Je tu niekto kto doma chová vodné korytnačky? Potrebujem poradiť. Každý deň im vymieňame vodu, umývam akvárium, mam tam aj filter a stále cítim smrad z akvária
@aniatko a čím ich kŕmite?
Ideálne je kŕmiť ich mimo akvária, tam ich nechať nažrať, vyšpiniť a potom preložiť späť. Ak máte smradlavú vodu, asi sú tam nejaké baktérie, tie sa len obyčajným vyčistením nemusia zlikvidovať - kamene, štrk treba vyvariť, spôsobovať to môžu aj živé rastliny.
Ja som mala vodnú korytnačku a nesmrdela. Teda raz, keď dostala nejaké granule, ktoré nešpinia vodu, do rána celý byt smrdel ako kanál.
Moja tiez nesmrdi a davam jej susene krevetky aj toto na foto. A v zime vam jedia?
Tiež máme 20 ročnú písmenkovú korytnačku a nesmrdí jej akvárium. Kŕmime ju celý rok a to aj v zime a to surovým kuracím mäsom a hovädzím srdcom, krmivá nekupujeme. My ju tiež nekŕmime v akváriu a vodu meníme 2x za týždeň.
Môžeš kľudne dať pol deco octu do vody, dezinfikuje to vodu a neprekáža korytnačke. My sme to davali keď sme brali domov z jazierka, lebo vtedy hrozne smrdí.
@lenkakravcova a kazdy den jedli? Mojej som par krat dala meso inak kupujem a v lete ju davam von do travy
korytnačky budu smrdeť stále minimalizuje sa to akurát len prehnanou starostlivosťou...je to to isté ako rybina a to ich mam doma 3! ...človek im može meniť vodu kolko chce...vypucuje im aj pancier s kefou a aj tak ich cítiť
U nás ich naši kŕmia dažďovkami a aj cvrčkami, okrem toho kuracie mäso a hovädzie srdce, žiadne granule a krevetky. Takisto ani zelené nie.
@lenkakravcova dik vyskusam to no ja neviem ci zere travu vobec ale aspon sa prejde. Teraz v zime aj 3 tyzdene nezere a potom kazdy druhy den jej davam
Mám vodnú už 20 rokov a nesmrdí. Čistím jej akvárko podľa potreby, čo je u nás tak dvakrát do mesiaca. To zviera nesmrdí absolútne a už vôbec nie rybinou. Po čase začne smrdieť voda, v ktorej sa kŕmi. Takže kŕmiť mimo akvária a vybavené.
Prosím vás poradte ,kam dať vodné korytnačky,keď ich už dcéra nechce ? Majú necelé 2 roky.