Ahojte ja mám posledné 2 týždne problémy,že okrem migrény s aurou sa mi každý deň stane,keď sa zohýbam alebo predkláňam,že začnem pociťovať tú zmenu polohy,resp.tlaku na hrudi,akoby sa mi ten tlak horšie vyrovnával a do toho pociťujem ešte aj tlak vzadu na krku a záhlaví...akoby mi tam sedel niekto 100kg,som aj neistá občas pri chôdzi akoby ma niečo ťahalo dole...alebo doboku...prejde to tak do pol hodiny keď si oddýchnem sadnem, ľahnem.Máte alebo mali ste niekto niečo podobné? Bola som s tým aj na pohotovosti pretože som cítila,že asi každý chvíľu odpadnem.Krvné testy boli ok okrem draslíka,toho mám menej...neurologička v nemocnici usúdila,že to bude CC syndróm.Obvodný má poslal na RTG,výsledky budú zajtra(v minulosti 4 roky dozadu som mala vysunuté stavce tuším C4 a C5) som zvedavá čo teraz... v piatok ma čaká neurologička a CT alebo MR... takže moja hlavná otázka znie,že či niekto pri problémoch s krčnou chrbticou mal aj problém s tým tlakom na hrudi...pri zmene polohy,resp.pocitujem občas extrasystoly,teraz takmer každý deň,celá sa roztrasiem,mám studené ruky a slabé nohy a je mu aj na zvracanie,v noci je všetko ok aj zvyšok dna...ďakujem pekne za odpoveď 🙂
@lenocka137 mávam toto aj ja, tiež mám CC syndróm + meniera. To čo popsuješ mi pripomína toho meniera dosť. CC mám 20 rokov meniera 4 roky.... Skús sa na to spýtať
@lenocka137 toto a milión ďalších trápení mám už vyše 6 rokov. borelióza.... mala som dokonca robenú aj MR na krčnú aj celkovo na chrbticu, nezistili žiadne patologické zmeny, ktoré by mi spôsobovali problémy, ktorými trpím. mala si robené testy na boreliozu?
@lenocka137 ešte sa ťa opýtam, skúšala si si v prípadoch na odpadnutie odmeriať tlak? je vždy, keď mi prídu točáky a na odpadnutie, tak spodný tlak sa mi hýbe na hranici 30. už aj 28 bolo. napríklad mám tlak 58/30. viem, teraz to tu nikto nebude veriť, ale je to fakt tak. prudko mi klesne tlak, začne sa mi šialene krútiť hlava a je mi na odpadnutie. aj včera som to mala. tlak bol 111/33. a mne zle a zle. a to som vypila predtým počas dňa asi 1,5 litra čistej vody. ja to stále zvaľujem na boreliozu. vlastne už všetko zvaľujem na ňu, lebo mám za sebou x vyšetrení a som "zdravá" alebo len s drobnými nálezmi, ktoré s mojimi nechutnými stavmi vôbec nesúvisia.
@lenocka137 ano. tieto príznaky sú z krčnej chrbtice. Ak sú k tomu pridružené fyzické prejavy nevolnosti, odporúčam okrem neurologa aj návštevu psychiatra, ktorý ťa nastaví na liečbu.
@zuzkalujza budem veľmi zvedavá na čo prišli na tom RTG,čítala som aj o menierovi...uvidím aj čo povie neurologička...aj dnes v robote som to predýchavala...
@panelacikova nie nikto mi nerobil test na boreliózu ale mamine ju zistili pred rokom...tiež inak mala niečo podobné ako ja ale ona má aj dosť problémy z chrbticou
@panelacikova aj ja sa snažím dodržiavať pitný režim...na to,že som pred týmito stavmi pila máličko,teraz deň začínam s dvoma pohármi vody a aj počas dňa sa snažím veľa piť,čo sa týka tlaku nemám doma tlakomer...veru zišiel by sa ale v nemocnici mi tlak merali...a bol ukážkový len pulz zrýchlený...ale je aj pravda,že keď mi ho merali v nemocnici už som sa cítila lepšie takže úplne v tom najhoršom stave som si ešte nemerala...skúsim si požičať od niekoho pretože už som aj ja na to myslela, ďakujem 🙂
@pavucikvet to by som nikdy nebola verila,že toto je z krčnej chrbtice...ale už keď to príde som v jednej polohe,poviem si to prejde,a ono to naozaj prejde...nechápem prečo psychiatra myslíš?veď veľa ľudí má nevoľnosti z krčnej chrbtice aj ja napríklad pri migréne..,toto je veeelmi podobné
@lenocka137 je to z krčnej.A ešte nízky tlak čokoľvek...ja som si minule čítala o krcnej chrbtici, že tam vedú cievy do mozgu a, ak niečo nie je v poriadku prídu závraty, zahmlievanie pred očami nemusí sa dobre dokrvovat mozog...strašne veľa negatívnych veci aj ten tinnitus šumenie, zalahnutie v ušiach.Extrasystoly máš skôr zo stresu možno tetania?neurologická To môže spraviť test na tetaniu veľa magnézia vapnika
Keď máš blok na krčnej či zúžené strbiny môže Ti to strieľať kdekoľvek do ruky, hrude...
@eliska13 áno strieľa mi to do ruky,občas také tŕpnutie mierne 4. a 5. prsta na pravej ruke,niekedy menšia citlivosť prstov...vkuse cítim,že mám všetko vzadu na krčnej ťažké,stuhnuté,boľavé,puká mi to tam...som zvedavá zajtra na RTG,dám potom vedieť ako som dopadla zatiaľ.... ďakujem
@lenocka137 zalezi ake mas stavy. Ja som mala jeden cas take, ze sa mi horucava rozliala od krku po lopatky, pricom mi strpli na chvilu ruky, ostal pocit na vracanie, do toho zacalo sialene busenie srdca a pocit, ze ides zomriet. Nasledovala seria vysetreni cez kardio, interne, sono brucha, mri C a Th chrbtice. Vsetky vysetrenia az na mri boli negativne. Stavy mi spôsobila platnicka z Th a C chrbtice. Psychiater mi nastavil liecbu na stavy uzkosti, ktore sa tym, ze ti je nevolno zvacsuju a mohli by vyustit do psychozy. Neurolog zvykne tiez predpisovat Citalec prave na to, aby sa clovek dostal do pohody.
@pavucikvet tak dnes RTG výsledok,stavec C5,C6 a C7 blokove postavenie...neurológ ma poslal na očné-vyšetriť vnutroočný tlak a na MR...
@lenocka137 rtg zobrazi len ten blok. nerozumiem preco ta rovno neposlal na mri. tam sa zobrazi, do ktoreho nervu co zasahuje. A potom uvidis. Drzim palce. Clovek sa s tym musi naucit zit. Ja tym, ze viem, ze vsetky psychosomaticke prejavy mi sposobuje iba chrbtica som vo vacsom klude. A plus snazim sa ked mam cas cvicit a kazdy rok chodim do kupelov ako samoplatca aspon na dva tyzdne. To mi pomaha velmi a clovek aj zrelaxuje.
@pavucikvet mňa posiela neurológ na MR mozgu a krčnej miechy pre vylúčenie SM,preistotu ale vraví,že je to podľa neho migréna s aurou...pretože mávam aury pred migrénu raz za cca 3,4 mesiace...a potom som v pohode úplne proste aj som v skupine migrenikov a majú to isté čo ja a MR čisté takže sa SM nebojím vôbec,len by som tiež uvítala aby som to s tou krčnou chrbticou mohla niečo riešiť....mám ju celú stuhnutú,puká mi tam nieco,bolesť mi strieľa do záhlavia...a tie migrény mám z toho z tej krčnej...pred cca 3 rokmi som chodila na rehabilitácie,parafin a elektrina a potom som mala pol roka pokoj,hlavu ľahučkú ako pierko a bez migrén...takže ešte MR a keď to bude čisté...tak konečne rehabky...
@pavucikvet a cvičiť určite budem ale teraz keď nemám ešte to MR mám trochu strach aby som si neuškodila...lebo aj po masáži mám potom bolesti ako sa mi všetko uvoľní...takže ja si masáže nedávam a teraz radšej nie...ale hovorím rehabky pomohli a pozerala som spätne papiere a mala som 2 bloky a teraz mám už 3...ale nečudujem sa,mám 4 ročné dieťa,celý deň na nohách, upratovanie,behám hore dole...mám na 4 hodiny prácu,upratovanie... dvíham ťažké veci,kýble,zohýbam sa stále s mopom...uvidím čo bude.... každopádne musím to riešiť,už keď som sa do toho pustila...
@pavucikvet ako dlho treba brať citalec?dakujem
@lenocka137 ahoj,ako sa máš? už vieš čo ti robil tie stavy?
@janula2511 ahoj,magneticka rezonancia v poriadku,asi to bude tou krcnou chrbticou a nizsim tlakom,akurat tieto dni mam zase problemy...
@lenocka137 ešte som zabudla šumenie a pískanie v uchu/ušiach