Kto býva v mestskom nájomnom byte?

16zolik16
20. okt 2024

Ahojte, je tu niekto taký ? Mám pár otázok

benimnadir
20. okt 2024

@16zolik16 ja som bývala, ak chceš napíš.

modrykolibrik
20. okt 2024

@16zolik16 ja som byvala tiez mi kludne napis

16zolik16
autor
20. okt 2024

Akurát riešim byť no a zaujíma ma či sa každý rok dokladuje príjem a čo v takom prípade ak by som si našiel prácu kde viac zarobím. Čo ak si nájdem priateľku atď budem sa musieť vysťahovať ?

martinkatinka
20. okt 2024

Ja byvam.
Prijem sa dokladuje kazdy druhy rok. Ak si najdes priatelku a bude tam byvat, pojdes ju dopisat do zmluvy. Da sa dat aj trvaly pobyt.

andulka1988
20. okt 2024

@16zolik16 ja som to mala takto podobne. V každom meste/obci to je inak. Ja som len partnera prihlásila a keďže nebol občanom mesta tak nahlásiť platby za smeti mestu.

16zolik16
autor
20. okt 2024

@andulka1988 ráta sa do príjmu aj jej plat ?

martinkatinka
20. okt 2024

@16zolik16 ano, rata

16zolik16
autor
20. okt 2024

Teraz mi to platovo vychádza ale neviem čo sa môže sa o pár rokov možno budem viac zarábať atď no a bojím sa že mi to už potom nebude vychádzať s budem sa musieť vysťahovať

modrykolibrik
20. okt 2024

@16zolik16 u nas bola podmienka mat dostatocny prijem. Ak platis nacas nemaju dovod ta vyhodit. U nas pridat partnera mozes az ked to schvali komisia. Ja som byvala tak 6 rokov dokladala som prijem iba pri ziadosti a potom uz nepytali. Ked sa ku mne nastahoval priatel ani som ho nenahlasovala. Dali sme ziadost o 2 izbovy ale zamietli nam ho s dovodom, ze si mame riesit vlastne byvanie. Najskor ma to velmi nahnevalo ale nakoniec som aj rada. Mame krasny domcek s velkym pozemkom a hypotekou rovnakou ako keby sme platili najom.

andulka1988
20. okt 2024

@16zolik16 rátal sa a mali sme príjem v tej dobe cca 1800 € a nebol problém

apolka77
20. okt 2024

Každé mesto, obec má iné podmienky ktoré sa môžu meniť podľa toho kto je "u koryta". Takže zistiť so to musíš u seba.
U nás sa dávali bez problémov zamestnancom mesta nájmy na 3 roky príjem sa nemusel vôbec dokladovať teraz sa všetko zmenilo , vôbec nechcú predlžovať na viac ako rok nájom a pýtajú si príjmy všetkých v spol.domacnosri....ak zistia že tam býva osoba ktorá nie je zahlasena je to dôvod na vysťahovanie.
Neviem, nájomné byty nie sú veľmi záruka že tam budeš môcť bývať dlhodobo ale záleží na konkrétnom meste a ako píšem " kto je u koryta".

zefyra
20. okt 2024

@16zolik16 my sme bývali. U nás sa príjem musí dokladovať každý rok. A áno, u nás výšku príjmov strážia, ak človek presiahne, musí sa do mesiaca vysťahovať. A raz ročne chodia byty kontrolovať ako vyzerajú.

alickapusinka
21. okt 2024

u nás tiež kadý rok dokladujeme kamarátka tak býva tak vravela že každý rok nosi.každe mesto alebo obec ma svoje VZN a tam sa dozvieš čo musiš splnať.