Ahojte máme 8 týždňové šteniatko. Chcem sa spýtať môžem ho kŕmiť krmivom Nomand? Na obale píše len dospelé psy. Ďakujem alebo zmeniť krmivo ak áno na ktoré.
Ešte je veľmi malinké... Čo jedli šteniatka, keď boli ešte u predošlých majiteľov? U tak maličkých nie je dobrý ani rýchly prechod na iné krmivo, ale postupne primiešavať inú značku, pokiaľ chceš zmeniť. Nám sa osvedčili šteňacie verzie značky Brit care.
Krmivo zpotrevujes,ked psik vyrastie, teeaz kup original pre stenata
@danielittar boli kŕmené Happy Dog. A potom môžme s tých prejsť na Nomand?
@00momo Ak chceš kŕmiť kvalitnejšie, vynechaj prosím supermarketové značky ako Happy dog, Darling atď... Nomand nepoznám. Ale keďže sú pre dospelé psy, tak určite nie. Šteniatko bude väčšieho alebo menšieho vzrastu?
@danielittar je to Nomad. Nie Nomand. Bodrek ich ma
@danielittar ona chce kŕmiť hlavne lacno, keď sa teraz pýta, či má dať šteňaťu nejaké darované granule pre dospelého psa 🙄 Stavím sa, že to bude nejaké degenerované šteňa z množiarne.
@zojazoja Vďaka za vysvetlenie, Bodrek už mi niečo hovorí
@belllinka Možno, ale treba jej poradiť 🙂 V mojom okolí je veľa ľudí, ktorých som akosi presvedčila na lepšie krmivá... Každopádne ja som toho názoru, že keď nemám na kvalitné krmivo, radšej psíka nebudem mať. Lebo kde sú ešte ďalšie výdavky na veterinu atď... Ale to už je mimo tému, aby som tu niekoho neurazila 🙂
@belllinka a množiari sú kategória sama o sebe...
@danielittar áno, to je nahoršie, keď si psa zaobstará niekto, kto nemá ani na kvalitné krmivo. A na to sa už nabaľujú ďalšie zdravotné problémy.
@belllinka A ešte keď argumentujú vetami typu, že v minulosti sa psy kŕmili zvyškami z kuchyne a dobre bolo, zdraví boli a dlho sa dožili ...
@00momo ked chces mat zdraveho psa, tak kup kvalitne krmivo pre stenata, jednak stena ma ine poziadavky na vyzivu, potrebuje viac bielkovin, tuku a pod. nez dospely pes, druha vec je ze stenacie krmivo je mensie a to pre dospelych moze mat problem pohryzt.
takze nie, nekrm ho tym krmivom pre dospely psy.
@00momo zas a znova, niekto si zaobstara stena a nema absolutnu predstavu co starostlivost o psa znamena. Fakt plati ze kazdy pes si zasluzi domov ale nie kazdy domov si zasluzi psa..
Chodte minimalne k veterinarovi nech vam to vsetko vysvetli… Toto ste mali mat uz davno nastudovane.. Granule pre dospeleho psa maju ine zlozenie ako granule pre stena, stena potrebuje inu vyzivu ako dospely pes, zalezi aj od plemena .. psika by ste mali krmit rovnakymi granulami akymi ich krmili u chovatela.. neskor, postupne, sa moze prejst na nieco ine. Tieto co vam dali, podarujte do utulku alebo niekomu kto ma uz dospeleho psa. Kym vam psik vyrastie, tieto otvorene granule uz nebudu dobré.. otvorené zvetraju a aby aj nechytli plesen alebo co, tiez maju svoju dobu spotreby.
@danielittar Nomand je od Bodreek
@00momo ked nemas na granule pre stena tak ani pre to stena nechod toto je strasne co robis
@natuliatko777 čo je na tom strašne , keď sa pýtam o radu.
Sice to krmivo nepoznam, ale logika mi hovori, ze ked sa pise "len dospele psy", nebudem nim krmit predsa steniatko