tato Tema vznika diky me kamaradce...NASI MK kamaradce..., ktera prosi o prebalovaci pult i roztrhany... 😉 ☹
Zakladam tuto Temu a zaroven prosim o zachovani jeji existence ,- na ktere se bude zakladat i zivotni existence nekterych z nas...
Jsou mezi nama rodice, maminky, prarodice ...a v neposledni rade deti,- ktere potrebuji NASI pomoc...
Cim dal casteji se setkavam s neutesenym, smutnym a zoufalym stavem na jedne strane a s neuveritelnou schopnosti, srdcem a touhou pomoci na strane druhe.. 😉 ..
Tato Tema je urcena VAM VSEM, kteri chteji pomoci....
Zde muzete napsat vsechny vase POPTAVKY a NABIDKY - od dobreho psaneho slova (dopisovani) po materialni pomoc.
Predem dekuji VAM vsem za ucast a zaroven prosim vsechny, kteri by se snazili tuto temu jakkoliv atakovat ci znehodnotit, aby zvazili dobre svych slov.. 😉
To, ze je Ti "dnes" dobre, neznamena, ze "zitra" na tom (ne) budes stejne... 😎
dakujeme za temu irriss... Mamicky v krizovych centrach potrebuju najroznejsiu pomoc, cez oblecenie, zakladne vybavenie ako uteraky, obliecky riad, hrnce, oblecenie pre seba, sancu na pracu, napr. By vam mohli pomoct v domacnosti upratovat, zehlit, ked ich lepsie spoznate, postrzia vam deticky. Ak viete o lacnom slusnom ubytovani, budu vam vdacne. pripaDNe ak by ste boli ochotne ked si najdu brigadu alebo pracu... Moznosti na pomoc je vela... Nosit veci priamo do centra nie je uplne idealne riesenie, lebo casto nekoncia tych spravnych rukach, radsej osobne mamicke, ktora to potrebuje.
@bojovnicka
.....zbytecnost se nekdy stava "nutnosti"..
Maminky v krizovych centrach NESMI pokladat sve deticky , kdyz prebaluji na postel, aby nedoslo k pocurani postele a matrace..proto JE NEZBYTNY prebalovaci pultik..i rozbity,roztrhany...hlavne, ze detatko "netlaci" tvrdy stul...jedine misto, kde je mozne prebalit... ☹ 😉
ano, "prdelka" da se podlozit, starym svetrem, uterkou a rucnikem..ale proc neumoznit diteti nutny zdanlivy "LUXUS" 😉,ktereho se mozna PRAVE V TENTO okamzik nekdo snazi zbavit?
neodoslalo mi... Ze pokial si najdu brigadu, budu vdacne ak im niekto za symbolicku cenu postrazi v tom case dietatko...
uprtesnujem, nie pultik ale prebalovaciu podlozku, co sa da polozit na stol, aby nebol tvrdy
@bojovnicka
tema neni inzerat....
Prostrednictvim teto temy se jiste mamniky konkretne z krizoveho centra ozvou primo do Ip...
jak poznas "podvod"? jednoduse...
Melo by byt smyslem pomoci "organizovana osobni pomoc"..beru to z tohoto uhlu,protoze i ja, jako TY a mnohe dalsi z nas jsou uz neduverive.. 😉
ja sama jsem kdysi posilala obleceni a hracky -pomucky a ruzne potreby po mych dvojcatkach pro deti-dvojcatka osamelemu tatinkovi, ktery s detma zustal SAM, protoze po porodu dvojcatek mu zemrela zena a zaroven maminka deti..
Ver mi, jake bylo moje prekvapeni a VZTEK , dozvedet se po case, ze jsem vynalozila muj cas a prostredky na podvodnici, ktera si z mych veci zasobovala "second hand"...
Myslim si, ze forma by mela byt predavani osobne.(nebo cilene na jmeno a adresu dotycneho Krizoveho centra).primo se domluvit s maminkou(z MK) v krizovem centru..ktera tam neni sama a o veci se podeli s ostatnima..
zjistim, co vsechno je treba..mam dojem, ze nektere maminky, kterych se to tyka se snazi uchranit anonymitu..a to neni snadne zkloubit s pomoci..Zjistim a poradim se.., jak by se dalo vechno spojit..
Kazdopadne je krasne vedet, ze jsi pripravena POMOCI.. 🙂dekuju za tvuj prispevek
p.ss. Je tu skupinka maminek, ktera uz pomaha...napr.financni sbirkou na Privatni psyccholog.poradnu...pozvanimnaobed...na kafe..na prochazku do parku...daruje hracky, obleceni...
ale je smutnee sedozvedet, ze jsou maminky,ktere po zaplaceni Krizoveho centra..komurky, ktera ma par metru ctverecnich uz nemaji casto ani na jidlo, i kdyz se snazi..pracuji, chodi na brigady..Je smutne vedet, ze kdyz je prace, neni kdo by hlidal...kdyz je zima a snezi, dite si promoci JEDINE kalhoty, ktere ma...
smutny pohled..
tiez si to predstavujem tak, ze ked je niekto ochotny pomoct, moze tu napisat akym sposobom, co ma k dispozicii a akym sposobom sa o to chce podelit. maminky, ktore nieco potrebuju, zase mozu odpovedat konkretne na ponuknutu pomoc, pripadne sem sformulovat, co by potrebovali...
existuje aj taka stranka, ktora funguje na podobnom principe...
http://www.podajdalej.sk/
Uplne souhlasim se
@sirinka
a podam zaroven "navrh" 😉
Pokud nekdo citi "nebezpeci" ztraty anonymity..muze mi napsat do Ip..a ja jeho "poptavku" napisu sem..BEZ udani jmena..k identifikaci dojde az pri dohode mezi poptavkou a nabidkou..ci opacne..(soukromne)
a nebo si muze zvolit i formu,kterou na pozadani admin povoluje 😉 , kdy si zvoli "chvilkovy novy nick"a tim si zabezpeci anonymitu..
Ale vystavuje se tim nebezpeci, ze nebude prilis veruhodny, protoze celkove jsou maminky pri techto "poptavkach" a zvlastnich prispevcich "nove zapsanych uzivatelu"neduveryhodne...t.j.pristupuji k nim opatrne... 😎
darujem tasku detskeho oblecenia do 2,5 roka maminke v nudzi, osobny odber BA-Petrzalka
Komu doma stoji funkcny starsi notebook, viem o maminke, ktorej by pomohol pri pracovnej prilezitosti, skuste ponuknut aj rozumnu cenu...
Ahojte. Prosím vás, nemá niekto nepotrebnú odsávačku soplíkov. Potrebovala by som pre jednu maminu v núdzi. Ďakujem.
Ahojte darujeme chlačenské a bábätkovské hračky. Pošleme aj poštou
Milí priatelia,
bola som oslovená s prosbou o sprostredkovanie žiadosti o pomoc pre rodinu so 7 deťmi, z ktorých 2 najmenšie sú ťažko postihnuté. Rodina je vo veľmi zlej finančnej situácii a keďže sa blížia Vianoce, chcem Vás požiadať o pomoc. Viac o rodine sa dočítate na http://burko.sk/katka/kupcovci.htm
V rodine je 18 ročná Nikola, 17 ročný Matúš, 14 ročná Veronika, 11 ročná Dominika, 8 ročný Jakub, 2 ročná Laura a ročný Paľko.
Nežiadam od Vás financie, ale materiálnu podporu tejto rodiny. Potrebujú hlavne základné veci pre domácnosť, stravu, hračky deťom.
Približný zoznam vecí, ktoré by rodine veľmi pomohli:
- suché potraviny /cestoviny, múka, cukor, ryža,..../
- trvanlivé potraviny /konzervy,.../
- stravné lístky
- hygienické potreby /toaletný papier, .../
- drogéria /mydlo, šampón, spreje, kozmetika.../
- čistiace prostriedky /prací prášok, umývací prostriedok na riad, na sanitu,.../
- spoločenské hry
- zvukové hračky pre postihnuté deti
- plienky do 18kg a 24kg
- vlhké utierky
- školské potreby
Samozrejme veci môžu byť aj použité.
Pomôcť môžete:
- zaslaním balíka na adresu: Iveta Burianeková, Bánik 1548/14, 97652 Čierny Balog – Medveďovo
@irriss super si to napísala