol mat prehlad ... Pofotene tehotne zeny skoro v spodnom pradle, ktore ukazuju "svoje brusko" celemu internetu, ktore su tak hlupe, ze robia lacny striptiz pre psychopatov a uchylakov, pretoze kazdy sa moze dostat na tuto stranku velmi lahko, cize tato stranka musi byt preplnena pedofilmi a uchylakmi... Fotky deti vo vani, ked sa kupu, " a dnes sme kupili toto" a tam vyfotene cele skrine a izba ich dietata... Akoze tu maju ludia klapky na ociach, ci co? To su tu ludia tak hlupi, ze nevedia, ze ich zivot a ich deti si tu moze monitorovat hocikto? Normalne vystavuju svoje fotky a sukromie cudzim ludom a umoznuju druhym, aby sa zabavali na ich sukromi, alebo aby uchylaci sa tu mohli lacno ukojit.. . Ludska hlupost nepozna hranice!!!!!!!!!!!!!!
skus pozriet aj tuto temu https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/rodne-cisla-mena-nahe-deti-objavujuce-sa-v-albumoch-2/
@kykka Od druhého stupňa základných škôl by mohli kľudne dať niaku hodinku, že užitočnosť a nástrahy internetu a nielen informatiku ako takú.
A myslím, že aj veľa dospelých by si tam prišlo na svoje. Moja skúsenosť je taká, že mám dobré kamarátky a známych, ktorých stretávam, ale nepoznám až tak dobre, ale ved kto by nebol zvedavý, tak som si pozrela profily niektorých z nich na FB a ver, že veľmi som zmenila názor na niektorých ľudí a to sa týka aj Mk.
Ja sa neprezentujem nikde a nemám pocit, že by som o niečo prišla, žijem úplne plnohodnotný život.
@reanda Ako ti to moze ublizit? Vies, zapoj rozum a uvedom si, ze sa proste moze na teba zavesit, moze si ta vyhliadnut a vyhladat ta. Ono totizto, ked je niekto uz len trosicku sikovnejsi, tak si dokaze cez internet najst cloveka odkial pise, a tym padom aj kde byva. Tebe nevadi, ked sa nejaky cudzi chlap moze ukajat na tvojej fotke a fotke tvojich deti??? Fuj :( :( :(
@kykka Tiež mi to príde na hlavu postavené. Ale to nie len modrý koník, to sú rôzne iné ďalšie weby, alebo sociálne siete. Ja by som sem tiež žiadnu svoju fotku a ani fotku svojej rodiny nezavesila. Súkromie je súkromie a keď má niekto potrebuje sa ukazovať a prezentovať, či už fotkami rodiny, detí, bytu, oblečenia, je to jeho vec, ale treba si uvedomiť a dobre rozmyslieť, čo je prípustné a čo už nie. Hold, doba je taká aká je a treba byť maximálne opatrný, čo si kde človek uverejní. Lebo ako tu už bolo spomenuté, vyhľadať sa dá osoba veľmi ľahko. Ale potom už je neskoro plakať nad rozliatym mliekom... 😒
@kykka akoze co sledujes tymto prispevkom? Chces prikyvnutie od kazdej zenu tu ze ano, mas pravdu? Drviva vacsina mam na tejto stranke su dospele svojpravne psychicky zdrave baby. Nemyslim, ze potrebuju tvoje varovanie aby si uvedomili toto riziko. Apropos, myslis ze uchylaci su ona na nete? Moja draha :D ani nevies kolko dementov skor ciha okolo Skol, skolok, druzin a centier volneho casu. To by clovek dnes nemohol vyjst ani na ulicu, keby sme to Mali brat tak ze vsade su uchylaci. Predsa tu existuje sluzba album oba pre priatelov. Tak co riesis? Blokni si albumy len pre tych ktorych poznas a ktorym doverujes. Jasne, mas aj kus pravdy niektore matky si to tu mylia a povazuju to tu Za stranku kde ostatne mamy trapi, ako idu malovat izbu alebo ze niekoho zaujima ze má fotak Za 1000 eur, zvlast niektore zo zahranicia, aj ked vedia ako je biedne na tom slovensko a niektore maminky tu setria korunku pó korunke aby mohli svojmu miminku kupit veci tunak z bazarika. Proste si mastia ego . Ale taki su Ludia a s tym nic nenarobis. A rozculovat sa a urazat ine zeny? To je uplne zbytocne. Ale myslim ze zbytocne dramatizujes.
@alexandramaria Mne je jedno, nech si kazdy napise svoj nazor na moj status. Ano, okolo skol a skoliek sa potuluje kopu uchylakov a dementov, ale ved predsa nebudes ukazovat tymto potulujucim sa dementom este aj fotky svojich deti a sukromia, nie? Aj tu na modrom koniku sa potuluje kopu uchylakov a dementov s tym rozdielom, ze tu im mamicky predstieraju svoje deti, svoje sukromie s svoje odhalene tehotne bruska na striebornom podnose... V tom je ten rozdiel. Vonku sa uchylakov bojime a stranime a tu im predstierame vsetko, comu sa paradoxne v skutocnom zivote snazime vyhnut...
@kykka uchylaci chodia aj po vonku, tak zostan zavreta doma, lebo ta nejaky zhliadne a bude sa potom na predstave teba ukajat 😀 .. paranoja nasa kazdodenna, neopustaj nas.. nemame sa nechat kvoli existencii uchylakov zavriet do podzemia?
inak, uchylak si ta najde aj bez fotiek, dufam, ze aspon nepouzivas staticku ip adresu! 😨 .. a radsej vobec nelez na net, je to tu peles diablova 😀
@reanda Nie nemusis sa zavriet kvoli uchylakom do podzemia, naopak, predstieraj im svoje fotky holeho bruska a svojho dietata z porodnice, svojho bytu atd... Ukaz sa aj takym nebezpecnym ludom, ktori by inac o tebe v zivote nemuseli vediet. Boze ZENY spamatajte sa, niektore veci patria iba do rodiny, maximalne tak ukazat svojim rodicom a nie celej internetovej sieti, kde ludia, ktorych ste v zivote nevideli vedia, ake spodne pradlo nosite a co idete dnes varit...? Mne to moze byt akorat tak jedno, napisala som si svoj nazor a hotovo.
@kykka vies co? ano, predstav si, ze mi to je uplne jedno, keby sa nejaky uchylak ukajal nad mojimi fotkami.
a ked si vie niekto cez IP adresu zistit presne bydlisko, tak fotka detskej izby mu v tom ziadno nepomoze, vsakze? bude prenho zbytocna 😉
nevidim dovod, preco by som mala riesit, ze niekto uvidi moju zahradu. alebo satnik mojho dietata. alebo akeho mam psa.
nedokazem si dost dobre predstavit, ako a preco by niekto tieto informacie zneuzival.
mozno ked sa popalim, tak to prehodnotim, ale momentalne mi taketo prispevky pripadaju ako vykriky do tmy. co tym chces dosiahnut? ukazat, aka si Ty inteligentna a ostatni su blbi???
ja svojim deťom dám právo na rozhodnutie, či budú chcieť, aby som ich fotky vystavovala očiam úplne cudzích ľudí, alebo nie, momentálne takéto veci nechápu a preto ich foto v mojom albume nenájde nikto ... nemám potrebu podeliť sa s celým svetom s tým, ako som vyzerala 5 minút po pôrode, ako vyzerajú moje nahé dievčatá, kúpajúce sa vo vani, nemám potrebu celému svetu ukazovať, aké kúsky máme momentálne v skrini a aké ešte len budeme mať, nemám potrebu ukazovať fotky, kde sa nachádza môj ujo, teta, bratranec a ďalší členovia mojej rodiny, ktorí,ani netušia, že sú v zábere ale ja fotky, na ktorých sa nachádzajú úplne drzo vystavím ... moje súkromie je pre mňa tak vzácne, že mi nestojí každý človek na tejto planéte, aby som sa s ním oň delila, stoja mi za to len tí ľudia, na ktorých mi naozaj záleží
ale na koniec musím dodať, že ak to robia iní, je mne úplne ukradnuté
@alexandramaria "Nemyslim, ze potrebuju tvoje varovanie aby si uvedomili toto riziko."
----------------------------------
Ja len dodám, že osobne sem-tam niekomu napíšem a upozorním ho, že daná fotka nieje vhodná na net. A by ste sa čudovali, ale veľa matiek si toto riziko neuvedomuje. Dokonca aj jedna známa mi sama povedala "vidiš, to ma veru vôbec nenapadlo"
Zas nerobme z komára somára. Chodíme aJ po ulici a ani nevieš kto ťa kde očumuje.
Myslím, že treba selekotvať čo zverejním a čo nie, aké má kto už hranice je na ňom, preto zas nemusíme nikoho nazývať hlupákom.
Aj teraz som otvorila MK a vyskočil mi tam fotoalbum, nafoteného pôrodu a mamičky pred tesne, ja by som to ani vo sne sem nacapila. Toto je pre mna veĺmi súkromné, priam intímne.
A beriem oľad aj na to, že chodia sem aj bezdetné , tak neviem že prvé tu majú zhliadnuť foto dieťaťa čerstvo narodeného.
Celkom nesúhlasím s tvojím názorom. Dávam sem fotky preto, lebo som na svoju rodinu pyšná a chcem sa s ňou pochváliť aj ostatným. No samozrejme mám svoje hranice a hlbšie do súkromia určite nepôjdem. 🙂