Ahojte prosim poradte nejaky denny aj nocny krém na veľmi citlivú pleť na kozmetiku a rozne zložky, ktora trpí na upchavanie porov, je zmiesana, miestami sucha preto potrebujě nieco hydratacne ale zaroven nie mastne, nekomedogenne. Mam 26r. Existuje nieco pre mna? 😢
My sme mali z lekárne radu MEDI
Dobry, skúste si prečítať o tychto. Myslim žeby mohli byt pre vas.
LA ROCHE-POSAY EFFACLAR H Sensitive skin
LA ROCHE-POSAY EFFACLAR DUO +
LA ROCHE-POSAY TOLERIANE ULTRA nočný R16
Ahoj pri pleti akú popisujes, by som sa zamerala na hlbkovu hydratáciu. Pleť sa bráni,upchavaju sa póry, miestami sa mastí... Často krát preto ze je v hĺbke suchá. Čo môžem poradiť zo svojej skúsenosti, institut estederm-rad hyaluronic krém obsahuje 10% kyseliny hyaluronovej, sérum 50% v 3 molekulovych veľkostiach takže hydratuje hĺbkovo. Aj to prevýchovné sérum je dobré pleť ukludni. Alebo sothys ampulky. Kozmetika z lekárne má slabé zloženie, obávam sa že ti nepomôže.
@marygk 😀 esthederm začínal v lekárni, patrí pod NAOS aj Bioderma je z ich rodiny, len bol drahý, nám v lekárni stál , väčšina krémov z lekárne má za sebou veľmi seriózny výskum, ale určite treba ísť aj do dermoporadenstva s prístrojmi, ktoré do hĺbky zistia kde je problém, na to sú už specializované centrá, prípadne kožná lekárka
Áno ja viem ze estederm vyrába bioderma. Je to ich salónová kozmetika. Lekarenska kozmetika ma za sebou výskum ako dat do výrobkov toľko účinnej látky aby zabrali len na istý čas a potom prestali fungovať a človek musel kúpiť niečo iné, a skúšať stále a robiť experimenty a platiť. A častým striedaním kozmetiky je pleť viac citlivá a podráždená. Sama som používala kozmetiku z lekárnne keď som začala počítať kolo tam toho mám a za koľko peňazí a nič nefungovalo dlhodobo. Mňe vychádza lacnejšie jeden krém za 70€ktorý funguje ako 3kremy za 30€ktore nerobia nič. Alebo mi upchavaju póry a som nešťastná z toho jaku mam prisernu pleť. To je moja skúsenosť. A môj osobný názor.
Je toho veľa, z lekárne na problematickú pleť je väčšinou jeden krém, ktorý sa dáva ráno aj večer, spolu s vhodným umývacím gélom alebo penou napr. Iný krém sa hodí na leto iný na zimu pre problematickú pleť. Ja obj aj z notino lekárenske značky sú lacnejšie, skús napr z la roche effaclare hydra alebo podobné z Bioderma z radu sébium na problematickú pleť