? Stačí like.
Občania majú právo rozhodovať o svojej hymne, ktorá má byť ich symbolom a zároveň reprezentačným prvkom. Sme malý štát, zaslúžime si silnú hymnu, takú ktorá tu bola, pri ktorej naše deti hrdo povstanú a prihlásia sa k tomuto štátu.
A keď je to taky dôležitý aspekt našej hrdosti, tak dat like je v tomto prípade smiesne
Keď bola stará hymna tak si si ju púšťala na YouTube? Myslím si že nie no vidíš ani túto si nebudeš púšťať. Neries to
@16zolik16 áno, púšťala som si predošlú verziu na YouTube a vzbudzovala vo mne všetko, čo vo mne zosobňuje tento štát.
Ehm, novu hymnu som nepocula, ale ani pri starej som nikdy hrdo nepovstala.
A ked peticia bude uspesna, vrati sa stara hymna, tie peniaze, ktore sa vyhodili na tvorbu novej, sa vratia statu, ci ako?
Môžu sa používať obe verzie hymny. Aj stará, aj nová. Daj tomu čas a uvidíš, ktorá bude preferovaná. Je mi jasné, že na štátnych udalostiach bude preferovaná nová, ale nepodceňuj iné situácie, kedy sa hymna používa
ked som najskôr čitala o nej , potešila ma že tam bude fujarova čast, lenže je tak krátka že ju ani nezaregistruješ , nepači sa mi že spieva ženska a potom mužská čast oddelene , možno niekto toto zaspieva kto sa venuje spevu tak ako má, ale osobne sa toto bude fakt zle spievať
my sme v škole každy rok prva znamka bolo zaspievanie hymny na hudobnej, dnes si to ako neviem predstavit
nehovoriac že v čase šetrenia by sa mal obracať každy cent nie to euro , ale tu sa rozhadzuju tisice
Mohla si si dať aspoň 2-3 dni pokoj s takýmito diskusiami, ešte ani Nový rok nezačal a už sa tu budeme hádať 🤦
Mne sa nová hymna páči a žiadnu petíciu podpisovat nebudem.
Všetko dobré v Novom roku 🍀
@sante81 Veď odborníci z oblasti hudby hovorili, že bola upravená preto, lebo tá stará bola akoby odrezaná od českej časti, tak tam vytvorili ten hudobný úvod a celkove je to teraz na vyššej úrovni. Ja som s tým tiež spokojná.
Načo hľadať problém tam, kde nie je. Nová hymna je krásna 💛
Podľa toho,čo tu čítam od polnoci,tak niektori si hymnu púšťajú každý deň.
Keď im na takejto blbosti záleží až tak velmi
Na fb všade vyskakuje nová hymna. Prečítala som si komentáre a ze fuha, to musí byť strasne. Tak som si video zapla. Nič strasne som tam nenašla. Ta fujara na konci je veľmi pekná, škoda ze tak kratka
@petronelag keby bola hymna upravená za vlády Matoviča, a znela by akokoľvek, za akúkoľvek sumu, nebola by v médiách takáto štvanica okolo toho . Opúšťam diskusiu, ani v Novom roku nevidím žiadnu zmenu v ľuďoch
Kľudne, ale mne by ani celková zmena hymny nevadila, niečo nové, nech už nie sme veční trpitelia.
Nova hymna je krasna….kazdemu sa paci nieco ine. Neda sa vyhoviet vsetkym
@klarissa25 Mala si zimomriavky? A ak áno, z čoho? Hudby, textu či spevu?
Ja som s novou spokojná,je melodická,s fujarou.Keď som čítala niektoré komentáre pred tým,tak som sa bála čo to bude za katastrofu...žiadna katastrofa,som spokojná.
Mozem okaslat celu hymnu. Cely narod im skocil na lep a vzrusuje sa nad hymnou,ale ze mame 23 % dph,to vam nevadi? Mne hymna nijako nezasiahne do rozpoctu a zivota,ale 23 % dph teda ano.
Už tu minimálne jedna téma o hymne je. Osobne neviem, či by som petíciu podpísala, resp. neviem či by som ju podpísala v tejto chvíli. Jednak hymna mi príde ako jeden z najnepodstatnejších problémov aký máme a jednak, celá história jej vzniku je taká, že či sa hymna ujme, alebo bude odmietnutá, by malo byť až následkom iných udalostí (buď to bude nová hymna novej krajiny, alebo to bude hymna dočasnej vlády vlastizradcov).
Teda asi by som takú petíciu dnes ani v najbližšej dobe nepodpísala. A to vravím napriek tomu, že túto verziu hymny považujem za veľmi veľmi zlú - a to nie z dôvodu toho kto a ako s ňou prišiel. Neviem, kto to mixoval, ale mix je tu remeselne objektivne zlá práca.
Ďalšia vec je tempo. Pamätáte si, že existovala ešte jedna verzia, ktorej tempo bolo podstatne vyššie? Tá bola podľa mňa úplne najlepšia. Ono, čo sa niekomu páči a čo nepáči, je subjektívna vec. Na fórach som čítala, že ak sa toto niekomu páči, tak preto, že je to také jemnejšie a menej vojenské. No fajn, tak ale kto chce jemnejšiu hymnu, mal by asi hlasovať aj za iný text. Aký to je absurdný kontrast, pohrebná melódia a rázny burcujúci text? Viete si predstaviť, že by Česi ponechali svoj text ale dali si hudbu našej doterajšej hymny? Veď by to bolo ako päsť na oko - a takto to je teraz u nás.
Zaklincované je to fujarou. Neverím, že toto bol nápad Rozsu pri triezvej mysli. S tým prišla Martinka a on jej kamarátsky vyhovel. Fujara má super zaujímavý zvuk. Ale nemáme hymnu o pasienkoch a ovečkách. Fujara na konci revolučnej hymny, ktorej text vznikol za takých okolností ako vznikol, je trápny lacný gýč. Je to lacné, gýčové, sedlácke a teda NEDÔSTOJNÉ.. Akože si fakt viete predstaviť, že by Švajčiari na konci hymny mali jódlovanie a Íri nejaký step? Toto má presne úroveň Šimkovičovej a jej estetiky.
Slovami autora novej verzie hymny, táto NIE JE určená nám - liberálom a nás čas sa kráti. Ja som to pochopila tak, že nás budú vešať a strielať na ulici ako prašivých psov. Preto dúfam, že čoskoro sa stane mojou hymnou Kde domov můj, aby som zachránila seba i svoju rodinu pred fašistickými živlami z radov prívržencov Smeru, Republiky, ĽSNS, SNS a Hlasu.
Naco? Horsie veci napachala tato vlada.
@veronka1996 Kam do CR sa chystate, Praha?
Ja som asi nepochopila o co tu ide, tolko sa to rozmazavalo v mediach ze som ocakavala nejaku prevratnu zmenu. Vcera som ju pocula prvy krat a teda nie som ziaden hudobny odbornik (asi ani spievat neviem) ale pre mna to je len ina verzia ktora neznie ako bojovy pochod.
@beloved Morava, pri Brne.
Nová hymna vôbec nie je až taká zlá, ako ju prezentovali. Celkom sa mi paci
@veronka1996 ckedy sa sťahujete, želám šťastnú cestu
Tak si púšťaj starú verziu aj teraz 😉
🤦