Krv už nie je viac ako voda

17. aug 2024

Čo si o tom myslíte, že v rodine sa porovnávajú a hodnotia navzájom príbuzní výškou majetku, zatiaľ čo cudzý dnes pomôže viac ako vlastná rodina?

stastnamamulka
17. aug 2024

Rodinu si nevyberieš, priateľov áno ...

bessie12
17. aug 2024

Co ti mam na to povedať.. Asi len to, že to veľmi dobre poznám..

autor
17. aug 2024

Aj ja to poznám a práve preto sa pýtam. Boli sme nedávno chorí ja a moje malé dieťa a nik z rodiny sa nespýtal či mám netreba zájsť na nákup, alebo do lekárne. Dokonca sa nezaujímali ani či nám je lepšie.

zuzitko74
17. aug 2024

Už v biblii, ktorá bola napísaná pred našim letopočtom je výrok, že je lepší blízky sused, než ďaleký brat.
Takže nič nové pod slnkom, nie je to len fenomén tejto doby.

slavaf
17. aug 2024

Dnes je to, bohužiaľ, bežná prax. Z vlastnej skúsenosti - rodina je na oslavy, svadby, výročia, zábavu. Akonáhle je problém, zdravie, staranie sa o chorého príbuzného, peniaze - zrazu sa rodina vyparí ... Keď sme v 2021 ochoreli ja s manželom na covid, dve malé deti, nikto sa nespýtal, či nepotrebujeme nakúpiť, či si vládzeme , hlavne pre deti, uvariť .... atď...

autor
17. aug 2024

@slavaf mne to prišlo veľmi ľúto. Keď mali súrodenci malé deti, pomáhala som koľko som mohla. Vedeli, že som slobodná matka otkázaná sama na seba, že mi nemá kto pomôcť, kto nakúpiť, vybrať lieky. Nik sa ani nezaujímal ani nespýtal. Keby sa nám niečo stalo, možno po 3 mesiacoch by upozornili susedia že cítia zápach.

slavaf
17. aug 2024

Veď aj mne. Ako sa každý búcha do pŕs, že rodina, skúsila by som nepozvať na oslavu. A keď človek naozaj potrebuje pomoc, rodina sa tvári, že neexistuješ... Samé výhovorky, ale, keby... Takže ja si už ilúzie nerobím a podľa toho som sa aj zariadila.

apolka77
17. aug 2024

Však to svojim súrodencom napíš. Presne ten posledný príspevok do bodky. Možno sa zamyslia.
Našťastie v našej rodine to tak nefunguje. Min.ked je niekto chorí vždy si píšeme či je lepšie, či niečo netreba tak isto rodičia.

autor
17. aug 2024

@slavaf ja už s nimi nijak neoslavujem. Budem mať okruhliny. Pozvať súrodencov, ktorí ani roky nevedia že žijeme a neozvú sa? Načo? Načo oslavovať s ľuďmi s ktorými sa bežne nestretávam. Rozmýšľam, či bude mať význam ísť na pohreb ak vôbec o ňom budem vedieť…

autor
17. aug 2024

@apolka77 myslím, že rodičia by mali svoje deti viesť k záujmu o súrodencov. Áno sestre som to vykričala, že dieťa malo vážny stav, pravdepodobne nás aj ona nakazila a ani jedného zo súrodencov nenapadlo sa spýtať, či mi netreba pomôcť. Celé dni sme sa nemohli L pohnúť z bytu a musela som si ísť najprv chorá ja aj dieťa vo vysokých teolotách po lieky do lekárne a nakúpiť aspoň pár vecí do zásoby.

luccija
17. aug 2024

Rodičia môžu viesť deti k tomu, aby mali dobrý vzťah, ale nie vždy to tak bude.Nemozes sestru donútiť, aby mala záujem.Ale zase, ak by som bola chorá napísala by som jej, že potrebujem pomoct s niečím.....čo ti na to povedala, keď si jej to vytkla?

autor
17. aug 2024

@luccija nehnevaj sa, keď mala sestra malé deti, behala som ako špinavé prádlo a to ona mala za riťou dosť ľudí a manžela ktorý robil na smeny. Vedela, že dieťa ma vysoké teploty, vedela to aj moja mama a ostatní no nik nezavolal, aj keď dobre vedeli, že mi nemá kto pomôcť.

tundra
18. aug 2024

Vies ako sa hovori:"Pre dobrotu na zebrotu".
Kolko a kedy oslavujes?Poslem ti ❤️😉

minenkak
18. aug 2024

Napísala si ,mama,sestra potrebujem to alebo to

elenita
18. aug 2024

A Ty si sa im neozvala, ze potrebujes pomoct? Alebo si len cakala, ze im dopne, sami od seba sa ozvu a nic?

autor
18. aug 2024

@elenita oni celkovo nejavia žiaden záujem o nás.

portret7
18. aug 2024

Zial, je to tak, nedavno sme zazili v rodine vaznu situaciu a z casti rodiny som bola velmi sklamana, boli to a dlho bude, neviem sa s tym zatial vysporiadat😢

mimikarol
18. aug 2024

Poznám aj ja, bohužiaľ. A za toto ma netrápi že je moje dieťa jedináčik. Lebo mať rodinu neznamená mať aj oporu....