Kremácia zvierat

zuzulkaba
29. jan 2014

Baby,ktora mate skusenost s kremaciou psika alebo ineho domaceho zvieratka?

janaleskova
29. jan 2014

Ahoj ja nemám. Ani neviem či sa dá...my sme nášho pochovali na zvieracom cintoríne pri prievidzi. Sú tam rôzne zvieratká...

sue
29. jan 2014

@zuzulkaba v Bb sa bude dat od aprila...

natuska87
29. jan 2014

aj my sme nasho psika pochovali na predzahradke,nakolko byvame v bytovke...susedia suhlasili...tiez by sme radsej na pietnejsom mieste

zuzulkaba
autor
29. jan 2014

@janaleskova
@sue
@natuska87
Ja som nasla na nete tuto stranku: http://www.petheaven.sk
Nemame kde pochovat psika a len tak niekde nechcem,tak som myslela,ze takto by sme ju mohli mat stale pri sebe.. Ale nepoznam nikoho,kto tam bol..

fuska
29. jan 2014

@zuzulkaba Nasi davali havinku, myslim, ze to bolo v tej Jablonovej...

natuska87
29. jan 2014

@zuzulkaba Ano, mas pravdu...mozno to pride niekomu absurdne, ale my sme chceli mat svojho psa pri sebe....tolko dobreho pre nas urobil a bol to skvely priatel...boli sme radi,ked susedia reagovali uplne samozrejme,nech si ho pochovame v spolocnej predzahradke....i ked vieme,ze je to "nestandardne"...skoda,ze sme o tejto moznosti nevedeli

zuzulkaba
autor
29. jan 2014

@natuska87 tak to mate dobrych susedov, vela susedov by podla mna nesuhlasilo

zuzulkaba
autor
29. jan 2014

@fuska a boli seriozni? Ja tam dnes chcem volat,ci ju tam mozu rodicia priniest

natuska87
29. jan 2014

@zuzulkaba chvalabohu, ano....ved toho nasho psa mali radi aj oni....vacsinou dochodcovia...ja sa snazim im pomahat ako viem, umyjem schody za babicku, nakupim rodine vedla, vybavim po uradoch,odveziem do nemocnice...zije sa nam tak lahsie,vsetkym

kitta
29. jan 2014

my mame doma urnicku. myslim, ze v Jablonovom sme davali.. urna je krasna. mame ju doma a myslim ,ze nam odlahlo nejak, ze je s nami nas milacik doma..

zuzulkaba
autor
29. jan 2014

@kitta a cakali ste tam na tu urnicku,ci ste si ju nechali doniest?

fuska
29. jan 2014

@zuzulkaba Nasi boli spokojni... Neviem, ci boli po urnu este v ten den, alebo az na druhy. Ved zavolaj a dohodnite sa.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kitta
29. jan 2014

mame super veterinarku, ona nam malu tam odniesla a urnu priniesla..neviem, ci to tak robia bezne, ale my sme si ju nevedeli yobrat yo sebou, tak na dalsi den ju dr odniesla..

janaleskova
29. jan 2014

@zuzulkaba vidis, uz sa to teda ta. Mame psika, a do buducnosti...ked pride ten cas, tak aspon budem vediet ze je aj takato moznot

nigguska
29. jan 2014

@zuzulkaba Ahoj,mi sme daval spopolnit psika cca pred 3,5 rokom....robi sa to v blizkosti ba.....nie je to lacna zalezitost,ale mame ho aspon pri sebe v krasnej urnicke.

zuzulkaba
autor
29. jan 2014

Takze nas psik je uz v krematoriu v Jablonovom,o stvrtej bude po a hned ho nachystaju..Aj som vybrala urnicku,taku malinku v tvare srdca...kedze som v nemocke,jedina som sa s nim nerozlucila☹(
@nigguska
@kitta
@dominika1988
@fuska

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzulkaba
autor
29. jan 2014

@dominika1988 to by som ho tam nikdy nenechala, tam hadzu na kopy a posielaju do kafilerie.. Ach, je mi do placu, neviem si predstavit, ze uz nie je ☹ este teraz tie tehotenske hormony to vsetko znasobuju..

nigguska
29. jan 2014

@zuzulkaba Viem presne o com hovoris. Poviem ti svoj pribeh s nasim havinkom.
Volal sa Atos. Ked mal cca 4 roky diagnostikovali mu nador na jednom vajicku. Mal ho ako tenisova lopticka. Tak isiel pod noz. Ked ho zoperovali tak nam bolo oznamene,ze to bolo v hodine 12tej,ze sa mu to nerozsirilo nikam do tela. Tak sme sa tesili.....lenze o par rokov neskor sme si vsimli,ze do niecoho kusol a krvacalo mu z papulky,potom sa to zapalilo,tak sme sli k veterinarovi. Tam sme sa dozvedeli,ze ta hnusna rakovina sa predsa dostala vtedy von a zasiahla mu usta. Najskor isiel teda jeden zub von,potom druhy,treti atd atd a nakoniec postupne razali aj sanku. Posledna info bola,ze zachranili by sme ho tym,ze mu odrezu celu spodnu sanku. Len ako by zral,pil atd....tak ze skusime chemoterapiu....to uz som mala 3dni mojho krpca,cize cerstvo po porode.....teda den pred tym,ako mali pustit z porodnice,mal chemoterapiu....a bolo to zle.....prestal cikat,ledva dychal....nasi mi nic nechceli povedat,ale ja som tusila,ze nieco nie je v priadku. Nikdy nezabudnem na ten den,ked som sa vratila z porodnice...Moj cierny macko lezal v kupelke,uplne bezvladny...mama mi hovorila,ze cely den sa odtial nepohol.....nepil,necikal...nic....vybrala som krpceka z autosedacky a isla som mu ho ukazat....nikto neveril,ze uz vobec zareaguje....ale on pockal,na mna,na mojho maleho...zdvyhol hlavicku a ako by sa usmial...raz zavrtel chvostikom a opat si lahol a nevnimal...vtedy ho uz nasi zobrali na injekciu a na spopolnenie.....vtedy som si myslela,ze stratim mlieko....ale musela som byt silna kvoli krpcovi...tymto by som ti len chcela povedat,ze viem velmi dobre co prezivas,a velmi ti drzim palce aby si to zvladla!!!!!!

natuska87
30. jan 2014

@nigguska Ano, mas pravdu...nas verny priatel fuzac Hugo zomieral na rakovinu ucha...tiez sme podstupili operacie,bojovali sme o jeho zivot, ale nakoniec sme usudili, ze trapime jeho,seba....uzasne bolo, ze veterinar prisiel k nam domov v noci a uspal ho doma...nepsickar mozno tazko pochopi, ale tolko sme sa narevali cela rodina....za dva dni po jeho smrti sme isli do utulku v BA a v TN a okamzite sme adoptovali fenku.....zostalo len malo priestoru na smutok a plac,ale dodnes na neho spominame

nigguska
30. jan 2014

@natuska87 Mne tento smutok vyplnil novonarodeny syncek...ale bez psika sme neostali dlho...po 2 ci 3 mesiacoch sme uz mali noveho a pred cca pol rokom knam pribudla este fenka....takze mame o zabavu postarane 🙂 a moj maly syn,sa stale pyta,aj ked ho nepozanl,kde je atosko 🙂 tak mu vzdy ukazem urnicku a aby sa presvedcil,ze tam naozaj je ,pohrka s nou...vtedy je taky spokojny,dame ju na miesto a nechame ho zasa odpocivat 🙂

natuska87
30. jan 2014

@nigguska Poznam aj opacny pripad,susedke zomral tragicky syn, zlomene srdce a pocit prazdnoty vyriesila kupou psika.Denne chodila na prechadzky a casom sa jej narodil druhy syn...vsetci sme mali radost,nasla novy zmysel zivota a bola opat stastna.Zial, osud to chcel inak....dieta vinou lajdackeho pristupu lekarky stvorrocne zomrelo /bolo to nedavno v mediach/.Dnes ju opat smutnu stretavam v spolocnosti psika....tazke rany osudu ju nezlomili, iste sialene trpi....je mi velmi smutno, ked ju stretnem,zaroven ju aj obdivujem, ved kolki z nas by toto bez ujmy prezili?

nigguska
30. jan 2014

@natuska87 Tak to je hrozne!!!! Toto by som ja asi neprezila ☹

natuska87
30. jan 2014

@nigguska Zrejme malokto z nas si to dokaze iba predstavit...chcela som povedat, ze naozaj je vztah toho zvieratka terapeuticky....mne samej ten nas pes kolkokrat doslova jediny pomohol....pravidelne prechadzky, stretanie sa s ludmi,napate situacie doma sa vacsinou zvrhli na smiech,ked sa zjavil pes a kukal "co preboha ludia riesite"....a moj introvertny syn dokaze s laskou a neskutocnou nehou "šišlat" iba vtedy, ked obima psa...my, doma, sme radi, ze aspon takto.....

katuch30
23. mar 2015

ahojte,ja mam velmi dobru osobnu skusenost s pojazdnou kremaciou kedy pride pan priamo ku vam alebo na dohodnute miesto, Urcite mi to zahnalo myslienky ci skutocne moj psik bude spopolneny dostojne. Cenovo je to este o trochu lacnejsie ako ist niekde daleko...teraz len dufat ze toto nebudeme musiet veeelmi dlho riesit...

ben_curikova
20. júl 2016

@katuch30 Ak chces dostojne spopolnenie tak su určite lepšie možnosti ako pojazdna kremácia.

katuch30
20. júl 2016

@ben_curikova jasne Klamka je cela dostojna 😂😂😂

ben_curikova
20. júl 2016

@katuch30 Ahoj , nedavno som ta videla, ty si opat tehotná ? Gratulujem.

katuch30
21. júl 2016

@ben_curikova dakujem 😘