Kŕmenie 11-mesačného psíka

jsbb
27. júl 2022

Dobrý deň, viem, že toto je forum pre mamičky, ale keďže veľa z vás má psov, poprosila by som o radu. Zobrala som si 6kg, 11 mesačného psíka a zaujímalo by ma, či ho stačí kŕmiť už ako dospelého psa 1x za den, keďže sa ešte obcas prejavuje ako steniatko ( hra sa s chvostom atd). Myslíte, že 1x za den kŕmenie je postačujúce? A tiež ak ma niekto podobný problém, zaujímalo by ma, ako oducit psa behať po sedacke, mam obavu, že kým dospeje, tak mi tu sedačku zničí. Ďakujem každému kto prispeje za rady.

syslik81
27. júl 2022

ja som vzdy davala mojej jeden krat za den konzervu-velkost podla veku a cely den mala suche granule ak by dostala chut ,,, na gauc jedine prikazom .. treba vyhresit zakazdyma vyhnat

martinka13
27. júl 2022

My krmime psa 1xdenne. Konzerva alebo granule. Zväčša konzerva, cca 1x do týždňa granule. Občas psi "pamlsok"

macikovaiveta
27. júl 2022

@jsbb ak chcete psika ovládať ,kŕmiť z ruky bude v pohode a budete ho ovládať , jeden krat stačí treba zistiť gramáž granúl koľko treba

macikovaiveta
27. júl 2022

Treba sa poradiť u veterinára , oplatí sa , budete bez problémov

nika_val
27. júl 2022

Ja mam 6, 5 a 2 ročne fenky a krmim ich 2krat denne rano a večer.. vyhovuje to tak všetkym aj mne aj im 😀
Je to na tebe kolko krat budes davat psikovi jest pokial mu budeď dávat spravne množstvo 🙂

lintu
27. júl 2022

Fajn je, keď sa chvíľu pokračuje v naučenom kŕmení od predošlého majiteľa a postupne sa prejde na vlastný režim. To by ti pomohlo vykryť aj ten najbližší mesiac.

koticka
27. júl 2022

Psík prišiel do nového prostredia, k novým ľuďom. Už to je pre neho istá forma stresu. Nechajte ho aspoň mesiac v starom režime ako dostával predtým jesť a tiež aj granule na ktoré je zvyknutý. Ak chcete kŕmiť 1x za deň, môžete ho začať zvykať postupne tým, že zvýšite dávku napr ráno a budete zmenšovať tú večer. Alebo naopak 🙂 chodenie na gauč: vždy dať dole a povedať nesmieš. Ak sa k vám rozbehne a ostane na zemi že nevyskočí hore okamžite pochváliť a dať odmenu (nejakú fajnú mlsku). Keď vyskočí opäť nesmieš a dať dole. Tu musíš naozaj vydržať, ale on to pochopí. Psy sú veľmi múdre, ale aj chytré stvorenia. Keď mu dovolíš raz, bude skúšať aj druhý raz. Ja mám psa naučeného tak, že nikde v byte si nedovolí ani na gauč ani na posteľ. Dovolené má iba u mňa v izbe na posteľ ;)

koticka
27. júl 2022

Ono je v princípe jedno či dostane raz alebo 2x. Ako spomínala @nika_val dôležité je množstvo. Na každom vreci granúl nájdeš tabuľku, podľa ktorej budeš dávať svojmu hafanovi jesť. Väčšinou platí čím aktívnejší pes, tak trochu mu treba pridať. Ale vždy v rámci tabuľky. Ja som sa o tom či raz alebo 2x denne kŕmiť radila aj s veterinarom a povedal mi že je to na mne a na mojej pohodlnosti či mu nasypem do misky iba večer alebo 2x denne 😀

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
brnacik
28. júl 2022

@jsbb my krmime nášho psíka 2x denne, je to malé spoločenské plemeno. So sedačkou musite byt dôsledná a tak ako radia v predošlých príspevkoch. Psík musí mat jasno, že keď vyskočí na sedačku, okamžite bude musieť ist dole. Nikdy neustúpit, nepovedať si - tak dnes môžeš, lebo máš narodeniny, prší, mám dobrú náladu, nechce sa mi už po ňom stále kričať atd 🙂. Ak by vam to nešlo, mozete skúsiť kompromis - dať na časť sedačky deku/rucnik a ukázať mu, že práve toto bude jeho miesto 🙂