Krmivo pre psa

mirka6661
12. júl 2018

Dobry den, mam doma yorkshira okrem toho, ze je denne na liekoch, ma prisnu dietu (problemy so zaludkom), doteraz sme mali od veterinarky royal canin - gastro intestinal, len posledne dni jej uz nerobia dobre, veterinarka ma dovolenku, neviete nejaku alternativu, inu znacku? Len konzervy, je po 2 operaciach zubov, granuly mi nepozuje.

sissy27
12. júl 2018

@mirka6661 za mňa osobne kúp mu normálne mäso a uvar. Veď v tých granulách / konzervách nič normálne nie je, z toho majú zvieratá akurát tak tráviace problémy.

ukulela
12. júl 2018

@mirka6661 tiez si myslim - ako @sissy27 - kup kuracinu, uvar v cistej voce, mozes pomiesat s mrkvou/cestovinami/ryzou ... mozes pridat vnutornosti, pevienku, kur. zaludky, ... prip. ak teda chces krmivo, zbehnut na nejaku inu vet kliniku, mavaju rozne premiove znacky krmiv (acana, lepsia je asi aj eucanaba, .... brit myslim. )

mirka6661
autor
12. júl 2018

@ukulela nemoze skusala som len kur.prsia vo vode s ryzou, kur.pecienky ona ma z toho hnacky

michaella94
12. júl 2018

@mirka6661 anas pes mal rovnaký problém..3 roky sme nevedeli čo robiť a zo všetkého hnackoval a zvracal...pravidelne na infúziách bol....tak nám jedna predavačka poradila bezobilninovu stravu a tá sadla...nás psík má alergiu na lepok...a okr toho nemôže ani žiadne varené varené masko ... skús pozrieť natural And delicious tak sa volajú...teraz ti ale neporadil..ak nemoze maso tak mu granule rozmoc vo vode uplne

siska012
12. júl 2018

@mirka6661 royal vôbec niesú dobré granulky, vetovia ich odporúčajú každému lebo s nimi spolupracujú a majú za to peniaze :/ ak potrebujete dobré konzervy tak odporúčam- animonda- grancarno, grand, max, alebo potom - https://www.petfarmfamily.sk/collections/holist... .

dorottka
12. júl 2018

Suhlasim s tou kuracinou, tiez mam yorkov s citlivym zaludkom a varena kuracina im robi dobre - kupujem im drahe farmarske kurcata (dvaja jedia jedno nieco vyse tyzdna, cize to vyjde narovnako ako granule a menej ako konzervy), robi to dost rozdiel, aspon u mojich. Uvarim cele kura vo vode, cize je to aj vyvar, ten im tiez servirujem spolu s masom. Jeden tiez nema velmi zubky, ale granule poje - zvyknem ich rozmixovat v mixeri alebo proste zalejem horucou vodou, necham par minut postat, potom vodu vylejem, premyjem studenou vodou, aby vychladli a dam - je to makucke, kusat to vobec netreba a je to zalezitost par minut. Ak granule tak kupujem jedine dva typy - N&D (Natural & Delicious), vacsina je bez obilovin alebo Taste of Wild.
Ak ale trvas na konzervach - tak ja obcas kvoli zmene kupujem tasticky Rintti, take tie kusky masa v zelatine - idu sa za tym potrhat a hnacky z toho este nikdy nemali, ani zapaleny zaludok, klop klop.

mirka6661
autor
12. júl 2018

@michaella94
@siska012
@dorottka nemoze ani kuracie,skusala som to xkrat, normalne od hydinara aj domace,ziadne mrazene,ona ma z toho hnacky s primesou krvi,niekedy to uz bola len krv,ma 13r,zapal zaludka,denne berie lieky na tlak,zuzenu priedusnicy,aj selest na srdci. Aj sme menili veterinara lebo len do nej injekcie pichal a vravel o tej kuracine a vnutornostiach len to nepomohlo,druha veterinarka nam dala tie konzervy a bol rok pokoj,len teraz mi hnackuje aj zvracia kazdy den,aj jej tie lieky vymenila tak preto som chcela skusit ine tie konzervy ako royal kedze som citala,ze sa ,,pokazili"

mirka6661
autor
12. júl 2018

@ukulela skusim eukanaba a hills nie su dobre? Nevies?

m_s7
12. júl 2018

@mirka6661 Ja mám síce staforda, no na začiatku sme tiež mali problémy a kupujeme granule Brit hypoalergénne.. mali sme aj Ontario, ale tie sú trošku drahšie.. Myslím, že aj v obchode ti poradia..

m_s7
12. júl 2018

@mirka6661 Inak tiež bol pes na diéte, ryža+ kuracina vyše dvoch týždňov, hnačka a zvracanie no nešlo mi to do hlavy dala som granule a hnačky prešli..

mirka6661
autor
12. júl 2018

@m_s7 tie znacky maju aj konzervy? Ontario som nasla len konzervy,skusila by som ich ked tak rozmocit len ci mi to bude jest to neviem.

ukulela
12. júl 2018

@mirka6661 aj hills moze byt.

mirka6661
autor
12. júl 2018

@ukulela vdaka skusim tie a uvidim, chapem,ze ma svoj vek,a lepsie to nebude,len aby kazdy den hnackovala a zvracala,za tych 10dni mi strasne schudla. Inak je vesela,beha,steka,stale by jedla 😊

kathy93
12. júl 2018

@m_s7 my sme na tom rovnako máme huskyho a tiež nemôže nič kuracie ani mäso granule pamlsky nič v čom je kuracie. Ovocie a zelenina mu problém nerobia tak sme vyskúšali Brit hypoalergénne. Odvtedy máme pokoj...

m_s7
12. júl 2018

@mirka6661 Vyhodilo mi na nete aj nejaké konzervy Brit, tie Ontario sú aj granule aj konzervy

bodka70
12. júl 2018

u psov je častá alergia na kuracie mäso, takže dať kuracinu neupraví, skôr poškodí , treba skúšať, ktorý typ mäsa toleruje plus aj ten lepok či jej neškodí

mirka6661
autor
12. júl 2018

@m_s7 dakujem skusila som objednat hills aj ontario skusim a uvidim ci zapasuje, tie royal canin su ine ako boli,cudne zapachaju aj su nejake mokre

mirka6661
autor
12. júl 2018

@bodka70 skusali sme kuracinu,hovadzie, kralika zo vsetkeho to ma,jedine tie konzervy jej nerobili nic,az posledne dni,zdaju sa mi ine ako boli.

m_s7
12. júl 2018

@mirka6661 Nám už pred tromi rokmi veterinárka povedala že Royal čo boli najlepšie, že sa pokazili.. tak sme ich ani neskúšali.. psíkovi skoré uzdravenie 🙂

cervenaruza123
12. júl 2018

@mirka6661 Vacsina ludi u nas presla z Royalov bud na Hills I/D alebo Hills I/D Low Fat (podla toho, ktory typ potrebuje) alebo na Farmina gastrointestinal (tam su ale len obycajne, low fat nerobia) alebo najviac si momenalne veterinari pochvaluju konzervy Hills A/D. Tie su sice akoze hlavne po operaciach pre psikov, ale su skvele aj na travenie, lebo nezatazuju zaludok. Celkovo nam ludia prechadzaju z Royaliek na Hillsky skor, asi robia psikom lepsie.

novana
12. júl 2018

@siska012, zovšeobecňuješ. Nám veterinárka neodporučila Royal..., vraj odkedy sa vyrábajú v PL, sú veľmi nekvalitné.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka6661
autor
12. júl 2018

@m_s7 dakujem 😊

mirka6661
autor
12. júl 2018

@taskataska 2x trhane,ma ich velmi malo a ona nepozuje nic tvrde, ono takto, ako som pisala zapal zaludka neviem ako sa to odborne vola,selest na srdci,vysoky tlak,zuzena priedusnica, raz operovana na pruh,a neviem kolko cisarakov, ja ani neviem kolko presne ma rokov, ja ju mam 9rokov, kupila som ju od jednej ,,chovatelky", ktora ju prisla dat utratit,lebo uz nemohla mat steniatka a ked som jej povedala,ze ja si ju vezmem tak si este vypytala 150€.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka6661
autor
12. júl 2018

@taskataska my s tym bojujeme uz asi aj 2r, jeden veterinar to riesil len injekciami vzdy to na nrjaky cas pomohlo,ked som sa ho pytala na stravu povedal,ze moze kuracinu aj vnutornosti tak som jej to varila,len potom to bolo stale hnacka s krvou, zmenili sme veterinarku a ta mi povedala,ze ma ten zapal zaludka,ze musi mat len tie granuly a konzervy,vsetko bolo ok dlhu dobu,ale poslednu dobu sa mi zdaju tie konzervy ine a posledne dni mi hnackuje aj z toho. Objednala som od Hills low fat tak uvidime.

doriss_po
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
damoska
7. jan 2019
Používateľ damoska je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od damoska.

my mame labradora. Davame mu krmivo Brit a v poslednom čase mu davam aj canvit chondro

mareri
11. jan 2019

tiež nám to odporučil nas veterinar. Zrovna včera sme u neho boli. Mame 7 ročneho psa, davame mu granule, konzervy, dostava občas aj to čo my jeme, ale zase to nie je pravidelne a teraz nam prišlo že horšie chodi, akoby mal problem s nohami, klbami. Mate skusensosti?

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz